HTML

NLMP - Nem lehet más a politika!

Mi így gondoljuk. Nincsen szükség változásra! Nem járatódott le a politikai elit. Nincsen erkölcsi válságban az ország. Mindenki dolgozzon, ahelyett, hogy politizál. nemlehetmas@gmail.com

Friss topikok

  • Vaandor: Én kicsit azért hiányolom az idei kampányból az NLMP álláspontjait. Arnyék nélkül nincs fény. :-D (2010.03.19. 15:12) FELADOM!
  • szinha: Azok a politikusok, akiket megemlítesz, olyan nagyteljesítményű autókkal szennyezik a város levegő... (2009.06.05. 00:41) Ma 1 matrica, holnap 1 öngyilkos merénylő
  • Keer: http://www.hirado.hu/Hirek/2009/05/21/11/Vadplakatolas_A_varosarculati_tanacsnok_kiakadt_a_Jobbiko... (2009.05.21. 19:31) Most én kívánhatok!
  • popeye99: Menj és egyél kvarkokat balfasz. :) (2009.05.20. 23:43) "Szerintem nem lehet más a politika."
  • törzsmókus: ti a földnapi biciklis nemfelvonulás topikjain edződtetek. látom, ne is tagadjátok. (2009.04.30. 01:53) Akadályozzátok a gyűjtést!

Linkblog

FELADOM!

2009.06.09. 16:36 Unchangingness

Abbahagyom, elköltözöm, nincs tovább maradásom ebben az országban. Úgy tűnik mégis más lesz a politika, és én azt nem fogom kibírni...

7 komment

Ma 1 matrica, holnap 1 öngyilkos merénylő

2009.05.25. 01:27 Unchangingness

A nagy parlamenti pártok hogy úgy mondjam, szobatiszták, szalonképesek, és tisztességesek. Azért tart Budapest ott, ahol, mert a tisztességes fővárosi képviselők munkára fordítható idejét lefoglalják a vandál matrica ragasztgatók. Ha nem velük kéne foglalkozni, már egy nyugati szintű fővárosunk lenne.

Másrészt, ha egy párt hirdetni akar, akkor vásárolja meg a felületeket, az óriásplakátokat ehhez. A tisztességes reklám cégek üzletét is rontja, ha mindenféle új pártok megjelennék és a "választási törvényben" lefektetett jogaikra hivatkozva mindenhol ragasztgatnak. Az lenne jó, ha fizetős felületekről is sikerülne kitiltani őket, nehogy valaki higgyen nekik, hogy "lehet más a politika".

Sok sikert kívánok Bojár Iván Andrásnak és Demszky Gábornak a további harchoz, védjük meg Budapestet a legfőbb veszedelmtől, a vandál villanyoszlop-összematricázó LMP-s fiataloktól! Ma még csak egy matrica egy oszlopra, holnap ki tudja mire képesek az ilyenek! Nagy veszélyben vagyunk!

3 komment

Címkék: démon nlmp

Most én kívánhatok!

2009.05.16. 06:15 Unchangingness

Na jó, akkor most azt kívánom, hogy dögöljön meg ez az aranyhal.

1 komment

Akadályozzátok a gyűjtést!

2009.04.27. 12:46 Unchangingness

Ha nem lesz meg az LMP-nek a 20.000 cédulája, az mindannyiunk gyűzelmét jelenti! Kérlek segítsetek, hogy minél kevesebb cédulát gyűjtsenek!

Hiszek benne, hogy együtt sikerülhet megakadályozni őket. Szóljatok minél több ismerősötöknek, hogy dobják ki a cédulájukat, vagy gyorsan töltsék ki valamelyik parlamenti párt javára! Ha megveszekedett LMP-sről van szó, akkor ne próbáljátok meg lebeszélni, mert valószínűleg nem fog sikerülni, inkább csináljatok úgy, mintha segíteni akarnátok, és irassátok rá a személyi szám helyére például a személyi igazolvány számot. De még sok más módja is van annak, hogy egy cédulát elrontson! Ha mégis jól tölti ki, akkor azt kell neki mondani, hogy bőven ráér még leadni.

Mivel május 8. a legvégső határidő, ezért könnyen elérhetjük, hogy a cédula az illetőnél maradjon. Elég ha elhiszi, hogy bőven jó, ha 8-án adja le, mivel ha tényleg akkor adja le, akkor nem lesz már idő eljuttatni a cédulát a kellő helyre. Legalább is vidéken biztos nem.

Sok sikert a munkához! Tegyetek félre mindent, most erre a másfél hétre ez a legfontosabb, hogy az LMP+HP összefogás ne gyűjtse össze a 20.000-t! Tudom, hogy sokan vagyunk, többen mint hinnénk, a cédulák útban vannak! Elég, ha eléjük tesszük a kezünket!

Hajrá!

4 komment

Címkék: kopogtatócédula nlmp

Az LMP a Húsvétot is fenyegeti!

2009.04.10. 17:09 Unchangingness

Többen kérdeztétek, hogy miért hallgatunk, talán megfélemlítettek-e.

Erről szó sincs, egy utcai kampányt kezdtünk el szervezni, melynek fő mondanivalója: támogasd a kisebbik rosszat! (Erről reméljük hamarosan többet is tudunk írni.)

Viszont amit ma találtunk az LMP blogján, az mindenképp szólásra késztetett minket.

Tojás helyett cédula címmel http://lehetmas.blog.hu/2009/04/10/tojas_helyett_cedulat egy egészen rémisztő bejegyzést találtunk az örök összeférhetetlen Vay Márton tollából. Vay és az LMP itt mindenki számára bebizonyította: vissza akarják hozni az ötvenes éveket.

A legmeghittebb családi ünnepeinkbe, évezredes népszokásainkba újra beszivárogjék a politika. Ez valahonnan már ismerős. A legnagyobb jóindulattal sem tud nem eszembe jutni a rákosista politikai propaganda, amikor még a hitvesi ölelés is a Párt szándékaival volt összeegyeztetve, amikor mindig mindenkinek egy velejéig hazug lelkesedést szögezett arcára a politika, a Párt, jelesül most konkrétan a foga fehérjét kimutató LMP.

A szöveg egy az egyben hozza a Sztálinvárosban boldog kalandokat átélő úttörők kalandjait bemutató filmek hangulatát. Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek gyomorgörcse támad erre a hangulatra, s talán nem én vagyok az egyetlen, akinél az LMP sikerrel érte el, újra félni kezdjek azoknak az időknek a visszatértétől. Amikor gyermek jelentette fel szüleit, amikor félni kellett a csengőktől.

Nem fogunk bőröndöt csomagolni, még ha az egyszerűbb is lenne. Küzdeni fogunk, hogy kiszorítsuk a politikát az életünkből, hogy a családi ünnepek újra az együtt tévézések és békés evés-ivás jegyében teljenek, harcolni fogunk azért, hogy ne lehessen más a politika.

4 komment

Címkék: húsvét

A gondolkodás nem hezitálás

2009.03.29. 15:01 Axeptor

Csak pár szóval szeretnék reagálni a hétvége eseményeire. A médiában egy felháborító lejárató kampány indult meg az mszp és az szdsz ellen pusztán azért, mert nem azonnal választottak miniszterelnököt. Az ilyen mocskolódó kampányt én mindig döbbenten hallgatom, és nem értem, hogy miért kell így beszélni ezekről az eseményekről. Gyerekek most komolyan ez egy DEMOKRÁCIA és a demokrácia arról szól, hogy addig addig tárgyaljuk, egyeztetjük a dolgokat amíg mindenkinek nem lesz jó. Ez így a tökéletes. Gyurcsány mondott 3 nevet, aztán azok nem lettek jók, aztán az szdsz is mondott, majd megint az mszp, és így végül eljutunk a tökéletes jelöltig. Mert nyilvánvaló, hogy akkor lesz a legjobb jelöl, hogy ha sokat megtárgyalnak!

A nemlehetmas.blog.hu nevében tehát csak kitartást, és sikert tudok kívánni a két FELELŐS pártnak, akik ezekben a percekben is komoly munkát végeznek azért, hogy az ország jövőjét legjobban segítő embert találjanak. A név amiben úgy néz ki, hogy megegyezik a párt Bajnai Gordon. Az NLMP korábban nem őt támogatta, de kik vagyunk mi, hogy szembe száljunk, egyáltalán szembe helyezedjünk a hozzáértők véleményével. 100%-ig elfogadjuk, és örülünk annak, hogy Bajnai Gordon lesz a jelölt, mert olyan emberek irányítanak akikben meg lehet bízni, és ők tudják, hogy mi a jó nekünk, nem a hozzá nem értő "választó polgárok".


5 komment

Nemezeti barkochba

2009.03.26. 16:21 Igazságot!

Jól érzékelhető, hogy előző bejegyzésem( A változtatás kábító "mámora") milyen hatást gyakorolt a politikai elitre. Büszke vagyok rá, hogy az írásom elolvasása után levonták a megfelelő következtetéseket, és újra felelősen politizálnak. Államférfiúi nagyságról tett tanúbizonyságot Veres János, aki írásom elolvasása után nem akarja végkielégítésével terhelni a költségvetést, hanem kész lenne az új kormányért is dolgozni. Remélem a mostani kormánytagok közül lesznek még olyanok, aki a pénzügyminiszterünkhöz hasonlóan nem hagyja, hogy az eddigi munkája lendületét valami populista fellángolás letaglózza. Köszönjük, hogy hajlandó tovább fáradozni egy ilyen népért.

Fenntartásokkal figyeltem, hogy megint a szokásos kapkodással a politika és a sajtó elkezdett nevekkel dobálzóni, mintha egy kora délutáni betelefonálós műsorról lenne szó. Már azon sem lepődtem volna meg, ha még Schiffer Andrást is megjelölte volna valaki.

Persze a józanabb politikusok meg tudják védeni az országot egy előre hozott választásoktól. Hiszen ez pont a mostani gondos jelöltválasztási eljárást tenné tönkre. Az MSZP és az SZDSZ végre minden nap tárgyal a jelöltekről. Üdvözlöm a liberálisok új nyilatkozatát miszerint nem jelent előre hozott választásokat az, hogy Sunányi György nem vállaja el, mert őket csak az érdekelte, hogy lenne-e egy olyan jelölt, akiben (a jelölt akaratától függetlenül) meg tudnának egyezni. Végre megjelent a magyar politikai kultúrában a tárgyaláselőkészítő tárgyalás gyakorlata. Felismerték, hogy itt egy országot kell megmenteni, és akinek az ország sorsa a legfonosabb, azok nem ülnek le ilyenkor olyanokkal tárgyalni, akikről még nem tudják, hogy tudnának-e tárgyalni velük.

 

Szomorú lennék, ha a két 7 letelte előtt már megtalálnák az új miniszterelnököt, hiszen minden korábban meghozott döntés elpazarolt időnek számít. Ezt értem én szakértői kormány alatt. Tulajdonképpen eddig is szakértői kormányzás volt Magyarországon, hiszen profi politikusok irányítottak minket. Sajnálom, hogy ezeket a szempontokat a politikai analfabéta átlagszavazók nem képesek felfogni. Ha most kierőszakolnák az előre hozott választásokat, akkor legalább 4 évig biztosan nem lesz ilyen jó kezekben az ország.

5 komment

Vértes András-t miniszterelnöknek!

2009.03.26. 08:52 Unchangingness

A Nem Lehet Más a Politika kiáll Vértes András mellett, aki az üzleti életben már bizonyított.

Az AMWAY nevű cégben Vértesnak sikerült előlépnie smarag fokozatú taggá, ami azt bizonyítja, hogy nagyon jó rábeszélő képessége van, sok emberrel képes elfogadtatni fájó döntéseket is akár. Képes belelkesíteni embereket olyan ügy mellé, amiben sokan beleadnak a közösbe azért, hogy a tehetségesek felemelkedhessenek. Ez a szolidáris Magyarország.

Persze mondhatnánk, hogy rengeteg sötét átlagembert sikerült már rábeszlélnie arra, hogy összekuporgatott szánalmas kis forintjait a meggazdagodás reményében olyan dologra fordítsa, amiből soha többé nem lát pénzt, mivel annyira tehetségtelen, hogy nyílvánvalóan alkalmatlan az üzleti karrierre.  Viszont ezzel szemben vannak tehetséges emberek, akiket szintén Vértes indított el, és beszélt rá, hogy kezdjék el az Amway-t, és ma már dús gazdagok. Ez azt jelenti, hogy Vértes a tehetségeseknek lehetőséget ad, a tehetségteleneket pedig rá tudja venni legalább a kooperációra. Ez az együttműködés a jövő kulcsa, és ezt önmagában nagyon pozitívnak és elégségesnek tartja az NLMP ahhoz, hogy a felmerült jelöltek közül Vértes Andrást támogassa a miniszterelnökségben.

Ma Magyarországon olyan reformokra van szükség, amik leveszik a terhet a nagy cégek és a gazdag üzletemberek válláról, és társadalmi szolidaritásra kényszerítik a kisembert. Mint ahogy Vértes is kiemelte Friderikusz Most egyik adásában: ki kell szűrni a potyautasokat a rendszerből. Azért tart ott Magyarország, ahol, mert nem tanították meg az embereket arra, hogy ha kapni akarnak valamit, akkor azért fizetni kell érte.

Amway-es tapasztalatait kiválóan kamatoztathatná miniszterelnökként is, amiből Magyarország is rengeteget profitálhatna.

"Úgy kb. 10 éve történt. Rózsadomb, magánlakás. Értelmiségi, baráti házaspár hívott. A feleség éppen állás nélkül, a férj számítástechnikus, jó helyen, jó állásban, anyagilag megalapozva. Azt tervezték, hogy Amway-ezni (ez ige lett) fognak. Beléptek. Szervezniük kellett a szponzoruk számára. Ez pedig Vértes András volt. Már akkor is gyakran szerepelt közgazdasági megmondó emberként, ismert volt.

Látszott, hogy rutinos eloadó, rutinos Amway-os. Flipcsárt táblán rajzolt, oldott volt. Kihagsúlyozta, hogy neki nem kenyérre kell ez a pénz. Ez befektetés a gyerekei jövőjébe. Ő nem vár semmit készen az élettől, ő tesz a boldogulásáért. Távlatok vannak. Mérhető gyümölcse van a munkának. És nem szégyelli, mert a munkát nem kell szégyellni." (Egy beszámoló a kepviselofunky.blog.hu -n)

3 komment

Címkék: miniszterelnok nlmp

Nem igaz, hogy nincs kire szavazni

2009.03.25. 19:00 Axeptor

Sokan mondják manapság, hogy nincs választási lehetőség, a politikai elitet le kell váltani. Az ilyen szólamok egyértelműen megtévesztőek, károsak a társadalomra nézve! Miért állíthatja bárki is, hogy nincs lehetőség a változtatásra, miért kell bomlasztani a jól működő rendszert? Mindenki nagyon jól tudja, hogy VAN választási lehetőség, van lehetőség a VÁLTOZÁSra anélkül is, hogy az utcáról mindenféle jöttment hozzá nem értő léhűtő menne be szavazgatni a parlamentbe. A képviselőség nem arról szól, hogy bent ülünk a parlamentben, mosolygunk a kamerába, és nyomkodjuk az igen nem gombokat! Komoly bizottsági munka folyik, szakértelem szükséges a legtöbb területre. Ha most betámolyogna a parlamentbe mindenki akinek csak kedve tartja akkor az olyan lenne, mint hogy ha a gyárban a futószalag mellett hozzá nem értő emberek sora dolgozna csak azért mert kedve tartja! És itt nem kisebb dologról van szó, mint az ország jövőjéről, ezt csak a szakértelemmel rendelkező, tapasztalt politikusokra lehet bízni.

Meg tudom érteni, hogy valakinek nem tetszik a jelenlegi kormány, én is bírálója vagyok, de VAN VÁLASZTÁS, van változtatásra lehetőség. Ott van a Fidesz, arra vár, hogy kormányra jusson. Aki szeretne változást az tőlük megkapja, nem kell mindenféle új dolgot kitalálni, abból sose lett még semmi jó! Aki politizálni akar az menjen el valamelyik nagy kipróbált párthoz, ott tanulja meg a szakmát, és akkor politizálhat!

6 komment

Címkék: fidesz nlmp

A kislányomat fenyegeti az LMP

2009.03.25. 17:35 Unchangingness

 

A levelet az LMP egyik vezető tagja írta nekem.

Tegnap este érkezett az alábbi levél, a családdal sokáig gondolkodtunk rajta, hogy nyílvánosságra hozzuk-e. Közben 3 fősre duzzadt az NLMP tagsága, csatlakozott "Igazságot!" és "Axeptor" is tagként. Összehívtunk egy kupaktanácsot, és úgy döntöttünk, hogy ez a levél a nyílvánosságra is tartozik.

 

Kedves nemlehetmás!
Nem félsz?!
Pedig ha tudnád! Hogy már tudjuk, hogy a kislányod pont olyan nyalókákat szokott szopogatni, mint amilyet mi szeretünk! El fogjuk tőle venni!
Még mindig nem félsz?!

xy

Ha ez a levél komoly, akkor a kislányom veszélyben van. Mindenki döntse el maga, hogy etikus-e azzal nyomást gyakorolni valakire, hogy elveszik a kislánya nyalókáját. Én azt gondolom, hogy ez egy burkolt üzenet, ami arról szól, hogy "ne érezd magadat biztonságban, hagyd abba a blogolást, ez az ország nem a tiéd, és nem a lányodé, elvesszük tőled."

Nem aludtunk Kedvesemmel az éjjel. Egész végig csak az ablaknál ültünk, és néztük az éjszakát.

Korábban azt írtam, nem félek. Ez most megváltozott.

4 komment

Címkék: démon nlmp

A változtatás kábító "mámora"

2009.03.25. 12:27 Igazságot!

Vajon megéri-e demokratikus értékekre hivatkozva elpazarolni azt az emberhez méltó életmódot, azt a jólétet, amit éppen a demokráciával akarunk megvalósítani? Mikor ilyen nehéz időket élünk, el kell döntenünk, hogy mi a nemzet számára a fontosabb: az eszköz vagy maga a cél?

Magyarország mindig abba bukott bele, hogy amikor a nemzetközi helyzet kemény lett, az uralkodó helyzetének jogosságában elbizonytalanodott elitek mindig a társadalom alsóbb rétegeitől vártak visszaigazolást intézkedéseik megerősítésére. Ezekből alakultak ki azok a kapkodó következetlen döntések, amik cselekvésképetellné tettek egy (akkor még) nagyhatalomi pozícióra is érdemes országot. (Bár ebből a szempontból mégcsak nem is Bereznay András a legveszélyesebb.)

Ez az egész tulajdonképpen olyan, mintha a kutyák elé öntenénk egy mennyei izű pörköltet, és csak a bogrács aljába odakozmált, savanyú húscafatokat ennénk meg.

Mindig így vesznek kárba és forgácsolódnak szét energiáink, és az idők előrehaladtával ez egyre csak fokozódik. Meg lehet nézni, hogy évszázadról-évszázadra egyre nagyobb történelmi kudarcokat kell megélnie a magyarságnak. Ezt a tünetet a nemzeti fegyelmezetlenség tumorszerű növekedésének lehet betudni. Pont ezt láthatjuk most is, amikor minden választásnál új pártkezdeményezések próbálják kihasználni ( most éppen az LMP nevezetű)az egyszerű dolozó ember elkeseredettségét, akit csak megkeserít az a tömegdemokratikus vergőés, amit XX. század eleji szociáldemokrata, szélsőséges utópisták ráerőltettek. Ezt a demokrácia testén ejtett sebet már a rend részleges helyreállása után sem tudták Bethlenék begyógyítani.

Tulajdonképpen ma is ezt láthatjuk. A demokráciának csúfolt szélsőséges populizmus elveire hívatkozva lemondásra kényszerítik az ország vezetőjét, úgy, hogy azt sem tudják ki lehetne az utóda.

Álszent módon a gazdasági válság okozta pénzkrízisre hivatkoznak, amikor elkergetik az egész kormányt. Közben pedig a kormánytagok végkielégítésre költött pénzből kórházakat lehetne felújítani, vagy bankokat lehetne megmenteni. Érthetetlen a személyi változtatások erőltetett módon való megvalósítása és ellentmondásos is! Ellentmondásos, hiszen Gyurcsány Ferencnek tulajdonképpen csak az ellenzék és egyes álcivil szerveződések által évek óta szajkózott szimbólikus okok miatt kellett távoznia. Megtette, tehát most már anarchista felelőtlenség választásokat követelni. Ezek a szimbolikus vádak a kormány tagjait pedig még annyira sem érintették. Tehát a jogi alapok hiányán túl egy rendkívűl pazarló dolog ilyenkor elküldeni egy egyész miniszteri gárdát.

Persze megint jön a demagóg válasz, hogy akkor ne kapják meg a pénzüket. Ez az a  tipikus jogbiztonságot a szőnyeg alá söprő magatartás, amit a tömegek szintjén felhíguló erények generálnak.

(szerk.: Igazságot! bloggertársunk ezzel a cikkével debütál a nemlehetmas.blog.hu -n. Mint látjátok, különböző politikai irányvonalak barátságban megférnek egymás mellett.)

10 komment

Címkék: nlmp változatlanság

Nem félek!

2009.03.24. 16:58 Unchangingness

Ez a bejegyzés nem azoknak szól, akik csak azért képesek agyhalottnak nevezni engem, mert nem 100%-ig ugyanazon a véleményen vagyok mint ők. A puszta véleménykülönbözőség elég ahhoz, hogy elmegyógyintézetbe akarják záratni vitapartnerüket. Valahonnan ismerős ez nekem a történelemből. Szerencsére vannak olvasóim között olyanok is, akik részben, vagy egészben egyetértenek velem. Nekik írok most, és ezután is, a többiek kíméljenek!

A támadások ellenére nem hátrálok meg, családomtól, kedvesemtől, és kislányomtól rengeteg támogatást kaptam a mai napon. Ha ők nem lennének, már feladtam volna a legelején, és töröltem volna a blogot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma ebédre egy falat sem ment le a torkomon. A munkahelyemen néztem meg a hozzászólásokat és teljesen ledöbbentem. A kislányomra gondoltam, és arra, hogy neki egy ilyen országban kell felnőnie. Egy olyan világban, ahol nem a kölcsönös megértés, hanem a mocskolódás az úr. Ahol majd az ő naivitását is megpróbálja kihasználni az LMP, és politikai elitünk ellen hergelni őt. A legaljasabbnak azt tartom, amikor valaki úgy csinál, mintha segíteni akarna, de közben a hátadba döfi a kést. Azt mondják meg akarják tisztítani a politikát (tisztogatás?), de valószínűleg csak ugyanerre számíthatnánk tőlük, mint a lépcsőtisztítós akciójuk alkalmával. Belerondítanának a politikába, csak hogy magukat exponálják. Öncélú magamutogató társaság.

 

5 komment

Címkék: nlmp

Egy hazafi döntése

2009.03.23. 23:57 Unchangingness

Úgy gondolom Gyurcsány Ferenc úgy döntött, ahogyan egy hazafinak döntenie kellett. Sokáig küzdött, tette ami a dolga - és még annál is többet - csak, hogy nekünk jó legyen. Lett is volna eredménye, ha hagyják őt dolgozni. De nem hagyták.

Nagyon nehéz döntés áll mögötte. Olyan ez, mint amikor egy anya elhagyja gyermekét, csak azért, hogy annak a gyereknek jobb legyen. Egy igazi hazafi akkor is a hazáját szolgálja, ha a hazájában élő emberek nem szeretik őt. Nem ahhoz kell bátorság, hogy az ember a néptől körülölelve, vagy éppen a pillanatnyi elégedetlenséget meglovagolva alapítson egy pártot, ami semmi mást nem tud, csak folyton nemet mondani. Ahhoz kell ma Magyarországon a XXI. században bátorság, hogy férfiként és bátor hazafiként kormányozzuk az országot a bajban. Kormányozzuk az országot a viharban, a szélben, és azt mondjuk a mögénk settenkedő, a hajót céltalanságba vinni akaró pórnépnek, hogy "egy csudát!", nem adom át a helyemet neked! Nem hagyom pusztulni a hazámat akkor sem, ha a lakosok 90%-a nem engem akar látni a kormánynál. Ilyen körülmények között a felelős döntés az, ha azt mondom: "csak annak adom át a helyemet, aki ért a viharban való kormányzáshoz." Csak olyannak, aki válsághelyzetben jól tudja, mit kell tenni.

Válságkezelő, és szakértő kormányra van szükség. Nem dilettánsokra. A szakértőiség nem ismer politikai oldalakat. Ha szakértői kormány alakulna, akkor hazánk megmenekülne.

Erre a bátor tettre mit tudott mondani az LMP? Újra elismételte mantráját: "elitváltás kell". Megnézném azt az országot, amit nem professzionális politikusok irányítanak, hanem ilyen mindenhonnan összeverődött emberek... De élni nem szívesen élnék benne.

20 komment

Címkék: hazafi

"Szerintem nem lehet más a politika."

2009.03.23. 23:03 Unchangingness

 

Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy más lehet a politika. Innen üzenem nekik, hogy el lehet felejteni! Leszállhatnátok a kis idealizmusotok felhőcskéiről a földre, és észrevehetnétek végre, hogy itt nem fog változni semmi! Én legalábbis mindent meg fogok tenni ezért.

Ma nem az jelenti a lázadást, ha valaki felmondja az LMP-s mantrát, hanem ha ki mer állni a politikai elitünk mellett, és azt meri mondani, hogy NEM, nincs szükség változásra. Nincs szükség idealista és világmegváltó álmodozókra! Itt szakértőkre van szükség, olyanokra, akik már értenek a politikához, mert már 18 éve, vagy régebb óta ezen a területen dolgoznak. Lehet, hogy nem a legtökéletesebb az elitünk, ezt aláírom. De az is biztos, hogy ezerszer jobban értenek a dolgukhoz egyenként is a 386 képviselő, mint akár az LMP összes EP képviselő-jelöltje együttvéve.

Nem változásra van szükség, hanem változatlanságra. Pontosan azok miatt került ide ez az ország, akik nem hagyták dolgozni a kormányt, folyton a változást követelték, ahelyett, hogy közös ügyünket, az ország hajóját vitték volna  előre. Nem vagyok MSZP-s, sem SZDSZ-s, a Fidesz sem áll hozzám közel, és az MDF-ről magam sem tudom pontosan, hogy hol áll. De egyet tudok. Ha mindenki hagyná őket dolgozni, és konstruktívan álltak volna a civilek hozzájuk, akkor nem lenne most a béka segge alatt Magyarország gazdasága.

Amíg a politika elitünk Magyarország hajójának egyik oldalán lélekszakadva húzta az evezőket, addig a másik oldalon, a mindenféle civilek az ellenkező irányba eveztek, és emiatt pörög egy helyben az országunk már több éve. Őszintén szólva nekem már nagyon elegem van. Elegem van abból, hogy valakiknek az szúrja a szemét, ha a Strabag magyar pártokat támogat például. Miért nem lehet egyszer az életben örülni valaminek, hogy pénz jön az országba, pont egy ilyen nehéz időben. Elegem van a Sólyom "Trójai Faló" Lászlót a köztársasági elnöki székbe csempésző bandából, a Nagymező utcában mélygarázsépítést megakadályozó bagázsból. Miért mi, a nép szívunk ezek miatt folyton?! Már lehetne egy jó egészségügyünk, ha a TB-Mentők mozgalom nem akadályozza meg az egészségügyi ellátórendszer privatizálását. Nekem speciell nincsenek egzisztenciális problémáim, és marhára zavar, hogy a sok léhűtő helyett is fizetnem kell az ellátást. Miért ugyanaz az orvos látja el azt a koszos hajléktalant, aki utána engem? Szerintem azért tart itt ez az ország, ahol, mert nem tanították meg az embereket arra, hogy dolgozni kell, és semmi sincsen ingyen. Mindenki elkényelmesedett az állambácsi emlőin csüngve.

Amire szükség van, az az, hogy az állampolgárok ne a politikával foglalkozzanak, hanem helyette dolgozzanak, tanuljanak, az orvosok gyógyítsanak, a tanárok tanítsanak. És ne pártokat gründoljanak nyakra-főre, hanem szavazzanak a meglévőkre.

Nem lehet más a politika. És ne is legyen.

311 komment

Címkék: nlmp

süti beállítások módosítása