HTML

NLMP - Nem lehet más a politika!

Mi így gondoljuk. Nincsen szükség változásra! Nem járatódott le a politikai elit. Nincsen erkölcsi válságban az ország. Mindenki dolgozzon, ahelyett, hogy politizál. nemlehetmas@gmail.com

Friss topikok

  • Vaandor: Én kicsit azért hiányolom az idei kampányból az NLMP álláspontjait. Arnyék nélkül nincs fény. :-D (2010.03.19. 15:12) FELADOM!
  • szinha: Azok a politikusok, akiket megemlítesz, olyan nagyteljesítményű autókkal szennyezik a város levegő... (2009.06.05. 00:41) Ma 1 matrica, holnap 1 öngyilkos merénylő
  • Keer: http://www.hirado.hu/Hirek/2009/05/21/11/Vadplakatolas_A_varosarculati_tanacsnok_kiakadt_a_Jobbiko... (2009.05.21. 19:31) Most én kívánhatok!
  • popeye99: Menj és egyél kvarkokat balfasz. :) (2009.05.20. 23:43) "Szerintem nem lehet más a politika."
  • törzsmókus: ti a földnapi biciklis nemfelvonulás topikjain edződtetek. látom, ne is tagadjátok. (2009.04.30. 01:53) Akadályozzátok a gyűjtést!

Linkblog

"Szerintem nem lehet más a politika."

2009.03.23. 23:03 Unchangingness

 

Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy más lehet a politika. Innen üzenem nekik, hogy el lehet felejteni! Leszállhatnátok a kis idealizmusotok felhőcskéiről a földre, és észrevehetnétek végre, hogy itt nem fog változni semmi! Én legalábbis mindent meg fogok tenni ezért.

Ma nem az jelenti a lázadást, ha valaki felmondja az LMP-s mantrát, hanem ha ki mer állni a politikai elitünk mellett, és azt meri mondani, hogy NEM, nincs szükség változásra. Nincs szükség idealista és világmegváltó álmodozókra! Itt szakértőkre van szükség, olyanokra, akik már értenek a politikához, mert már 18 éve, vagy régebb óta ezen a területen dolgoznak. Lehet, hogy nem a legtökéletesebb az elitünk, ezt aláírom. De az is biztos, hogy ezerszer jobban értenek a dolgukhoz egyenként is a 386 képviselő, mint akár az LMP összes EP képviselő-jelöltje együttvéve.

Nem változásra van szükség, hanem változatlanságra. Pontosan azok miatt került ide ez az ország, akik nem hagyták dolgozni a kormányt, folyton a változást követelték, ahelyett, hogy közös ügyünket, az ország hajóját vitték volna  előre. Nem vagyok MSZP-s, sem SZDSZ-s, a Fidesz sem áll hozzám közel, és az MDF-ről magam sem tudom pontosan, hogy hol áll. De egyet tudok. Ha mindenki hagyná őket dolgozni, és konstruktívan álltak volna a civilek hozzájuk, akkor nem lenne most a béka segge alatt Magyarország gazdasága.

Amíg a politika elitünk Magyarország hajójának egyik oldalán lélekszakadva húzta az evezőket, addig a másik oldalon, a mindenféle civilek az ellenkező irányba eveztek, és emiatt pörög egy helyben az országunk már több éve. Őszintén szólva nekem már nagyon elegem van. Elegem van abból, hogy valakiknek az szúrja a szemét, ha a Strabag magyar pártokat támogat például. Miért nem lehet egyszer az életben örülni valaminek, hogy pénz jön az országba, pont egy ilyen nehéz időben. Elegem van a Sólyom "Trójai Faló" Lászlót a köztársasági elnöki székbe csempésző bandából, a Nagymező utcában mélygarázsépítést megakadályozó bagázsból. Miért mi, a nép szívunk ezek miatt folyton?! Már lehetne egy jó egészségügyünk, ha a TB-Mentők mozgalom nem akadályozza meg az egészségügyi ellátórendszer privatizálását. Nekem speciell nincsenek egzisztenciális problémáim, és marhára zavar, hogy a sok léhűtő helyett is fizetnem kell az ellátást. Miért ugyanaz az orvos látja el azt a koszos hajléktalant, aki utána engem? Szerintem azért tart itt ez az ország, ahol, mert nem tanították meg az embereket arra, hogy dolgozni kell, és semmi sincsen ingyen. Mindenki elkényelmesedett az állambácsi emlőin csüngve.

Amire szükség van, az az, hogy az állampolgárok ne a politikával foglalkozzanak, hanem helyette dolgozzanak, tanuljanak, az orvosok gyógyítsanak, a tanárok tanítsanak. És ne pártokat gründoljanak nyakra-főre, hanem szavazzanak a meglévőkre.

Nem lehet más a politika. És ne is legyen.

311 komment

Címkék: nlmp

A bejegyzés trackback címe:

https://nemlehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr341021389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:48:55

@sourcerror: a nagy baj inkább az, hogy meg sem kísérled elmagyarázni. talán nincs is mit.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:49:04

@Sade Bárki:

Nem válaszoltál meg semmit, mert az első probléma a személyeskedés körül merült fel. Te nehezményezted, hogy én személyeskedem, én felhívtam a figyelmed arra, hogy éppen te is azt teszed.

Te legitimáltad a saját személyeskedésedet azzal, hogy mivel a másik indokolatlanul állította hogy az LMP=SZDSZ ezért te is faszparasztozhatsz.

Én ebbe kötöttem bele, kérdezve, hogy miből gondolod, hogy az állításod igaz. A válaszod az volt, hogy az állító nem indokolta meg az állítását tehát az nem igaz. Ez nyilvánvaló logikai hiba.

Itt tartunk most.

Dekatlon 2009.03.24. 16:50:36

@A Nép - Te vagy!: Bizony! Inkább egy velem egyérdekű potens gazember, mint egy jóindulatú idióta. Főleg, hogy a mezőnyben a többi potens gazembert készülnek legyőzni :/

Az én "rossz forgatókönyvem" a LMP-re (a semmi nem lesz-en kívül) az, hogy szétesnek abban a másodpercben ahogy megerősödnek:
1. az okos emberek gondolkodnak, ezt annyifélén teszik, ahányan vannak, mind azt gondolja, hogy az övét kéne követni. Tehát ha elérték az elemi célt, szétesnek maguktól. Az individuum nem tud tömeget képezni csak vész esetén, ez van :)
2. a tömegbázis is széjjelszalad, mert addig ok, hogy ezt ne, abban egyet lehet érteni, de ha rátérünk a "de akkor mit?" kérdésre, kinek ez tetszik majd, kinek meg az.
Ne legyem igazam, de ez sose lehet nagy párt. Max egyszer, egy nagyon rövid ideig.

sourcerror 2009.03.24. 16:51:02

Éljen a többiztosítós modell, éljen a Párt!

Government and private health and public policy analysts have compared the health care systems of Canada and the United States.[1][2][3][4] The U.S. spends much more on health care than Canada, both on a per-capita basis and as a percentage of GDP.[5]In 2006, per-capita spending for health care in the U.S. was US$6,714; in Canada, US$3,678.[5] The U.S. spent 15.3% of GDP on health care in that year; Canada spent 10.0%.[5] In 2006, 70% of health care spending in Canada was financed by government, versus 46% in the United States. Total government spending per capita in the U.S. on health care was 23% higher than Canadian government spending, and U.S. government expenditure on health care was just under 83% of total Canadian spending (public and private).[6]

en.wikipedia.org/wiki/Canadian_and_American_health_care_systems_compared

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.24. 16:53:43

Szerintem elég terméketlen ez az egymás dobálása, hogy az LMP most az új SZDSZ vagy sem, úgyhogy megmondom az igazat.

VANNAK az LMP-ben liberálisok IS, akik korábban az SZDSZre szavaztak (mint ahogy baloldallal jobban szimpatizálók, és konzervatívok: a közös nevező nem a "pesti értelmiségi" környezet, hanem a fenntarthatóság, az igazságosság és a részvétel melletti elköteletettség). De az SZDSZ politikájával, képmutatásával, és főképp kritikátlan piacpártiságával az LMP szemben áll, viszont vállalja, hogy az emberi jogok tisztelete (a szólásszabadságtól a kisebbségi jogokon át a gazdasági emberi jogokig) fontos (még akkor is, ha az SZDSZ is ezt gondolja).

De attól, hogy egyes liberális gondolatokat integrál magába, az LMP nem lesz liberális párt.

Persze akiknek egy gramm liberalizmus is sok, azok mindent ballib összeesküvésnek látnak. De velük nincs is dolgunk.

sourcerror 2009.03.24. 16:53:59

@Sade Bárki: Persze, nincs bizonyíték arra, hogy az LMP-nek köze van az SZDSZ-hez. Bizonyíték majd akkor lesz, ha visszalépteti a jelölteit, de akkor már késő lesz.

sourcerror 2009.03.24. 16:55:18

"Persze, nincs bizonyíték arra, hogy az LMP-nek köze van az SZDSZ-hez. Bizonyíték majd akkor lesz, ha visszalépteti a jelölteit, de akkor már késő lesz."

Hisz a "fasisztáknál" bárki jobb.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:57:11

@88wx335dsf: ez nem egyszerűen állítás, hanem vád. egy vádhoz minimum jár egy indoklás.

mondok egy másik példát, aki pl a szélsőjobboldaliakra azt mondja, hogy mind látens buzi és ezt leplezendő képviseli azt az értékrendszert, az faszparaszt, mert ez indoklás nélküli vádaskodás. nem? attól még persze lehet igaza, de ezt minimum meg kell indokolnia. nincs igazam?

sourcerror 2009.03.24. 16:57:15

Azért nyugodtan cáfoljon meg bárki, de legjobb tudomásom szerint TGM az benne van az LMP-ban.

Dekatlon 2009.03.24. 16:57:58

@elfelejtette: LMP jellegéből adódóan gyűjtőpárt. A kiábrándultak gyűjtője. Ebbe nekem belefér, hogy korábban más pártokban úgymond kompromittálódott, de későb kiábrándult arcok is feltünjenek.
Más kérdés, hogy bölcsésznaívságtól mentsen meg a jóisten, mert ő maga befolyásolható ráadásul tömegeket képes befolyásolni. Veszélyes párosítás :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:58:08

88wx335dsf 2009.03.24. 16:36:34

De tudod mit? Ez lehet, hogy lassan meggyőz arról, hogy mégiscsak lehet valami közük az szdsz vonalhoz, pedig sokáig ezt így egyenesben nem gondoltam. Azért, mert emlékeztet a „Majd én túljárok a te eszeden” stílus, amit nagyon nem kedvelek.

elfelejtette 2009.03.24. 16:58:27

@Dekatlon: Az nyugodtan jósolható, hogy az LMP soha sem lesz néppárt. Ugyanaz a szellemi holdudvar van a háttérben, és ugyanaz az értelmiségi illúzió a motorja, ami volt az SZDSZ esetében is.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:58:53

@sourcerror: de honnan veszel ilyet, hogy visszalépteti a jelöltjeit? ilyen alapon az is elképzelhető, hogy pl a jobbik visszalépteti a jelöltjeit a gátlástalan, általuk sokat gyalázott fidesz javára? ugye nem.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:59:47

@sourcerror: tudomásom szerint nem. a TGM az az attac nevű formáció elnöke.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:01:08

@Lastres:

"viszont vállalja, hogy az emberi jogok tisztelete (a szólásszabadságtól a kisebbségi jogokon át a gazdasági emberi jogokig) fontos (még akkor is, ha az SZDSZ is ezt gondolja)."

Biztos? Akkor ez ellen miért nem szólalt fel:

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_lekerd?P_CKL=38&P_IZON_IG=6925&P_FOTIP=null&P_TIP=null

Mert azt értjük, hogy az SZDSZ is ezt gondolja, nyomott is rá egy full igent, tartózkodás nélkül. De az LMP?

elfelejtette 2009.03.24. 17:01:14

@A Nép - Te vagy!:

1. Pártba kell szervezni az észt, de csakis azt, tisztán az észt!
2. Nem felfedni azt, hogy tkp. kivel is lépnénk koalícióra, meg mit is akarunk, csak néhány népszerű toposzt kell előrángatni (kisebb parlament), meg kitapétázni a Reformszövetség programjával az irodát.

aztán egy lehetséges folytatás:

3. Majd villámgyorsan megmenteni az MSZP-t a bukástól, és azzal hitegetni a választókat, hogy majd az értelmiségi társutaspárt képes lesz racionális viselkedésre rávenni azt a nagy tohonya monstrumot.
4. A vége megint jósolható: ugyanez a reformnak nevezett felemás valami, ami az első világméretű visszaesésre kártyavárként omlik össze.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:02:18

@Sade Bárki:

Vád, persze. Az internet meg a legfelsőbb biróság.

Merre csavarjuk még, Bárki?

készcsók 2009.03.24. 17:02:58

Nem tudom, szóba került-e már, de az lmp honlapján (lehetmas.hu?) fent van egy pdf a "gazdasági/költségvetési" programjukkal. Nem mondom, hogy egy az egybe adaptálni kellene, de van benne egy-két érdekes gondolat.

lemonheart 2009.03.24. 17:03:20

@A Nép - Te vagy!: "Én azt képzelem nem került el a poszt értelme. Mint más helyesen rámutatott, dolgoznom kellne. Ez úgy jön ide, hogy semmi kedvem több oldalas magyarázatot mellékelni ide arról, hogy miért egészen félrecsúszottak a poszt szerző szempontjai. Egyszerűen alkalmazhatatlanok, értelmetlenek. Mégegyszer: nem az LMP védelmében mondom. Károsaknak tartom őket egy kívánatos kibontakozás szempontjából. Zsákutcát jelentenek, reményelvonást, elvesztegetést."

jó, hát az LMP reálpolitikai szemmel egy vicc

elmondom, miért kötöttem beléd (és hagyjuk addig a posztot háttérképnek)

amondó vagyok, hogy súlyos/fenenagy átkunk a mitologizálás. valaki azt mondta (és ha mondta, jól mondta), hogy az '56-tal kapcs. és azt követő történelmet kizárólag primitív mitikus fogalmak mentén tudjuk értékelni. voltak az Ősgonoszok, meg voltak a Hősök. feketefehérigennem, fakocka kis eredetmítosz

azóta is ott tipródunk, h mindenki a makulátlan Hősök ágyékából sarjadt, akit nem nem szeretünk, az mind-mind emberfogvetemény. ezt a kutya se akarja felülvizsgálni (történészeket meg nem olvasunk, mert hosszú, unalmas, sőt még ki is derülhet, h minden kicsit másképp van, és az gáz)

ahelyett, hogy felszámolnánk, azóta is lelkesen újratermeljük a mitológiát. Ősgonosz-MSzP vs Viktor a Hős; a Sötét Semjén nagyúr a fehér lovon érkező Gyurcsány lovag ellen stbstb...

bármit, ami legalább két éve történt, lefordít a jónép erre az ide-oda forgatható mesés sakktáblavilágra. régi dicsőségünk, hellómi!?

a magán-mitológiánktól már egymáshoz se tudunk szólni. aki nem hajlandó sakkozni, azt rákényszerítik

ezt mondod? maszopos vagy, fehér paraszt!
azt mondod? fidesznyik! nesze kapd el, itt egy sötét figura

na ettől faszkivan. ebből elég. nem kell a mese, hazug és unalmas

és ezért húzom a számat, amikor te is előállsz MÉG EGY mitológiával

most mégis - mit vársz? amit BA ír, azzal nem lehet egyről a kettőre jutni. legfeljebb telepítesz rá egy ilyen 64vármegye szintű kis államellenes sejtet, és üvöltözhettek, hogy 'mindenkimonnyonle'

na ilyen kis gengekből és mesékből van már így is épp elég. köszönöm, nem kérem

Pollack 2009.03.24. 17:04:23

@sourcerror: TGM a Zöld Baloldal nevű szélsőbalos kreálmányban van benne.

@elfelejtette: Mitől vagy ennyire biztos magadban? Netán te vagy az ostoba ember megtestesítője? Érdeklődöm, nem vádaskodom :)

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:04:48

@88wx335dsf: az lmp úgy szólal fel, hogy a jelenlegi összes garnitúrával szemben elindul a választásokon.

sourcerror 2009.03.24. 17:05:31

"a Sötét Semjén nagyúr a fehér lovon érkező Gyurcsány lovag ellen stbstb..."

Gyurcsány nem jönne be soha fehér lovon, mert az egy fasiszta szimbólum

lemonheart 2009.03.24. 17:07:43

@sourcerror: "Gyurcsány nem jönne be soha fehér lovon, mert az egy fasiszta szimbólum"

:] oké, látom, működik a dolog

Dekatlon 2009.03.24. 17:08:13

@elfelejtette: Tényleg úgy tűnik, hogy az ideológiai SZDSZ szavazó a megcélzott tömegbázis. Ez darabra kb. összemérhető a Magyarországi Merőkanálgyűjtő Mozgalommal. "Békeidőben" ez totál bukás lenne.
De most nem az van. Jelen van egy kiábrándultság a nagy pártokból, plusz gazdasági válság. Ez okozhat meglepetéseket, ha a tanácstalan tömegeknek megteccik ez az izé.

sourcerror 2009.03.24. 17:10:01

Bocs, nem TGM volt, hanem Bakács. Bár ez sem javít sokat a megítélésükön a szememben:

www.youtube.com/watch?v=p7f7IvP8Bew

Mindenesetre én szívesen eltörölném az 5%-os határt, illetve könnyebbé tenném a frakcióalakítást. (Mondjon valaki értelmes érvet, hogy miért is járnak előjogok a frakcióknak? Obstrukcó elkerülése? Az most van.)

elfelejtette 2009.03.24. 17:10:05

@Pollack: "Mitől vagy ennyire biztos magadban? Netán te vagy az ostoba ember megtestesítője? Érdeklődöm, nem vádaskodom :) "

Megérzés. Miért baj, ha valakinek határozott a véleménye? Láttam már karón varjút, meg olvastam pár könyvet, a 70-es 80-as évek politikájáról is, és nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok, de már egyre kevesebb meglepetés ér.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:10:11

@88wx335dsf: megértem, h kihátrálsz belőle, hiszen az oldaladról védhetetlen. azzal védeni az indokolatlanul vádaskodót, hogy számonkéred azt, hogy honnan derül ki, hogy indokolatlanul vádaskodik meglehetősen vérszegény és demagóg.

várjunk csak.. miért amúgy, az "lmp az szdsz mentőcsónakja" nem vád? akkor mi?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 17:11:03

@lemonheart:

Szent ég! Dehát akkor te teljesen egyetértsz mindennel amit BA mond (vagy ő veled), kivéve, hogy aztán a lényeget félreérted és valami olyasmit tulajdonítsz neki, ami tőle - ez világos a szövegből - manifeszt módon idegen.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:11:14

@sourcerror: igazad van, én máig nem értem, kinek jó az 5%os küszöb.

lemonheart 2009.03.24. 17:11:53

@Sade Bárki: "@88wx335dsf: az lmp úgy szólal fel, hogy a jelenlegi összes garnitúrával szemben elindul a választásokon."

és elér mondjuk... hmm... 10-15% nagyon soknak tűnik, de legyen

mit fog tudni ezzel kezdeni? megforgatja azegé szvilágot?

ugyan. a naiv, fiatalos fejüket előbb darálja be a bizottságok és szívességek rendszere
az erdőbe tévedt kicsi zöld salátát ripsz-ropsz megeszik a nagy, büdös állatok

Dekatlon 2009.03.24. 17:12:32

5% annak jó aki fölötte van. azért ez nem olyan bonyolult :)

Távfosó Előd 2009.03.24. 17:13:54

ez a post egy vicc, nem érdemes vele foglalkozni

valamelyik keményvonalas indexes mikiegér provokációból elindította, hogy bolondot csináljon minden komolyból, mint ezt rendesen szokták, meg hogy aktuálisan most a "bölcsészeket" bosszantsák, s éppen most az LMP-t látták megfelelő céltáblának, tiszta óvoda

egyébként szó szerint ugyanezt mondta tegnap a hosszúorrú a parlamentben: "Február 16-án beterjesztettük javaslatainkat az Országgyűlés elé, amely a reformra és a szolidaritásra épült. Szerintem nem lehet más a politika!" (GYF)

mindenki dolgozzon, oszt jónapot! a kormányunk és pártunk majd mindent elintéz a fejünk felett: íme az egyszerű és problémamentes világnézet

mindenesetre köszönjük ezt a nívós és szellemes postot, ideális anti-reklám, ami csakis használhat az LMP-nek!

88wx335dsf 2009.03.24. 17:14:47

@Sade Bárki:

Légy szíves keresd meg és kopizd ide a vád definícióját.

Utána folytatjuk.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:16:03

@Sade Bárki:

Érveléstechnika, logika.

Tanulj, mielőtt butaságokat beszélsz.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:17:04

@lemonheart: én sem tudom, mi történne akkor. tényleg fogalmam sincs (ez az összes jelenleg parlamenten kívüli pártra érvényes). van olyan lehetőség, hogy nem kapnak lehetőséget és akkor ki sem derül, meg van olyan is, hogy kapnak és akkor meglátjuk. ha a jelenlegi garnitúra marad, akkor nagyjából sejthető, hogy mire számíthatunk.

elfelejtette 2009.03.24. 17:19:03

@Dekatlon:

Azt illene tisztázni egy kis párt esetén, a későbbi meglepetések és végzetes elferdülések elkerülése végett, hogyha tényleg bejutnak a Parlamentbe, melyik oldal néppártjával hajlandóak szövetkezni, esetleg a feltételeiket is megszabhatják. Tudom, hogy nem túl népszerű dolog oldalakat emlegetni, de ez egy ilyen sport, akár tetszik, akár nem.

Aki azt mondja, hogy semelyikkel sem, az vagy hazudik, vagy nem is akar a hatalomban részt venni, és ezzel felelősséget vállalni, csak a médiafigyelem kell neki. Amelyik azt mondja, hogy mindkettővel, az meg nem mond igazat.

lemonheart 2009.03.24. 17:19:21

@A Nép - Te vagy!:

hát... nem mondom, hogy most nem ijedtem meg
mindenesetre mihamarabb átnézem BA-t, hogy el tudjak határolódni (bár kapásból tudok mondani egy csomó dolgot, amitől a frász kivert)

kritikám egyébként nem őt illette. hanem téged, aki mindenhova (pl. az index rendszerváltó-sorozatába) bekommenteled, hogy mindenki hazudik, linkben az igazság!

az a helyzet, hogy ilyen Nagy Inkompatibilis Mézeskalácsszív Igazsága itthon mindenkinek van. akár több is. és mindenképp többnek, mint ahánynak adózott jövedelme

that's the point

NB: egyébként pediglen véleményem az, hogy azt a linket már mindenki meglátogatta, aki akarta. ennyi szivárgott át belőle; ennyire van igény

hogy most felhagysz-e már az áldozatos kopipészttel, azt... na majd enszememmel kiderítem :]

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.24. 17:21:19

@88wx335dsf: talán feltűnt, hogy az LMP még nincs ott a parlamentben...

Miről szól ez egyébként? Bocs, de nincs nagyon időm végigolvasni.

De hogy az idézett állítást komolyan gondoljuk: lehetmasapolitika.blog.hu/2009/03/18/egyszeru_poszt

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:21:22

@88wx335dsf: aha, maszatoljál csak. nézzük csak meg ezt itt:

"az lmp az backdoor szdsz"

hol itt a logika? hiányolom a következtetések rendszerét. abban igazad van, hogy érveléstechnikai elem, igaztalan, hamis vád, amely úgy hatásos, ha nem indokolják meg.

Dekatlon 2009.03.24. 17:21:54

@lemonheart: 15% bármire elég lehetne. Ha lenne kellő tudás és dörzsölt párttagság, hogy utánnajárjanak a dolgoknak. Ha viszont kénytelenek lesznek csak a megszűrt, kozmetikázott, ügyesen adagolt maszlagból dolgozni, szándék marad csupán minden nagy céljuk.
Mert egy parancsra-gombnyomó idiótának nem kell háttérelemzés egy döntéshez, nekik meg kurvára igen. Ha felelősséggel akarnak eljárni. Olyan honatyásan.
Szinte már látom Orbánt Gyurcsánnyal összeröhögni:
Te, szivassuk kicsit őket, nyújtsunk be 400-500 módosító indítványt, hadd küzdjenek :)

lemonheart 2009.03.24. 17:23:07

@Sade Bárki: ... illetve nem légüres térbe kerülnek, és a 'régi garnitúra' fogja őket bevezetni a kormányzás rejtelmeibe. ez innentől necces (hatékonyan csak úgy politizálhatnának, ha távol maradnak a sűrűjétől - akkor viszont kevés lesz a ráhatásuk a dolgokra)

no és velük együtt kisdoboskodik majd a Jobbik (akik - ezt pénzbe is fogadom - egy cikluson belül el fognak kurvulni); aminek egyenesági következménye, hogy hónapokig mindenki csak határolódni fog elfele

ez bizony egy összetett játszma. annyi biztos, hogy hosszas mónikasónak nézünk elébe...

borsikm 2009.03.24. 17:23:18

Azt nem tudom eldönteni, hogy ez az írás most csak önparódia, vagy tényleg vannak még ekkora állatok hazánkban. Egyet viszont biztosan tudok: most első körben azonnal egy előrehozott választásra van szükség! Követeljük együtt az előrehozott választásokat! Csatlakozz az alábbi csoporthoz:

www.facebook.com/group.php?gid=76861195259

Ha elegen leszünk, flashmob is lesz, akár több is, az adott keretek között a lehető leghatékonyabban.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:23:57

@elfelejtette: de miért kéne lepaktálni? miért nem válogathatna ez a kis párt a - tegyük fel - két nagy javaslatai között függetlenül, h mikor melyiket támogatja. nem az lenne az üdvözítő?
ennek inkább van demokráciaíze, mint rögtön beülni valamelyik péniszébe, mint annó a fidesz (szdsz), fkgp (fidesz) vagy az szdsz (mszp) tette.

Dekatlon 2009.03.24. 17:25:45

@elfelejtette: háde mért kéne? Konstruktív ellenzékbe leszek, ez a programom. Ha valami teccik, megszavazom.
Kommunikálni egyszerű, megvalósítani meg csak gyakorlatban nehéz (előző írásom), elméletben nem :D

lemonheart 2009.03.24. 17:25:50

@Dekatlon: "15% bármire elég lehetne. Ha lenne kellő tudás és dörzsölt párttagság, hogy utánnajárjanak a dolgoknak."

szerintem ezeknek híján vannak. az én zsetonom a feketére

"Ha viszont kénytelenek lesznek csak a megszűrt, kozmetikázott, ügyesen adagolt maszlagból dolgozni, szándék marad csupán minden nagy céljuk."

hmm... ehhez még ellenséges politikai brancsok se kellenek. elég egy gyanakvó, maszatoló, sunyizó közigazgatás (adott)

- - -
uraim, egy élmény volt
sajnos mennem kell
jódolgomra

lemonheart 2009.03.24. 17:26:39

@borsikm: ha elegen lesztek, a Föld tengelyét is ki tudjátok billenteni. de inkább ne legyetek elegen

köszi

88wx335dsf 2009.03.24. 17:26:41

@Lastres:

Az a törvénymódosítás ami alapján azt a jogász és történész gyereket elvitték a térről. Azért olvasd el, elég tanulságos és az IGEN szavazatok melletti nevek is.

Az LMP miért nem tüntetett ez ellen? A szólásszabadság pofánrúgása ellen? Hol voltatok, barátaim?

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:26:45

@lemonheart: ez jó:D
máunikasó. csak éppen tök jó lenne, ha végre a lényegi kérdésekkel foglalkozna a parlament.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:28:19

@88wx335dsf: biztos vagyok benne, h fog. akkor hitelesnek tartod majd őket?

88wx335dsf 2009.03.24. 17:29:32

@Sade Bárki:

Kérem a vád definícióját. Unom ugyanis, hogy alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Én nem veszekedni akarok, hanem vitázni. Ahhoz meg az kell, hogy a partnerem is tudja mi az a vita és mik a vita alapvető fogalmai.

Te ezeket nem tudod. Összevissza dobálózol kifejezésekkel. Matematikáról sem lehet úgy beszélni, hogy nem vagy tisztában az alapfogalmakkal.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:30:36

@Sade Bárki:


Fogtok. Talán.

De nem az én szavazatommal. Biztosan.

Dekatlon 2009.03.24. 17:30:39

@88wx335dsf: politikáról és fociról lehet :)

S. Annyi 2009.03.24. 17:34:28

Ha neked Vadai Ágnes, szekeres Imre elit, akkor inkább ne.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:35:04

@Dekatlon:

Matekről is lehet, nyugi ;-) Nálunk legalább is igen...

Dekatlon 2009.03.24. 17:35:11

Bekerült a "szar poszt jó kommentekkel" mappába. :)
Én elmentem. Majd jövök.

elfelejtette 2009.03.24. 17:37:58

@Dekatlon: "Konstruktív ellenzékbe leszek, ez a programom."

Jó program. :D

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 17:44:09

@lemonheart:

Megmondhatom, nem hagyok föl. De nem copypaste, lelkiismertesen beírom. Ezért is van, hogy néha rosszul.

Attól, hogy valaki terjeszti még nem lesz olyasmi aminek képzeled. Nem szükséges mindenáron ellentétpárokban gondolkozni.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.24. 17:46:28

@88wx335dsf: ja a galacsindobálás büntethetősége? Ez egy hatalmas baromság. De ezt leírtuk a hivatkozott blogban is. És több képviselőnk is nyilatkozta többször, (Pl. Schiffer András), hogy se az ún. gyűlöletbeszéd-törvényt, se azt nem tartjuk elfogadhatónak.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:51:05

@Lastres:

Többek közt. De van ott még más is.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 17:52:42

88wx335dsf 2009.03.24. 16:36:34:

Bánt valami. Nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy azonnal leesett amire fölhívtad a figyelmem. Az első beírásom alkalmával még nem ugrott be, akkor még szószerint vettem. De persze akkor is visszautasítottam a hamis ellentétpárt, úgyhogy tulajdonképpen mindegy.

annacsek 2009.03.24. 17:55:59

Hi!

"Itt szakértőkre van szükség, olyanokra, akik már értenek a politikához, mert már 18 éve, vagy régebb óta ezen a területen dolgoznak."

Ajánlom a poszt szerzőjének figyelmébe az LMP honlapját. Ha tud olvasni, akkor kiderül, hogy a vezetőik már hosszú ideje részt vesznek a politikában, ki innen, ki onnan érkezett. Emiatt tehát nincs oka aggodalomra.

Az a politikai elit, amely civilektől sanyargattatva nem tudja tenni a dolgát, annak eleve annyi. "Annyi szakma van, hát minek nekik ezzel bajlódni?"

összegezve tehát a 2 legfontosabb félelme a poszt szerzőjének teljesen megalapozatlan. Dont worry!

88wx335dsf 2009.03.24. 17:58:04

@Lastres:

Egyébként pedig gáz, hogy nem kíséritek figyelemmel hogy a bűnöző(ite)k mit művelnek az Országház félhomályos termeiben.

Elég sok mindent elárul, hogy egy ilyen horderejű törvénymódosításról - amelyet 2008.12.15-ikén szavazott meg 209 darab jóképességű - most informálódtok, március végén.

Hacsak nem szándékosan fektetitek az ügyet.

elfelejtette 2009.03.24. 17:59:55

@88wx335dsf: Azt magyarázza meg nekem valaki, hogy a fenébe képes kampányolni az LMP azzal, hogy politikára nem adna több pénzt, amikor a pártrendszer egyik hatalmas rákfenéje a pártfinanszírozás rendezetlensége?

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 18:01:02

@88wx335dsf: gondolom arra vagy kiváncsi, hogy milyen értelemben használtam a szót, hisz bizonyára te is tudod, h rengeteg értelmezése van attól függően, h vallási, jogi vagy nyelvi értelemben közelítjük.
az én álláspontom szerint vád (vagy ha úgy tetszik, rágalom), ha egy adott fél egy másikat vlaaminek az elkövetésével gyanusíjta. pl az lmp hazudik és csal, ha úgy határozza meg önmagát, h a jelenlegi politikai elittel szemben meghatározott, önálló szervezet és mindeközben az szdsz prominenseit, politikusait menti át a következő ciklusra. ez egy vád. és a véleményem szerint az ilyen vádat pedig meg kell indokolni. amennyiben indoklás nélkül marad, akkor hamis vád, hamis rágalom csupán. te nem így látod?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 18:01:52

@elfelejtette:

Lényegileg egyetértek. A 3,-asat nem, vagy nem föltétlenül gondolom, de egyébként igen.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 18:02:23

@elfelejtette: pl így, ez a poszt is igen sok emberhez eljutott és valójában nem került semmibe. azoknak nincs pénzük, csak amennyit összetarhálnak a támogatóktól, ez az igazság.

88wx335dsf 2009.03.24. 18:02:39

@A Nép - Te vagy!:

Nem értem mi bánt. Az ilyen trükkök azért hatékonyak mert jól néznek ki a tányéron. Én is beszoptam már nem egyet. Nyomtam is egy igent 2002-ben ;-)

Ajánlom a két könyvet, amit valamelyik kommentemben nevesítettem. Garantált a szemléletváltás.

Ha olvastad őket, akkor tárgytalan.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 18:03:28

@88wx335dsf: te mi alapján választasz pártot, akire szavazol?

Peppone Botazzi 2009.03.24. 18:12:38

Ja kb 20 éve ezt csinálják a rendszerváltás folyamata óta. Csak éppen akkor orvosok, tanárok, bölcsészek, ügyvédek, csirkekopasztók voltak és mivel jó elvtársok voltak ők lettek az első politikai elit, azóta megtanulták a politikai szakmát csak amíg megtanulták elbaszták az egész országot Antalltól kezdve Gyurcsányon keresztül Orbánig. 2 ciklus már elég folyamatosnak tűnik hogy lehessen csinálni valamit szerintem....
Hagyjuk a maszlagot szerintem.

törppapa 2009.03.24. 18:14:51

Elképesztő baromság. Mesélj már, melyik volt a politikai elit, mely lélekszakadva húzta az evezőt? Szerinted a civilek tették tönkre 7 év alatt az országot?
A maszek egészségügyről meg csak annyit: Van Amerikában ismerősöm. A válság miatt megszűnt az állása. Amúgy gyógyult rákbeteg, a biztosítás fizette a műtétet, és az állandó kontrollt is. És most nem mehet más városba, más munkahelyre, mert ilyen előzménnyel (rábetegség) egyetlen más biztosító sem köt vele sehol biztosítást. Amúgy az amerikai emberek nagyon nagy hányadának egyáltalán nincs biztosítása. Nagyon szeretnéd, hogy itt is így legyen? Hajrá tovább ész nélkül...

88wx335dsf 2009.03.24. 18:17:22

@Sade Bárki:

Nem így látom.

Először is hagyjuk a húszféle értelmezést, mert úgy nem lehet semmiről beszélni, hogy neked a kék zöld, míg nekem a zöld piros.

Az LMP=SZDSZ kijelentése állítás és semmiképpen nem vád. Ugyanis ahhoz, hogy vád legyen, az LMP=SZDSZ kijelentésnek bűncselekmény törvényi tényállását kellene megvalósítania.

88wx335dsf 2009.03.24. 18:23:00

@Sade Bárki:

A történelemkönyvekben olvasottak alapján ;-)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 18:26:49

@88wx335dsf:

Az bántott, hogy úgy fogalmaztam korábban, mintha azt akartam volna mondani, hogy átmenetileg sem vettem volna be. Nem szeretem a látszatkeltéseket, szóval tartoztam a pontosítással.

Nem tudom mik azok könyvek. Látnom kellett volna? Nem emlékszek, mondd újból. Bár munkából adódóan, amit mint tudjuk nem mindig elég intenzíven csinálok, nem tudom mikor fogom tudni olvasni őket. Azért nem árt tudni.

88wx335dsf 2009.03.24. 18:30:20

@A Nép - Te vagy!:

Tessék, beszállok a bizniszedbe :-)

bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=Pratkanis_Aronson_A_rabeszelogep&id=41643

bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=Aronson_Elliot_A_tarsas_leny&id=75820

2009.03.24. 18:39:36

Szánalmas próbálkozás ez a poszt.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 18:53:40

@88wx335dsf:

Kösz, majd megnézem őket. De a bizniszt még tanulnod kell, mert ha csak egy részén van hyperlink, nem jön be kattintásra!

zsoltix 2009.03.24. 18:54:10

ez a poszt komoly? humorfesztiválon helyezett lehetnél vele:)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.24. 19:03:01

@88wx335dsf:
Tudtunk a módosításról és elleneztük. Hogy a Parlamenti ügyirat-számából nem vágom egyből, miről szól, szánom bánom. Nagyon tudatlan vagyok. De legalább nem vagyok képmutató, aki leguglizza és belinkeli, majd úgy tesz, mintha ő kapásból vágná; sem pedig sunyi, aki tudatos hazugságokkal hitelteleníti saját mondanivalóját (írhattam volna bolsevik módszerű manipulátort is, de az már minősítés lenne).

Kalmár 2009.03.24. 19:09:36

"Amire szükség van, az az, hogy az állampolgárok ne a politikával foglalkozzanak"
Jópofa vagy, jópofán kellene vágni.
Nehogymár gyere ezzel a politika a politikusoké maszlaggal.
Majd ők döntögetnek én meg fizetem a szennyest?
Ezzel a mottóval tiltották az írás-olvasást a XI. században.
Jó lenne igaz? Ti csak nézzétek a Mónika Showt, Győzikét, sörözzetek, szívjatok...majd mi tudjuk mit kell tenni.
Úgy felidegesített ez a népbutitó, ostoba liberális maszlag, hogy hányok.
Az meg a csúcs, hogy a civilek visszafelé eveznek ezért nem megy semmi.
Egy impotens kormány tehetetlenségének az ovodás szintű mentegetése.
Ma döntően 50%+1 szavazattal lehet irányítani a dolgokat, még az ellenzék sem tehet semmit. 7-8 éve totojáznak, törvényeket hoznak, visszavonják, nem működik semmi.
Ha ebben a postban egy gondolatot is komolyan gondolsz (nem nézlek le ennyire) akkor jelentkezz Kunczénál a gyógyszerért.....

kovácske 2009.03.24. 19:49:31

unchangingness: remélem komolan gondoltad, mert viccnek nagyon gyenge. fábrytól tanultad az iróniát?

System Volume Information (törölt) 2009.03.24. 20:53:30

Sajnos tényleg nem lehet más a politika. És nem azért, mert elvben nem lehetne más, hanem azért, mert bármilyen politikai irányzat csak ugyanannak a rossznak az ilyen vagy olyan aspektusa. Ahogy az a hegeli dialektika elvével könnyedén szemléltethető:
Mindegy, hogy ki az úr éppen, ha a pénzt ugyanonnan osztják (World Bank, IMF). Azaz teljesen mindegy, hogy a baloldal nyer (tézis) vagy a jobb (antitézis), úgyis az az akarat teljesül, ami a valódi világszintű hatalmi elit akarata (szintézis), mivel nélküle egyik oldal sem tudna érvényesíteni. A pártok közti különbség csupán árnyalatnyi a hasonlóságaikhoz képest (korrupció, önzőség, hataloméhség, erőfitogtatás).

Nem más politikára van szükség, hanem egy önfenntartó rendszereken nyugvó, a javakat ésszerűen elosztó és felhasználó, tudásalapú társadalomra, amely 100%-ban mentes a pénzügyi és politikai rendszerektől. Ezek a dolgok a mai technológiai tudásunkkal kivitelezhetőek lennének.

Ajánlom mindenki figyelmébe az alábbiakat:

www.thevenusproject.com
www.thezeitgeistmovement.com

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 23:14:27

@88wx335dsf: aha, tehát nincs olyan, hogy mondjuk csalással vádolnak valakit? mert abban az esetben, ha az lmp a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben határozza meg magát, te meg azt mondod, h lmp=szdsz, akkor ezzel a kijelentéssel egyben csalással, hazugsággal vádolod az lmp-t. játszhatsz a szavakkal, definíciókkal, de ez még a te gondolatmeneted alapján is vád. legalább úgy lovagolnál a szavakon, h a végén neked lenne igazad, de lám, nincsen.

miért gondolod, h lmp=szdsz? erre továbbra is kerülöd a válaszadást.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 23:16:26

@88wx335dsf: történelemkönyv? de akik abban "szerepelnek", már rég halottak. aki baloldalinak mondja ma magát, az liberális. aki jobboldalinak, az baloldali értékek mentén politizál. te hogyan választasz a történelemkönyvből?:) szerintem ennél már a "japán étlapról ebédet rendelni" kaland is könnyebb.

Nusy73 · http://egyszeregy.blog.hu 2009.03.25. 09:36:12

Ez itten kérem simán egy f@aszság. Iróniának is gyenge, de a post-oló kommentjeibõl kitűnik, hogy köze sincs ahhoz. De ezt meg minek?

88wx335dsf 2009.03.25. 09:56:16

@Lastres:

Képmutató, sunyi, bolsevik ....:-D

Kezdődik a személyeskedés igaz?

Lehet más a politika, de közben ugyanaz a mocskolódás?

Jópofák vagytok de hazudtok.

88wx335dsf 2009.03.25. 09:56:50

@A Nép - Te vagy!:

A linkelés jó, a blogmotor vágta szét, arról pedig nem tehetek.

88wx335dsf 2009.03.25. 10:00:44

@Sade Bárki:

Nézd, azt hiszem nincs tovább miről beszélnünk. Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, számodra a hazugság csalás, nem vagy képes szavakat értelmezni, definiálni, nem sorolom tovább.

További jó úszást a tudatlanság tengerében.

88wx335dsf 2009.03.25. 10:05:27

@Lastres:

Guglizni pedig nem tudsz parlamenti szavazásra, mivel Google nem megy be a parlament.hu aloldalaira teljeskörűen. A parlament.hu-n pedig csak konkrét dolgok ismeretében tudsz keresni, meglehetősen sok munkával

Ennyit arról, hogyan is követi az LMP a napi szintű politikát. Nyilván nem is kell, a szükséges infókat megkapjátok az anyapárttól.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.25. 17:59:38

@88wx335dsf:
tipikus kihátrálás egy olyan vitából, amelyet teljesen értelmetlenül kezdtél el, mert az elejétől fogva tudtad, h nincs igazad. az ilyen emberek, mint te egész jól elvoltak az utóbbi húsz évben, mert simán lehetett bármit mondani és nem kellett megmagyarázni, indokolni semmit. ez nyilvánvalóan változni fog. ráadásul a kérdést meg sem kísérelted megválaszolni, mert nincs rá válaszod. ha máskor vitatkozni jössz, legyenek érveid, mert a szimpla személyeskedés, a másik minősítgetése egyre inkább nem lesz elég.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.25. 18:01:19

@88wx335dsf: te hazudsz és mint egy sarokbaszorított kisállat, most villogtatod az aprócska fogaidat:) jóéjt "elmúlt húsz év" barátom.

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.03.30. 16:45:44

Vitatható álláspont (mármint az eredeti). A kártékony embert hagyni zavartalanul dolgozni? Hogy még több kárt csináljon? A szorgalmas hülye a legveszélyesebb! Ha és amennyiben kártékony és hülye. Van aki szerint nem az. Szíve joga.

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.03.30. 16:47:00

Egyébként, szerintem sem lehet más a politika, de egészen más okból vélem így. Ha érdekel, elolvashatod
p-w-h.blog.hu/2009/03/30/a_hal_a_budos

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.04.30. 02:31:47

Kik ezek a barmok? Hogy kerülhet ez főoldalra?
Úgy értem semmilyen tudásuk nincs. Bemagyarázni szeretnének dolgokat, de megmagyarázni már nem tudják, úgy vélem.
Szánalmas ez a blog! Ha olyan emberek vannak az LMP-nél, mint Jávor, Bodoky, Lányi, stb... akkor én LMP-s leszek!

popeye99 2009.04.30. 20:58:23

@System Volume Information:

Én olvastam. Az általad említett weboldalaknak nem sok értelme van. A szokásos baloldali utópia, új köntösben.

Ugyanakkor sok benne a pontatlanság a szerző tudása igencsak hiányos.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.30. 21:32:21

@Volkert: Hehe, ennyivel lerendezed a Zeitgiestet? Naggyon hüjje lehetsze, he.

popeye99 2009.05.20. 23:43:29

Menj és egyél kvarkokat balfasz. :)
süti beállítások módosítása