HTML

NLMP - Nem lehet más a politika!

Mi így gondoljuk. Nincsen szükség változásra! Nem járatódott le a politikai elit. Nincsen erkölcsi válságban az ország. Mindenki dolgozzon, ahelyett, hogy politizál. nemlehetmas@gmail.com

Friss topikok

  • Vaandor: Én kicsit azért hiányolom az idei kampányból az NLMP álláspontjait. Arnyék nélkül nincs fény. :-D (2010.03.19. 15:12) FELADOM!
  • szinha: Azok a politikusok, akiket megemlítesz, olyan nagyteljesítményű autókkal szennyezik a város levegő... (2009.06.05. 00:41) Ma 1 matrica, holnap 1 öngyilkos merénylő
  • Keer: http://www.hirado.hu/Hirek/2009/05/21/11/Vadplakatolas_A_varosarculati_tanacsnok_kiakadt_a_Jobbiko... (2009.05.21. 19:31) Most én kívánhatok!
  • popeye99: Menj és egyél kvarkokat balfasz. :) (2009.05.20. 23:43) "Szerintem nem lehet más a politika."
  • törzsmókus: ti a földnapi biciklis nemfelvonulás topikjain edződtetek. látom, ne is tagadjátok. (2009.04.30. 01:53) Akadályozzátok a gyűjtést!

Linkblog

"Szerintem nem lehet más a politika."

2009.03.23. 23:03 Unchangingness

 

Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy más lehet a politika. Innen üzenem nekik, hogy el lehet felejteni! Leszállhatnátok a kis idealizmusotok felhőcskéiről a földre, és észrevehetnétek végre, hogy itt nem fog változni semmi! Én legalábbis mindent meg fogok tenni ezért.

Ma nem az jelenti a lázadást, ha valaki felmondja az LMP-s mantrát, hanem ha ki mer állni a politikai elitünk mellett, és azt meri mondani, hogy NEM, nincs szükség változásra. Nincs szükség idealista és világmegváltó álmodozókra! Itt szakértőkre van szükség, olyanokra, akik már értenek a politikához, mert már 18 éve, vagy régebb óta ezen a területen dolgoznak. Lehet, hogy nem a legtökéletesebb az elitünk, ezt aláírom. De az is biztos, hogy ezerszer jobban értenek a dolgukhoz egyenként is a 386 képviselő, mint akár az LMP összes EP képviselő-jelöltje együttvéve.

Nem változásra van szükség, hanem változatlanságra. Pontosan azok miatt került ide ez az ország, akik nem hagyták dolgozni a kormányt, folyton a változást követelték, ahelyett, hogy közös ügyünket, az ország hajóját vitték volna  előre. Nem vagyok MSZP-s, sem SZDSZ-s, a Fidesz sem áll hozzám közel, és az MDF-ről magam sem tudom pontosan, hogy hol áll. De egyet tudok. Ha mindenki hagyná őket dolgozni, és konstruktívan álltak volna a civilek hozzájuk, akkor nem lenne most a béka segge alatt Magyarország gazdasága.

Amíg a politika elitünk Magyarország hajójának egyik oldalán lélekszakadva húzta az evezőket, addig a másik oldalon, a mindenféle civilek az ellenkező irányba eveztek, és emiatt pörög egy helyben az országunk már több éve. Őszintén szólva nekem már nagyon elegem van. Elegem van abból, hogy valakiknek az szúrja a szemét, ha a Strabag magyar pártokat támogat például. Miért nem lehet egyszer az életben örülni valaminek, hogy pénz jön az országba, pont egy ilyen nehéz időben. Elegem van a Sólyom "Trójai Faló" Lászlót a köztársasági elnöki székbe csempésző bandából, a Nagymező utcában mélygarázsépítést megakadályozó bagázsból. Miért mi, a nép szívunk ezek miatt folyton?! Már lehetne egy jó egészségügyünk, ha a TB-Mentők mozgalom nem akadályozza meg az egészségügyi ellátórendszer privatizálását. Nekem speciell nincsenek egzisztenciális problémáim, és marhára zavar, hogy a sok léhűtő helyett is fizetnem kell az ellátást. Miért ugyanaz az orvos látja el azt a koszos hajléktalant, aki utána engem? Szerintem azért tart itt ez az ország, ahol, mert nem tanították meg az embereket arra, hogy dolgozni kell, és semmi sincsen ingyen. Mindenki elkényelmesedett az állambácsi emlőin csüngve.

Amire szükség van, az az, hogy az állampolgárok ne a politikával foglalkozzanak, hanem helyette dolgozzanak, tanuljanak, az orvosok gyógyítsanak, a tanárok tanítsanak. És ne pártokat gründoljanak nyakra-főre, hanem szavazzanak a meglévőkre.

Nem lehet más a politika. És ne is legyen.

311 komment

Címkék: nlmp

A bejegyzés trackback címe:

https://nemlehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr971021389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaKohen 2009.03.23. 23:26:03

Ez most vicc volt?

Az persze jó lenne, ha a törvényhozók jó törvényeket hoznának, a végrehajtók jól hajtanák végre azokat, az igazságszolgáltatók igazságot szolgáltatnának sattöbb, sattöbb.

Akkor a dolgozók dolgozhatnának, a tanulók tanulhatnának, a vérnőszők vérnőszhetnének sattöbb, sattöbb.

Erre mondta az anyukám gyerekkoromban: és akkor a kisujjad a bilibe ért és fölébredtél.

A többi viszont netto hülyeség.

Szelim 2009.03.24. 05:09:46

Ha a mélyen tisztelt kormány hagyná a civil lakosságot dolgozni, és konstruktívan állna a nép kérdéseihez is, akkor nem lenne most a béka segge alatt Magyarország gazdasága.

Amíg az Isten-adta nép Magyarország hajójának egyik oldalán lélekszakadva húzta az evezőket, addig a másik oldalon, a mindenféle neoliberális, idióta politikusok az ellenkező irányba eveztek, és emiatt pörög egy helyben az országunk már több éve. Őszintén szólva nekem már nagyon elegem van.

Szerintem azért tart itt ez az ország, ahol, mert nem tanították meg a politikusokat arra, hogy dolgozni kell, nem kommunikációs hadjáratokat folytatni sok pénzért és összelopni a vagyont, valamint nekik szinte minden ingyen van.

Mi meg fizetjük, mert ki fizetné?

S kik lennének azok ott fönn, a magas bársonyszékben nélkülünk, a magyar nemzet nélkül? Senkik! Senkik! És harmadszor is senkik! És ez a hála...

Pollack 2009.03.24. 11:56:38

Háháháhá!!!!
A gonosz civilek nem hagyják, hogy a politikusok csinálják, amit eddig! Micsoda egy akadékoskodó bagázs.
Marha jó cikk, az iróniméter a legmagasabb skálán helyezkedik el... Remélem :P

drótostót 2009.03.24. 12:14:53

Eddig szkeptikusan néztem ezeket az új fiúkat, de ez után az írás után tuti, hogy nekik adom a kopogtatómat! :)

Jó, hogy az nem volt beleírva, hogy ne menjek el szavazni, mert azzal csak zavarom az érdemi munkát! A következő poszt címe az lesz, hogy éljen az egypártrendszer?

Karma · http://karma.blog.hu 2009.03.24. 12:18:35

"Szerintem azért tart itt ez az ország, ahol, mert nem tanították meg az embereket arra, hogy dolgozni kell, és semmi sincsen ingyen. Mindenki elkényelmesedett az állambácsi emlőin csüngve."

Ember, mi egyetértünk!!! :)))

Ki tanította őket erre? A mai politikai elit, bingó. Tényleg remek dolog a változatlanság :))

Ha iróniának szántad a posztot akkor a legmélyebb hódolatom, remek, remek!!! :)))

sensimilla 2009.03.24. 12:44:48

A politizálás az egy szakma, aminek vannak szakemberei? Kijönnek a politikus képzőből, és akkor ők lesznek a nép képviselői, vagy mégis hogy érted? Nem véletlenül jogászok, közgazdászok szociológusok, és politológusok politizálnak?
Az az óriási különbség civil és politikus között, hogy a civil tudja, hogy dolgozni kell, tudja, hogy adót kell fizetni TB-t kell fizetni. Küzd, és hajt, és élni próbál, becsületesen, nem a nép pénzéből, a sajátjából, amiért megdolgozott. Vajon ezt a mai elit tudja? Persze tudják, ebből élnek, de még sosem próbálták milyen az.

A lelkes civil már valamit elért. Jogászként, szociológusként, közgazdászként. És ha elérte, akkor szabadidejében azzal foglalkozik, hogy anyagi haszon hajhászás helyett, társadalmi hasznot teremtsen.

Hát szerintem kövezzük meg. Micsoda szemét láda, ott vannak a sikerei, a szakmai kapcsolatai, és a nem azzal foglalkozik, hogy zsíros pénzeket húzkodna állambácsiról, hogy az új vállalkozásába ölje őket, amiből aztán elcsalhatja az adót, ami felett persze apehos barátai lesütött szemmel végignéznek.

Nem, nem ezt csinálja a bunkó. Inkább idealista módon szabadidejét öli abba, hogy szakmai tapasztalait társadalmi szinten kamatoztassa, hogy higgye, hogy munkája eredményeként, társadalmi összefogással, élhetőbbé tehetei az országot, tehet valamit hazájáért.

Rohadt civilek képesek gondolkodni, programot alkotni, ellensúlyozni, ha valami nem tetszik nekik.

Ezek a fránya civileg csak küzdenek, mint malac a jégen, pedig milyen igazad van, fejet is hajthatnának, és beszállhatnának a jól bevált játékba, lophatnának milliós tétlekben kampánypénzeket, és míg a nép meg nem szavazza, még a kiadásaikról se kellene számlát kérniük. Ez például nem abszurdum? Népszavazás kell milliárdokért pár áfásszámlához? Pedig nagyon nem rövidítenénk meg őket, hát számlát szerezni mindenki tud. De legalább az 20%-os áfa be lenne fizetve a milliók után. Hogy aztán abból újra lophassanak.

Kicsit eltértem a tárgytól, úgyhogy itt be is fejezem.
A civilek meg menjenek dolgozni, vagy álljanak be valamelyik atyánk mellé, tartsák a markukat, és hagyják őt dolgozni. Remek perspektíva.

min 2009.03.24. 13:23:57

hááát van egy két civil szervezet főleg a zöldekkörnyékén akiket simán száműznék innen mert tényleg csak akadályt görgrtnek minden elé

mement 2009.03.24. 13:24:52

Kedves posztolo te idaig hol eltel? Melyik orszagban vagy melyik eldugott kis barlangban:)? vagy esetleg tul sok szallal kotodsz a politikai elithez:)?

Sokkal tobben dolgoznanak ha hagynak oket dolgozni, persze ez a kijelentes ezer oldarol tamadhato, de en meg is ugy erzem igenis valtozasokra van szukseg, es az a majom aki azt mondja, hogy semmi sincs ingyen, attol megkerdeznem megis akkor mi faszra megy el az adom? a szolgalati audikon kivul? En ugy erzem ezzel a rengeteg penzel igenis megfizetem azokat a szolgaltatasokat amit utana joggal elvarok...

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.03.24. 13:25:09

Index által szponzorált médiahekk. Cseles. ;o

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.03.24. 13:31:36

Ha ez most komoly, akkor kezeltesd magad!
Ha vicc, paródia, irónia, akkor elmegy...

A politika ingyenélés luxusszinten, befolyással való üzérkedés, a lehetőségek pedig korlátlanok.

A pénzt mindenképp nekünk, dolgozó állampolgároknak kell összekaparni, majd befizetni nekik, akik elköltik audira, villára!

Megteszem ami tőlem tellik, nem csalok adót (mint a politikusok), nincs adózatlan, számolatlan kiadásom (mint a politikusoknak), nem kapok az állampolgárok pénzéből lakást, autót, zsebpénzt, semmit (mint a politikusok)

Miről beszélünk?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.24. 13:35:26

Oké, már látom, hogy ez egy "kész átverés show". :))

Eddig azt hittem, komolyan mondod. Tényleg benyeltem. Bocsi, visszaszívok mindent, amit a Kettős Mércén írtam! :)))

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 13:38:40

@maxt: Látom érveid nincsenek, csak mocskolódni tudsz. Ha valaki nem ugyanazon a véleményen van mint te, akkor rögtön kezeltesse magát? Gratulálok, Magyarország, 2008...

Veder1 2009.03.24. 13:39:34

Ez valami fake? Elég gyenge próbálkozás az LMP népszerűsítésére...

Dr Kangörény 2009.03.24. 13:39:35

Végig azt hittem, ez csak valami vicces szöveg. Aztán rájöttem, hogy nem az, csak egy lipótról kiengedett ápolt kaparintott meg egy számítógépet.

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 13:40:52

@Karma: Szerintem nem kéne mindent a politikai elit számlájára írni. Miért az a 386 képviselő az oka annak, hogy hülyék az emberek? Csak...mert kell bűnbak a népnek, hogy a saját hülyesége miatt másra hárítsa felelőséget.

CyberPunK 2009.03.24. 13:41:40

@Unchangingness: Igazad van, faszom azokba az emberekbe, akik mindig megmondják, hogy hogy muszáj írni, hogy az ég nem rózsaszín és hogy melyik oldalra kell tenni a villát. Szólásszabadságot nekünk is, és aki azt mondja, hogy hülye vagy tanulatlan bunkó vagyok, akkor azt meszeljék el rasszizmusért minimum! :)

yafet 2009.03.24. 13:41:40

1: A politikusok eddig is azt csináltak amit akartak.
2: Nálunk nincsenek független civil szervezetek
3: Vörös árnyalatúak: nyugdíjasszervezetek, szakszervezetek
Narancsárnyalatúak: polgári körök
Kékes-rózsaszín: biszex-meleg háttérszervezetek
Fehér: gárdisták, szélsőjobbosok
Barna: cigányönkormányzatok, fémgyűjtők, etno-hip-hop zenészek

nénike · http://mandiner.hu 2009.03.24. 13:41:45

Ügyesen pörgetik a fiúk az LMP szlogent. Eztet hívják gerilla kampánynak.

Carl Lazlo, Esq. 2009.03.24. 13:41:59

Min. 386 komment 2 órán belül.

2009.03.24. 13:44:00

Szerintem ez komoly.
Viccnek nagyon durva lenne.

mindenttudó 2009.03.24. 13:45:09

"Nekem speciel nincsenek egzisztenciális problémáim, és marhára zavar, hogy a sok léhűtő helyett is fizetnem kell az ellátást."

És természetesen mindent teljesen legálisan csinálsz, mint azok az általad nagyrabecsült politikusok. Na ne röhögtess.

A gond csak az, hogy rajtatok kívül lakik még pár millió ember ebben az országban, akiknek igenis vannak problémáik, és baromira nem érdekli őket a te, vagy a hozzád hasonlók egzisztenciája.

Amúgy engem meg az zavar, hogy az elmúlt években illegálisan, de legalábbis morálisan megkérdőjelezhető módon meggazdagodott, a többieket kizsákmányoló okostojások osztják az észt, hogy minden jó így, majd ők tudják hogy kell. Nem veszitek észre hogy már mindenki ellenetek van?

Sand 2009.03.24. 13:46:09

Lehet komoly is. Nagy az Isten állatkertje.

Reggie 2009.03.24. 13:47:10

Ez van ha a habzoszaju komcsik megtanuljak hasznalni a netet. Unchangingness takarodj kinaba v eszak koreaba ott minden valtozatlan es a te szajizednek megfelelo.

eszkep 2009.03.24. 13:50:44

Ekkora baromságot rég olvastam...
Mindjárt kiderül, hogy Gyurcsány csak "áldozat", a temérdek hitelt én vettem fel és osztogattam szét a nyugdíjasok, meg a cigányok között...

Ui.: ha a sorkatonaságot is beszámítjuk, középiskolai tanulmányaim befejezése óta folyamatosan dolgozom. Ja, és az EU-ban a magayr munkavállaló fizeti a legtöbb adót, járulékot.

eszkep 2009.03.24. 13:52:02

@Unchangingness: ekkora marhaságra felesleges bármilyen érvet sorakoztatni. Olvass híreket! (Lehetőleg ne a Népszabadságban, és ne a Blikk-ben...)

Von 2009.03.24. 13:52:08

"Már lehetne egy jó egészségügyünk, ha a TB-Mentők mozgalom nem akadályozza meg az egészségügyi ellátórendszer privatizálását."

van még pár hasonló mondat az írásodban...

komolyan lehet ilyet gondolni? komolyan azt gondolod, hogy a zemberek akadályozzák a politikai döntéseket? komolyan?
szerintem meg egy vezető pozícióban levő személy alkalmatlan aka. balfasz, ha a zemberek hőbörgése ellenére nem tud dönteni úgy, ahogy kell
szóval ha te így gondolod, akkor szerintem ebből következik, hogy a kormány pont olyan, amit leírtam kicsit fentebb

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.03.24. 13:52:31

@Unchangingness:
Mocskolódni?
Azt te sem szeretnéd!
Ha te is egy vagy a korrupt garnitúrából, akkor meg fölösleges magadat túráztatni!

A lényeg:
Az ember csak fizet, a pénzek meg a politikusokhoz, onnan a családi cégekhez, tanácsadókhoz, haverokhoz kerülnek.

Mocskolódás az igazság?
Hol lehet egy másfél óra alatt összedobható ingyenes alapon nyugvó honlapért százmilliókat kifizetni, kakaóbiztos számítógépek (1000Ft egy vízáílló szilikon billentyűzet) sokmillióért rendelni, amit aztán nem is használnak, beléptetőkapukat szintén százmilliókért megvenni, amit aztán ócskavasnak el lehet majd adni,ha valaha kikerül a raktárból...

Jó üzlet!
Ha csak az értelmetlen kiadásokat összeszámoljuk a rendszerváltás óta eltellt időből, akkor minden magyarországi családnak lakása és autója lehetne a pénzből, illetve bőven nyereséges lehetne az ország.
És ezek csak a fölöslegesen elköltött milliárdok!

Ne velem pukkancskodj, hanem próbáld meg felfogni a valóságot!
Kicsit komplexebb, mint lehülyézni a másikat, a mindennapi élet szempontjából viszont kétségtelenül hasznos!

0011101010011 2009.03.24. 13:53:27

ahahahahaha, viccnek jovolt de lassan terjunk vissza a realitasokhoz

utopia.hungary 2009.03.24. 13:55:16

Álláshirdetés

Dinamikusan fejlődni vágyó, ám társadalmi ellentétekkel, és nyomasztó közömbösséggel megáldott közép-kelet-európai kis (de csodaszép) ország tapasztalt, lendületes, válságkezelésben jártas munkatársat keres, felsővezetői pozícióba.

Meghirdetett pozíció: Miniszterelnök (ref. HU-20090326HELP)

Leírás:

A sikeres pályázó feladata egy csőd szélére jutott ország megmentése, mind gazdasági, mind társadalmi, mind szociális értelemben.
Tisztán átlátható, korrupciómentes ügyletek mentén az ország gazdasági fejlődését, a munkaerőpiac növelését, az állami beruházások sikerességét (költségtakarékos módon), és az etnikai feszültségek elsimítását tartjuk a legfőbb célkitűzéseknek a jelölt számára. Elvárt az adórendszer optimális, makrogazdasági szempontból elfogadható, ám igazságos újragondolása figyelembe véve a különböző társadalmi csoportok és az ország érdekeit is.

Követelmények:

- közgazdasági, jogi, vagy egyéb felsőfokú társadalomtudományi végzettség
- NEM! a magyarországi közigazgatásban és államigazgatásban szerzett 5 év feletti vezetői tapasztalat
- Válságkezelési tapasztalatok
- Vagyonnyilatkozati eljárás (rokonságra is kiterjedő) lefolytatásának vállalása rendszeres időközönként, a nyilvánosság számára elérhető, érthető, követhető módon.
- Felelősség vállalása (saját vagyonnal is) a pozícióban meghozott döntések kockázatának és erkölcsi tisztaságának zálogaként
- A jelenlegi (és az azt jellemző önző hatalom- és érdekvédelem) pártpolitikától való független politikai kultúra (vagy kifejlesztésének mihamarabbi vállalása)
- Privát üzleti kapcsolatok megszakításának vállalása (ami maga után vonja MINDEN állami projekt nyílt pályáztatását)
- beszédhibamentes magyar, és angol nyelvtudás

Előnyök:

- megosztottságot csökkentő, az összefogást segítő, bizalomébresztő személyiség
- környezettudatos szemléletmód, közlekedésszervezésben, infrastruktúrakezelésben szerzett tapasztalat (tömegközlekedés, élhető főváros, kerékpáros közlekedés melletti elkötelezettség kiemelt előny!)
- határozottság, önkritika képessége
- politikai nézetek előnyös módon való ötvözése az ország (és a lakosság) érdekeinek előrehelyezésével

Juttatás:

- A juttatás (a pozíció és a vállalt felelősség ellenére) NEM a közalkalmazotti és köztisztviselői bértábla szerint kerül megállapításra, hanem a motivációt és lelkiismeretességet megőrizendő, a teljesítmény függvényében.
- Alapfizetés: mindenkori minimálbér kétszerese, háromszorosa, a társadalmi elégedettség alakulásának függvényében + költségelszámolás (38%-os adókulccsal, számlákkal igazolva)

A munkakör betölthető: AZONNAL

Munkaszerződés: 1 év próbaidő, elégedettség esetén évente újrakötött határozott idejű szerződés

Pályázatát az utopia@magyarorszag.hu e-mail címre küldje, kérjük csatolja a következő dokumentumokat:

- Fényképes magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajz
- Motivációs levél
- Válságkezelő program vázlata
- 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
- Nyilatkozat, miszerint a pályázó vállalja a különböző ellenőrző eljárások lefolytatását, a követelmények kivétel nélküli betartását.
- Iskolai végzettségek másolata

eszkep 2009.03.24. 13:55:44

@Unchangingness:
Miféle 386 képviselő?? Hol voltál az elmúlt hat évben? Van (volt) egy kormánykoalíció, van kormánypárt, egy Kormánya az országnak! Nyilvánvalón ők a felelősök a tetteikért (melyek általában szöges ellentétben álltak választási ígéreteikkel...) Hogy sok a hülye az országban, aki rájuk szavazott, az egy dolog.

elfelejtette 2009.03.24. 13:55:54

Egyetértek a post azon tartalmával, miszerint nem kell eget rengető változás. Nem is lesz egyébként, és meglehetősen naivnak tartom ilyen kétblokkos felállásban valamiféle ismeretlen, nem létező harmadik erő után vágyakozni. Az LMP is a ballib kezdeményezése, az SZDSZ-es holdudvar próbálkozása, ordít róluk. Centrum párt újratöltve.

Egyszerűen választást kell tartani, hogy rendeződjenek a politikai erőviszonyok. Legyen egy új kormány, mögötte parlamenti többség, pont.

blah 2009.03.24. 13:55:58

Ez egy vicc, csak nem jön át az irónia?
Bárhogy olvasgatom, nekem úgy tűnik ez a postoló bizony nem viccelt. Oh lehet, hogy politikus. Csak ez lehet a megoldás.

maydayray 2009.03.24. 13:57:04

@Unchangingness: már egy ideje 2009-et írunk, csak szólok. látom erősen meg vagy keveredve. biztos a Viki vagy a Feri vagy az Ibi vagy a Gabi miatt, ugye?

Che Pel (törölt) 2009.03.24. 13:57:37

Mi van, haver-srác?! Elgurult a gyógyszered?

Karma · http://karma.blog.hu 2009.03.24. 13:58:07

@Unchangingness: A mai politikai elit nem tett semmit azért, hogy ráébressze az embereket: nincs ingyenebéd. Egyik oldal sem. Tabuk és szerzett jogok foglya az ország, amit senki nem siet ledönteni. Ennek persze az alapvető oka az, hogy az inaktívak szavazataival bármilyen választást meg lehet nyerni. A néptől ennek megfelelően ne várj változtatást, a nép több pénzt akar, állambácsit akar. Szerintem is szomorú, de ez van, ezt diktálja a lakosság többségének jól felfogott érdeke.

Egyedül a politikai elit lehetne képes ezen változtatni, edukálni (de utálom ezt a szót) az embereket. Viszont mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti és nem lép ki a hatalmi logikából.

Ez ilyen egyszerű.

eszkep 2009.03.24. 13:58:43

"Már lehetne egy jó egészségügyünk, ha a TB-Mentők mozgalom nem akadályozza meg az egészségügyi ellátórendszer privatizálását."

Azt add össze, hol lenne a TB járulékod, ha a szabadpiacra került volna... Kb. ott lenne, ahol a magánnyugdíj járulékunk! Zseniális...
Miért minden agyhalott blogot ebben az országban???

El Polako 2009.03.24. 13:59:27

"Ha mindenki hagyná őket dolgozni, és konstruktívan álltak volna a civilek hozzájuk, akkor nem lenne most a béka segge alatt Magyarország gazdasága."

A döntéseket még mindig a parlament hozza.A civilek csak tiltakozni, bíróságra járni tudnak max.De ez se örökre szól.

Örülök, hogy nincsek egzisztenciális problémáid.Te hol voltál az elmúlt 4 évbe?

Joaquin 2009.03.24. 13:59:56

Abban egyet értünk, hogy az emberek HÜLYÉK (2x aláhúzva), főleg a politikához és ez szerintem saját műveletlenségük eredménye, így vastagon benne vannak abban, hogy ma itt tart az ország. Sőt, még jobban is mint a politikusok, mivel többen vannak és az ő seggüket nyalja a mindenkori kormány is. De! A politikai elitnek is van felelőssége, ők sem tudtak/mertek meghozni olyan döntéseket, amelyek nálam hozzáértőbbek szerint is fontos lett volna, így azért nem menteném fel őket. Másrészt pedig a népet pöttyet problémás lecserélni, úgyhogy maradjunk abba, hogy először az elitet váltsuk le (cserébe magasabb fizetést a - kevesebb létszámú - politikusoknak! Szarból nem lesz vár).

QM 2009.03.24. 14:01:12

"Miért mi, a nép szívunk ezek miatt folyton?!"
Ja úgy könnyű! Ha egyszer te vagy a nép, no meg a 386 nap(és ország)lopó .

faqtya 2009.03.24. 14:01:33

Szerintem sem lehet más a politika. Hülyeség, hogy az ellenzéknek együtt kellene működnie a kormánnyal! A mindenkori ellenzék feladata az, hogy folyton ellent mondjon a kormánynak, hiszen meg kell győznie az ellenzéket is az igazáról. A törvények általában 50% +1-hez vannak kötve, ha egy kormány ezt nem tudja mindig hozni, akkor annak a a kormánynak mennie kell. És az is nagy hülyeség, hogy az hallom mindenhol, hogy hol az ellenzék programja? Minek új választás, ha nincs nekik? Hát könyörgöm, akkor akinek a dolga lenne, jelen esetben az MSZP-nek, nincs programja. Ez a nagy baj! Ha a kormányon lévőnek nincs programja a a baj! Nehogy már az ellenzéktől várja a megoldást. És ha nekik nincs (pedig nekik a dolguk lenne), akkor milyen jogon mondják, hogy maradjanak ők kormányon? Milyen jogon nem írnak ki választást? Szakértői kormány? Hülyeség! Eddig se ők találták ki a dolgokat, hanem a tanácsadók! Semmit nem jelent a szakértői kormány, csak most ők lesznek az előtérben, nem a politikusok, ha van eszük, nem vállalják be. Mert így csak lejáratják magukat a szakmában, a politikusok majd rájuk mutogatnak. És mondom mégegyszer, eddid sem Gyurcsány találta ki a dolgokat, eddig is voltak szakértők, tanácsadók, akik megmondták, hogy mit csináljon.

Von 2009.03.24. 14:01:38

mondjuk ennek a cikknek majd' minden gondolata rendkívüli módon arról tanúskodik, hogy a szerzőnek fogalma sincsen, hogy mi fán terem a demokrácia
zéró demokratikus kultúra

novákandris 2009.03.24. 14:02:17

Hát, ez is egy vélemény.

Igazságot! · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:03:06

Nem tudom, miért nehezítik meg a dolgunkat a többi politikai pártok. Látjátok, itt volt végre egy ember egy jövőépítő vízióval, de nem hagytuk érvényesülni. Ez a mi hibánk, ami most itt van. Én magyar vagyok, mégis támogatom Gyurcsány programjait. Ez az ország sosem tudott mit kezdeni a zsenieivel, ezért tart most itt.

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.03.24. 14:03:14

Ez valami nagy szám? Babarczy Eszter már 2007. végén megmondta, hogy nem kell új párt, a mostaniakat kell csak megnevelni:

"Szerintem, mondom, egy kicsit türelmesebbnek kéne lennünk. Meg kéne értenünk, hogy a pártokban honnan jön a rothadás, és hogyan tudjuk szavazóként, civilként, aktivistaként abban támogatni a politikai elit tisztességes tagjait, hogy ezt a rothadást, de még az okát is, felszámolják. Meg kell keresnünk őket, minden egyes pártban. Beszélnünk kell velük. Segítenünk kell őket, hogy a saját szűkre szabott erejükkel minél hatékonyabban pucolják ki a saját térfelüket, segítenünk kell kiszivárogtatni minden korrupciós esetet, felszámolni minden zsarolást."
nol.hu/archivum/archiv-473336

És valami Védegylet-Humanista Párt koalíciót vizionált, mikor pedig az LMP(Védegylet) és a HP állított közös listát az EP választásra. Amatőr... :)

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:04:15

@eszkep: Aha, más vélemény = agyhalott. hmm, megjegyzem.

Nekem spec jobb lenne, ha többet kéne fizetni, és nem minden idióta járna orvoshoz minden kicsiséggel.

Von 2009.03.24. 14:04:30

"Szerintem nem kéne mindent a politikai elit számlájára írni. Miért az a 386 képviselő az oka annak, hogy hülyék az emberek? Csak...mert kell bűnbak a népnek, hogy a saját hülyesége miatt másra hárítsa felelőséget."
ebben részben egyetértünk, részben nem
egyrészt az emberekbe is szorulhatna felelősségtudat jócskán több, meg kicsit több időt is fordíthatnának gondolkodásra
részben nem: a politikai elitet semmi nem mentesíti semmilyen felelősség alól akkor se, ha a nép speciel értelmi fogyatékosok gyülekezete

Che Pel (törölt) 2009.03.24. 14:05:27

@Unchangingness:
Nevezhetjük hülyének is az embereket, de attól még az igaz, hogy 386 KÖCSÖG, MOCSOK, ROHADÉK ÜL A PARLAMENTÜNKBEN, akiket rövid úton ki kellene zavarni a világból is!

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.03.24. 14:05:44

akarom mondani: LMP( "nem egyenlő" Védegylet)

Igazságot! · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:06:57

Most hogy Gyurcsány megy, szerintem egy nyugati országba meg fogják hívni kormányfőnek, hogy ott tegyen rendet. Hátha egy másik nép képes belátni az érdekeit.

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:07:27

@bnct: Mondjuk Babarczynak ez a gondolata megszívlelendő lett volna részben. Abban nem értek egyet, hogy mindenkinek segítenie kéne a pártoknak. Az a legjob, ha kevesebben foglalkozak politikával, mert akkor több idő marad az értékteremtő munkára.

elfelejtette 2009.03.24. 14:08:04

@faqtya: "Hülyeség, hogy az ellenzéknek együtt kellene működnie a kormánnyal!"

Egyetértek, ez nálunk nagyon divatos frázis lett, főleg mióta az MSZP bajban van, mert kisebbségbe került.

Más országokban az a politikai erő, amely bármilyen oknál fogva nem képes kormányozni (hiteleségi probléma, nincs meg a kellő többség a törvényhozásban stb, stb...) nem azt óbégatja, hogy mi mind barátok vagyunk, fogjunk össze, hanem lemond, és előrehozott választásokat tartanak, hogy a megborult erőviszonyok rendeződjenek. Ilyen egyszerű ez.

Csak nálunk a westbalkánon szajkózzák azt, hogy ilyenkor az ellenzéknek kell kisegítenie a kormányt. Nagykoalíció nagyon ritkán van, háború, satöbbi, de akkor sem mindig. Ha az MSZP tényleg meg akarta volna nyerni magának a Fideszt, akkor azért adni is kellett volna valamit. Ehelyett miközben az összefogásról beszéltek, állandóan a Fidesz ellenzékét játszották meg.

Nem a politika van válságban, hanem a baloldali politikai erők vannak válságban. Ez okozza a belpolitikai problémákat, nem a hidegfront, vagy a "hüjenép".

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.03.24. 14:08:09

Ez az egész akkor lenne igaz, ha
1) a rendszerváltás óta regnáló politikai elitnek évente 2-3nál több épkézláb ötlete lett volna
2) a rendszerváltás óta regnáló politikai elitnek 95%-ban nem egymás fikázása meg túrása töltené ki az idejét, hanem valami közhasznú

Úgy ahogy van, a jelenlegi elit csaknem teljes egésze hulladék, attól hogy 18 éve csinálják nem lettek jók csak kurvasok van a számlájukon...

Veleje 2009.03.24. 14:08:36

Az LMP egy szar! Ők is csak pénzt akarnak kicsikarni a népből a honlapjukon. Azt hiszik megválthatják a világot...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.03.24. 14:10:07

Az már más kérdés, hogy sajnos nem lesz más, mert az embereknek kell ez a sekélyes szardobálás ami itt folyik, valamint bármiféle felelős kormányzás azzal járna, hogy rengeteg ember érdeke sérülne, és mint tudjuk ez nem az az ország ahol bárki bármit is bevállal, még 300 forintot se...

Megélhetési rasszista 2009.03.24. 14:12:07

Ezt a blogot melyik MSZP-s képviselő írja szabadidejében? Ők szokták azt hajtogatni, hogy ők a váteszek, csak az a fránya nép már megint nem érti meg.

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:13:03

@Joaquin: Ha a népet nem lehet leváltani, akkor egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni a hülyeségeit, és megerősíteni a rendőrséget, szerintem. A politikai elitet én nem tartom cseppet sem sárosnak amiatt, hogy agyilag zokni embereket kell irányítani. Egyszerűen meg kéne rendszabályozni mindenkit.

Bit Rot 2009.03.24. 14:13:39

"Már lehetne egy jó egészségügyünk, ha a TB-Mentők mozgalom nem akadályozza meg az egészségügyi ellátórendszer privatizálását."

Lószart!

Lenne egy ellopott, elprivatizált egészségügyünk, ami nemcsak szar lenne, de drága is!!

Te tényleg azt hiszed, hogy a STRABAG Demokraták Szövetsége tényleg jót akar, nem csak a zsebeiket tömködni?

Igazságot! · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:14:04

Nekem semmi bajom a mostani politikai elittel. Szerintem a Kádár-korban nagy enegriákat fektettek be azért, hogy világszintű szakembereket képezzenek belőlük, mégis a rendszer ellen mertek fordulni. Azt hiszem, ez az igazi demokratához méltó viselkedés.
Nagyon művelt emberek ülnek az Országházban, néhányuk nyelveket is beszél. Szerintem még egyes nyugati országok is írigykednek miattuk.
Kár, hogy az ország lakosságáról ez nem mondható el.

nyomasek 2009.03.24. 14:15:11

Unchangingness · nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:04:15

"Nekem spec jobb lenne, ha többet kéne fizetni, és nem minden idióta járna orvoshoz minden kicsiséggel."

Neked már most jobb: haverom most jött, közölte, egy orthopédiai műtétre a várólistára fel sem vették, viszont a doki javasolt neki egy kórházat, ahol konkrét összeggel fel lehet kerülni a lista előkelő helyére.

Én meg azt gondolom, hogy ezért a szarért nem akarok egy vasat sem fizetni, majd ha bajom lesz, akkor kicsengetem a kezelést. Ja hogy a többi naplopó, adócsaló, tbcsaló, stb felfordul egy tüdőgyulladásba? Hát ez van, ilyen a filmszakma.

Joaquin 2009.03.24. 14:15:14

@Unchangingness: Ezzel viszont abszolút nem értek egyet! Szerintem politizálni nem jog - kötelesség! Elvesz az idejéből, ok, de cserébe felelősebben fog dönteni, amikor megkérdezik a véleményét, ami hosszú távon messze több hasznot hozhat, mint pár megtermelt forint. Kölcseyt egy kicsit modernizálnám: Tanulj, művelődj, dönts felelősséggel, és a haza fényre derül...

elfelejtette 2009.03.24. 14:16:21

@Unchangingness: "Ha a népet nem lehet leváltani, akkor egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni a hülyeségeit,..."

A politikának ez a dolga. Ha erre nem kéne energiát fordítani, akkor nem is kellenének a politikusok. Szakemebreke regimenje dolgozik tanácsadóként a minisztériumokban, a MeH-ben. Apolitikusok dolga, hogy meghozzák a döntést az alternatív megoldások között, meggyőzzék a választókat, és aztán viseljék a felelősséget a döntésükért.

EZ a politika, minden más másodlagos jelentőségű.

DArchAngel 2009.03.24. 14:17:08

Ezzel az allegóriával Sztálint sem kellett volna kinyírni, hiszen már több évtizede irányította a SZU-t, még egy világháborút is megnyert, tehát biztosan értett a politikához.
A világgazdasággal sincs semmi baj, hiszen csupa olyan ember irányítja, aki már vagy húsz éve ezt csinálja, tehát biztosan értenek hozzá, vagy mégsem?

Joaquin 2009.03.24. 14:20:02

@Unchangingness: A hatalomnak olyan a természete, hogy akit kirekesztenek a döntéshozásból onnantól le is lesz szarva, és jogait folyamatosan addig csorbítják (a szavazati/döntéshozó joggal bírók javára), ameddig az csak lehetséges, így ha kizárnák a népet a politizálásból, úgy gyakorlatilag megfosztanák őket a jogiktól.
+1 használhatatlan ötlet.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:20:29

@elfelejtette: mekkora baromsag ez az szdsz holdudvar, mar ne is haragudj. ezt papagajkodja egy csomo arc mindenfele. kik az szdsz prominensek az lmpben? mitol balliberalis az lmp? akkor most pl a jobbik a fidesz holdudvara, mert vannak exfideszes tagjai?

FlybyWire 2009.03.24. 14:20:39

Full fotosop provokáció, nem érdemes reagálni.

Ilyen hülye ember nem létezik, aki ezt leírná és úgy is gondolná.

Hajrá Sztálin, vagy mi itt az üzenet? Merthogy pont a demokráció lett nyilvánosan lehülyézve (gy.k.)

elfelejtette 2009.03.24. 14:21:19

@Sade Bárki: "kik az szdsz prominensek az lmpben?"

Ki mondta, hogy az SZDSZ prominensei vannak az LMP-ben?

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:21:29

iszonyatosan primitiv blogbejegyzes amugy, szerintem ironikus provokacio, mert keptelen vagyok elhinni, h valaki tenyleg ennyire beteg legyen:D

FlybyWire 2009.03.24. 14:22:10

"Szerintem azért tart itt ez az ország, ahol, mert nem tanították meg az embereket arra, hogy dolgozni kell, és semmi sincsen ingyen."

Ez a szocializmus, te nagyon idióta!!!

Abban viszont igazad van, hogy tényleg amiatt tartunk még mindig itt. 40 év többet rombolt, mint 2 világháború előtte (agyakban, lelkekben és erkölcsben).

msmester 2009.03.24. 14:24:32

Marhaság: amit az LMP mond annak a nagy része common sense, amit a kormány figyelmen kívül hagyott és hagy már közel egy évtizede.

Lássuk mit kér az LMP, amit postoló az "kis idealizmusotok felhőcskéi"-nek tart:

- Átlátható pártfinanszírozás, tételes elszámolások a költségtérítésekről
- Információszabadság, a közérdekű adatokhoz való könnyebb hozzáférés, korrekt ügynöktörvény
- Közigazgatási reform, a rég elfogadott EUs régió / kistérség rendszer bevezetése
- Kiszámítható energiapolitika
- Költségvetési plafontörvény

Ezek mind megjelentek a nagyobb pártok környékén is, csak aztán valamiért "le lettek véve" a napirendről. Ezt még körítik egy kis zöldmozgalmi ezzel-azzal, ami egy kis arcot ad az egésznek.

Én nagyon drukkolok nekik, támogattam is őket: ha most nem is sikerül elsőre betörniük a színtérre később még könnyen megtehetik, mert nem a pártpénzen múlik minden, hanem önkéntes adományokból próbálnak gazdálkodni.

Itt van Tóta W. cikke (ami egy kicsit korábbi állapotot tükröz, de nagyon is időszerű):

w.blog.hu/2007/10/02/a_magyar_demokracia_mint_kudarcos_piac

35 % szavazna egy nem létező pártra... Nesze nektek piaci rés.

És erre mondja ez a naccerű "Unchangingness" barátunk, hogy nem lehet és ne is legyen. Csak gratulálni tudok.

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.03.24. 14:24:43

Babarczy kicsit följebb:
"A Humanisták persze tanulnak. Az idén már több közös akciójuk is volt szakszervezetekkel, illetve a Védegylethez tartozó csoportokkal (tb-mentők). Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ez a két csapat, amelyik jó néhány ponton amúgy is összeér, olyan pártot alkosson, amely el tud indulni, sőt egészen komoly eredményeket érhet el a választásokon. A Védegyletnek volt néhány hangos akciója, és a köztársasági elnök személyében van már egy erős figurájuk a sakkasztalon. A humanistáknak vannak aktivistáik, és van bennük kitartás. A két csapat együtt alakíthatna egy zöld-alternatív pártot, erős kapitalizmuskritikával, a szolidaritási értékek hangsúlyozásával (a zöld értékekre a magyar társadalom kevéssé fogékony, de a kapitalizmuskritika biztos beválna). Se nem jobb, se nem bal, de nem is Csurka."

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:26:20

jó kis vírusmarketing:D remek poszt. ez az lmp kampány része.

elfelejtette 2009.03.24. 14:27:35

@Sade Bárki: Bakács, Hajós, és a többi "elvhű" liberalista a Gödör környékéről, nem is beszélve arról, hogy civil kezdeményezésnek álcázták magukat. Szerintem a holdudvar egy része így akarja magát átmenteni az SZDSZ utáni időkre.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.03.24. 14:27:55

El sem hiszem hogy az INDEX ezt a korrekt kis írást leközölte.

Biztos, hogy látta ezt a Viktor-barát föszerkesztö?

Találkozhattunk már hasonlóan tisztes -INDEXen megjelent- írással, amit hogy-hogysem fél órán belül viktori cenzura egyszerüsített.

Most már csak az érdekel, hogy meddig lesz ebben a formában elérhetö...

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:27:58

@Veleje: nyihihi:D
túl sokat nézted a szomszédokat gyerekkorodban:D

FlybyWire 2009.03.24. 14:28:27

@Unchangingness: HAHhAHHAA hát te tényleg Lipótról menekültél, barátom... :)

Jobban mondva, ez már nem is vicces. Hmm.

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:28:33

@Igazságot!: Szimpatikus, amiket írsz. Meghívlak blogolni, ha van keded, üzenetben küldd el a mail címedet!

FlybyWire 2009.03.24. 14:29:10

@tróger.gyerek: Látom, nincs egyedül az ápolt. Hidat mikor foglaltok?

lehetmás 2009.03.24. 14:29:34

Köszi, de nem kérjük az SZDSZ-holdudvart, maradhatnak ott, ahol vannak :)

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:30:11

@elfelejtette: Aha, Bakács és Hajós kurvára politikusok!
na ne viccelj. ezzel az szdsz holdudvarosdival pont a szélsőjobb szokta magát nyugtatgatni, ezzel hitegetve az exfideszesek által elözönlött jobbikot.

Bartoki 2009.03.24. 14:30:37

"De az is biztos, hogy ezerszer jobban értenek a dolgukhoz egyenként is a 386 képviselő, mint akár az LMP összes EP képviselő-jelöltje együttvéve."

Ez butaság. Az LMP-lista második helyén Ivády Gábor egy jelenleg is regnáló polgármester - vagyis pont olyan szakember, amilyet szeretnél.

phaidros 2009.03.24. 14:30:50

Képviselőfeleség blogot indított? :)

Szibarita 2009.03.24. 14:31:32

Rettento benasag. En az ilyen szubverziv reklamot pont olyan undoritonak talalom egy parttol, mint egy uditoital-gyartotol.

Azert, mert azt hiszitek, hogy igazatok van, meg nem lesz megengedett nektek minden eszkoz.

Tovabba ha mar manipulalni probaltok, legalabb legyetek kozben viccesek.

satho 2009.03.24. 14:32:37

Szerintem is csak akkor lesz itt más a politika ha már csírájában sem fog működni sz emberekben-politikusokba a zsigerikommunizmus, ill. tényleg kihalnak a politikából és a parlamentből azon emberek és generációk, akiknek valaha is köze volt a Kádár rendszerhez vagy ott szocializálódtak. PARADIGMAVÁLTÁS AZ AGYAKBAN !

Az embereknek meg kell tanulniuk gondoskodni magukról, kultúráltan viselkedni, cselekedni, és megértenio azt hogy nem csak jogai de kötelességei is vannak, ja és persze tisztelni kell a másik embert és a környezetet.

Bécs ide 250 km-re van, magyarország 250 évvel van lemeradva az uniótól.

És pont.

Rosenfeld Koppány · http://magyarinfo.blog.hu 2009.03.24. 14:33:30

@lehetmás: Semmi köze az LMP-nek az SZDSZ-hez, ezt csak a rettegő szélsőjobbosok nyomatják, mert azt hiszik, hogy a proteszt szavazatokat elviszik tőlük.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:33:36

@Unchangingness: jaj, túl sok a kabuki, elég a post, így is működik.

2009.03.24. 14:33:55

Na most két eset lehet:


1. Ez a poszt irónia. Annak gyenge, ennél a a tarda.blog.hu jobban odab@sz. :-)

2. A posztíró komolyan gondolkja, amit írt. Ezesetben jót röhögtem. Rajta.

FlybyWire 2009.03.24. 14:34:03

100-as IQ és/vagy közepesnél kevésbé súlyos agymosottság felett kizárólag ironikusan és/vagy provaktív céllal írhat ilyet bárki.
Persze, ma már mindenki előtt ott a net... hej, a régi szép idők :)

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:36:24

@Szibarita: igen, lehetett volna viccesebb:)
de az ötlet jó, provokatív, egyedi.

Igazságot! · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.24. 14:36:58

Egyszer már előfordult, hogy aa SZaDeSZ-ből kivált egy párt. Akkor Fidesz-nek nevezték el. Most is hasonlóra készülnek szerintem az országrablók. LMP.
régóta meg van már a politikában ez a taktika: Oszd meg és uralkodj!

FlybyWire 2009.03.24. 14:37:14

@satho: Nem tudom eldönteni, hogy a "szerző" most akkor a komcsi diktatúrát (lásd, szabaduljunk meg a hülye néptől, mint Pol Pot pl.), vagy a sötét középkori feudális szolgaszellemet (a vezetők mindenben jobbak és okosabbak, mi max. bégetve helyeselhetünk) próbálja itt favorizálni?
Külön-külön is bizonyítják "t." szerző taigetosz-pozitív voltát, de együtt valami egészen különlegesen pikáns, világraszóló égbekiáltó cirádás überfaszság az egész :)

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.24. 14:37:25

Höhö, egy igazi troll a zindeksz címlapon, a sok nyomi meg jön hőbörögni :)

Dekatlon 2009.03.24. 14:38:03

NLMP, és tényleg, csak másért nem :)

Mert a politika egy rutinos öreg kurva, aki lesi a kuncsaftot, és ha azt kérik vad, ha azt kérik szende.

Mi választunk 4 évente. A politikus meg egyensúlyozik, keresi az optimumfüggvényt: éppen megválasszák, de úgy, hogy eléggé telerakja a zsebét eközben. Ez a pont országonként változik, hogy hol van. A sikeres politikus rátapint erre a pontra. Ha megvan, nem tapogat tovább, minek?

Namost, amig a nép nem változik, a politika se fog. A kutyát se a farok csóválja...

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:38:10

@Szibarita: igen, lehetett volna viccesebb:)
de az ötlet jó, provokatív, egyedi.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2009.03.24. 14:39:17

--------100 IQ alattiaknak--------

1. blog címe
2. posztoló neve
3. blogon található másik poszt címe, tartalma
4. lmp-re való utalások

--> irónia
--> lmp-kampány

--------100 IQ alattiaknak--------

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:39:44

@Dekatlon: te mi alapján mész el szavazni? mi alapján választasz pártot magadnak?

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.03.24. 14:40:13

:DDD. Szerintem meg a politikai elit a hibás. Be kéne már látni, hogy az emberek a vazallusaik és nem szabad őket hagyni akármit csinálni, meg gondolni. Ott van előttük a jó példa, a Kreml. Ha nem képesek az ostort használni, akkor Magyarországnak vége :DDD.

FlybyWire 2009.03.24. 14:41:00

@Zigomer Trubahin: Az a baj, hogy jó eséllyel létezik, aki ezt komolyan veszi, sőt, még írna is ilyet (ha tudna írni/olvasni) :P

88wx335dsf 2009.03.24. 14:42:05

Dolgozik az LMPSZDSZ propagandagépezet. Most a "politikájukkal" szembeni ellenpólus nevetségességére hívják fel a figyelmet.

Régi, jól bevált trükk.

Gilderoy 2009.03.24. 14:42:09

"Szerintem azért tart itt ez az ország, ahol, mert nem tanították meg az embereket arra, hogy dolgozni kell, és semmi sincsen ingyen. Mindenki elkényelmesedett az állambácsi emlőin csüngve."

Ez nagyon igaz, még akkor is ha ez egy LMP kampányoldal.

elfelejtette 2009.03.24. 14:43:02

@Sade Bárki: Felőlem, ha nem tudod mi az a holdudvar, szakértsél csak a szélsőjobbról. Az ilyen túlművelt ballibek egyébként is ezt a sportot űzik.

satho 2009.03.24. 14:43:37

Szerintem ez a válság majd sokmindenre rádöbbenti ezt a népet !

Pl. hogy a jelenlegi parlamentben egyik kutya másik eb.

A politikusoknak be kell látni, hogy felelősséggel tartoznak a választópolgáraiknak és nem a pártvezérnek kell megfelelni, hanem azoknak, akik oda felkenték őket, a cédulára tett ikszjeikkel :)

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:43:55

@88wx335dsf: nem a politikájuk, hanem a "létjogosultságukkal" szembeni ellenpólus. politikát még nem nagyon láthattunk a részükről, hiszen épp csak megalakultak.

88wx335dsf 2009.03.24. 14:44:02

Most valószínűleg még jön húsz olyan poszt, hogy:

"Aki az LMP-t az SZDSZ próbálkozásának tartja az nem ebben a világban él vagy szellemi visszamaradott"

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:45:16

@elfelejtette: mi alapján nevezel engem ballibnek? nekem innen pont úgy tűnik, hogy a szádba adtak valami mantrát, azt köpdösöd, amikor meg számonkérnek miatta, akkor nem győzől cimkézni.

88wx335dsf 2009.03.24. 14:46:07

@Sade Bárki:

Igazad van. Remélem nem is látunk tőlük semmit, az SZDSZ-re és az ahhoz hasonló burkoltan hazudozó elempékre semmi szüksége nincs az országnak.

elfelejtette 2009.03.24. 14:48:01

@Sade Bárki: "mi alapján nevezel engem ballibnek?"

A szabad véleménynyilvánítás joga alapján, meg amiket ide írtál a holdudvar-szakértésed hatása alatt.

Dekatlon 2009.03.24. 14:48:06

@Sade Bárki: provokálsz, vagy tényleg érdekel?
Ha valahogy meggyőzöl a másodikról, leírom.
Addig annyit, hogy egy ember az kurvamindegy. A lényeg, hogy a tömegek mi alapján mennek.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:49:53

@88wx335dsf: nem, dehogy, csak az ilyesmit nem árt megindokolni, mert annélkül béna szardobálás csupán. a humák és az akkori civil mozgalmak, amelyekből az lmp is kivirágzott az utóbbi években sok esetben az szdsz neoliberális balfogásai ellen nyomultak (tb mentők, ingatlanbotrányok, körúti fák). most meg jött két hónapja valami faszparaszt jobbról és kiadja az ukázt az opinion leadereknek, h az lmp meg a humanisták az szdsz mentőkabinja és ezek ész nélkül mantrázzák:(

Dekatlon 2009.03.24. 14:51:01

@Sade Bárki: Basszameg megette a blogmotor az előzőt! Ha csak lassan emészti, lesz két válaszom, naszóval:
Provokálsz, vagy tényleg érdekel? Ha valahogy meggyőzöl a másodikról, leírom.
Addigigis: kurvamindegy, hogy egy ember mi alapján szavaz, az számít, hogy a tömegek mi alapján teszik.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:51:31

@elfelejtette: persze, azt mondasz, amit akarsz, csak nem értem, hogy a "holdudvar-szakértésem" alapján miért gondolod, h baloldali vagyok vagy liberális???

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.03.24. 14:52:43

Még mindig Babarczy: "Bár groteszk tréfának tűnhet, úgy gondolom, hogy Magyarországon "új pártot" leginkább az MDF-ből és az SZDSZ-ből lehetne csinálni. Akkor járna az ország jól, ha a jelenleg haldokló kispártokban új hiteles arcok jelennének meg, akik új szakértői gárdát tudnának mozgósítani, és újra fel tudnák lelkesíteni a bizonytalanokat és a régi támogatókat egyaránt. Ez sem egyszerű, de sokkal kisebb munkával, és sokkal kevesebb kockázattal jár, mint egy új párt."
Még mindig 2007. decemberből. Ma meg ezt mondják az okos polelemzők. Vendégposztot Babarczytól!

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:53:02

@Dekatlon: tényleg érdekel, őszintén. kiváncsi vagyok, hogy a véleménnyel rendelkező, gondolkodó ember hogyan választ pártot Magyarországon.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 14:54:04

@bnct: "kevesebb kockázattal jár":D:D:D:D

88wx335dsf 2009.03.24. 15:00:18

@Sade Bárki:

Hát akkor én azok közé a faszparasztok közé tartozom, akik szerint az LMP nem más mint egy backdoor troyan SZDSZ.

Ezt a meggyőződésemet (vérbeli faszparaszt létemre) igyekszem minél több emberrel megosztani.

Mindezt azért, hogy személyemben a vérbeli faszparaszt kifejezés tartalommal telivé válhassék.

elfelejtette 2009.03.24. 15:03:51

@88wx335dsf: "egy backdoor troyan SZDSZ"

Csak nem olyan értelemben, hogy az SZDSZ politikusokat menti át, hanem azt a szellemi hátteret, amelyik korábban az SZDSZ-t támogatta, csinált neki médiát ilyen, meg ehhez hasonló f*szságokkal: belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/143027/1

Pollack 2009.03.24. 15:03:52

Néha komolyan elgondolkodom azon, hogy az emberek honnan olyan borzasztóan jól értesültek, hogy egy párt megalakulása után 1 hónappal, minden lényegi pontban ismerik a pártot. Tudják, hogy ki pénzeli őket, kik a tagjaik, milyen a világnézetük, melyik nagy párt holdudvarát képezik, miket olvasnak, naponta hányszor járnak wc-re, és mi volt a jelük az oviban.

Bertrand Russel mondta egyszer:
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

ZT 2009.03.24. 15:04:15

Továbbszőve a post logikáját, ne álljunk meg itt, hanem menjünk vissza rögtön 40 évet! Mert milyen gáz, hogy a nyomi civilek nem birtak szépen nyugiban szocializmust építeni. Pedig mennyire ki volt találva. De polgártársak nem hagyták, hogy vezessék őket a lenini úton, pedig mostanra már biztosan megvalósult volna az észak-koreai álom.

Cactus71 2009.03.24. 15:05:47

Szerintem legyen diktatúra. Ott nem kell a népnek gondolkodni, meg politizál, csak értéket teremteni. Különben elviszi a rendőr.

Dekatlon 2009.03.24. 15:05:48

@Sade Bárki: Na azt nem tudom. :)
Azt tudom, hogy én hogy:
- nem vagyok hűséges senkihez, csak az elveimhez.
Ezért eddig lényegében már mindenire szavaztam.
- alapvetően büntetőszavazok: ha nem tetszik ami van, arra szavazok, aki legnagyobb eséllyel leválthatja. Leszarom ki az, ha nem teljesen ellentétes az elképzelése az enyémmel. Ok. Ezzel az elvvel még én magam se értek mindig egyet, de egyszerűen nem tudok jobbat. Ha nem igéretek, hanem bizonyítékok alapján akarok szavazni, csak a meglévőt ítélhetem meg. (Ennek az a nagy csapdája, hogy az ember sose elégedett úgy igazán, ergo állandóan cserélgetne, erre azért megpróbálok figyelni...)
- probálom a hosszútávú memóriámat eröltetni, nem a választás - 2 hónap eseményeit alapúl venni, mert az csak azt mutatja, kinek faszább a marketingje.

88wx335dsf 2009.03.24. 15:06:27

@Pollack:

Kérdés már csak annyi, hogy kik a hülyék és kik az okosak.

Pollack 2009.03.24. 15:10:03

@88wx335dsf: Rád bízom ennek eldöntését.
De szerintem ki tudod következtetni az előző hsz-emből ;)

88wx335dsf 2009.03.24. 15:10:30

@elfelejtette:

Nyilván nem véletlenül ugyanaz a propagandagépezet.

Jó választás volt Hajós - személye egy közepesen tájékozott emberből is erős hányingert vált ki.

elfelejtette 2009.03.24. 15:12:27

@Pollack: "Néha komolyan elgondolkodom azon, hogy az emberek honnan olyan borzasztóan jól értesültek, hogy egy párt megalakulása után 1 hónappal, minden lényegi pontban ismerik a pártot."

Kell hozzá pár év, meg érzék, és még a tévedés lehetősége is benne van, de hát sokan anno a Centrum Pártról is elhitték, hogy önálló politikai erő, aztán csodálkoztak, amikor a Fidesz-protest szavazatok 3%-át begyűjtve egyszer csak Kupamisi 2002 augusztusában a Mol felügyelőbizottságba kataputáltatta magát, mitadisten MSZP és SZDSZ szavazatokkal.

Furcsa dolgok ezek, de hogy nem véletlenek, abban biztos vagyok, mégha Bertrand ezért megvet.

Meszaros 2009.03.24. 15:14:40

Most tényleg, minek ez a perlekedés? Ami az országban történik, az nem tőlünk függetlenül esik meg, tevékeny részesei vagyunk, így vagy úgy. Nem baj hogy lúzerek vagyunk, a probléma abban áll, hogy nem akarunk lúzerek lenni, vagyis mások akarunk lenni, mint akik vagyunk - pedig csak el kéne fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek valójában vagyunk: lúzer. És ha azt is fejben tartjuk, hogy nyertesek csak vesztesek mellett létezhetnek, akkor külön büszkeség kell elöntse piciny lelkünk, amiért másokat a győztesek dobogójára állítunk. Ez már valami.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 15:17:26

@88wx335dsf: nem, te szerintem az vagy, aki a kognitív disszonancia feloldásának célján megeszi a faszparaszt hamiskás érvrendszerét és egy legyintéssel elintézi az lmp-t. a te felelősséged az, hogy egy nyilvánvalóan ostoba feltételezést minden megalapozottság nélkül nyomsz széjjelszerte.

88wx335dsf 2009.03.24. 15:20:38

@Sade Bárki:

Te pedig egy pártcsinovnyiknak tűnsz, amellett igazi liberálisként viselkedsz, Szadesz Bárki.

sprenczl 2009.03.24. 15:21:07

Ha ez komoly, akkor szar poszt. Igen, a kádár rendszer ötvözve a vadkeleti kapitalizmussal, nos igen, abból lesz az ilyen ország. Szóval, igenis kell más politika!!!

Dekatlon 2009.03.24. 15:22:05

@sprenczl: Nem a kell-en van itt a vita, hanem a lehet-en.

BSz 2009.03.24. 15:24:51

"konstruktívan álltak volna a civilek hozzájuk"
"Miért mi, a nép szívunk ezek miatt folyton?! "
"Nekem speciell nincsenek egzisztenciális problémáim"
"az állampolgárok ne a politikával foglalkozzanak, hanem helyette dolgozzanak, tanuljanak, az orvosok gyógyítsanak, a tanárok tanítsanak."

Kereshetnék az írásodon fogás, mert kb annyira átgondolt, mint Mari néni híg fosása, de ez olyan lenne, mint értelmi fogyatékosokat kifigurázni; vicces, de azért nem illik.

Naszóval mégis :-)
A civileknek nem feladata konstruktívan állni a kormányhoz.
A kormány a szavazás előtti két hetet leszámítva ellenérdekelt (is lehet, nálunk az is) a nép érdekeivel szemben.
A civil szervezeteket (, bár nálunk nem, de így kéne, hogy legyen,) a nép magja (elitje) adja.

"Ne a néppel fizettessék meg" - kíváncsi vagyok ezt (a poént) elsütötték-e valaha egy vesztes háború után a megszállt országok alattvalói. A gazdasági válság ebből a szempontból pont ugyan ilyen.

és a finálé:
mert Mo-n hagyja a politikai elit, és a gazdasági berendezkedés, hogy dolgozz. Mo tökéletesen alkalmas munkahelyteremtésre, és a meglévő munkahelyek is versenyképesek. Gratulálok Emese, fel van véve! Minek változtatni, ők az okosak, mi meg a hülyék. Csakhogy valamiért a szomszédaink leelőztek. Ezt a civil szervezetekre kenni ordas baromság...

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 15:24:59

@Dekatlon:
- nem vagyok hűséges senkihez, csak az elveimhez.
Ezért eddig lényegében már mindenire szavaztam.

same here:)

- alapvetően büntetőszavazok: ha nem tetszik ami van, arra szavazok, aki legnagyobb eséllyel leválthatja. Leszarom ki az, ha nem teljesen ellentétes az elképzelése az enyémmel. Ok. Ezzel az elvvel még én magam se értek mindig egyet, de egyszerűen nem tudok jobbat. Ha nem igéretek, hanem bizonyítékok alapján akarok szavazni, csak a meglévőt ítélhetem meg. (Ennek az a nagy csapdája, hogy az ember sose elégedett úgy igazán, ergo állandóan cserélgetne, erre azért megpróbálok figyelni...)

maximálisan egyetértek ezzel is, felelősségteljes hozzáállás

- probálom a hosszútávú memóriámat eröltetni, nem a választás - 2 hónap eseményeit alapúl venni, mert az csak azt mutatja, kinek faszább a marketingje.

bárcsak a "te fajtádból" állna a többség

köszi

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 15:26:32

@88wx335dsf: sima fikázás, nyugtázom. miért viselkedek liberálisként?

Dekatlon 2009.03.24. 15:28:09

@Sade Bárki: Jaja, szerintem is "pártcsinovnyik" lehetsz. De én egyáltalán nem bánom. Sőt! Ha így van, többet ér neked elmondani a véleményemet.
Naszóval innen üzenem a LMP-nek, hogy tetszik a kezdeményezés, és naív ember lévén tényleg beszoptam, hogy mindent komolyan is gondoltok. El akarom hinni, na! De még így is, csak abban az esetben szavazok rá, ha összehoz választás előtt bármikor egy 1 millió szimpatizánst felvonultató tömegrendezvényt Budapesten. Akkor űgy fogom érezni, hogy a voksom nem leforgácsolódik valahonnan, hanem hozzáadódik valamihez.

Alf (törölt) 2009.03.24. 15:30:47

LMP-s reklám, jó ötlet, gratula.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 15:31:48

@Dekatlon: az a vicces, h nem vagyok:) nekem az hiányzik, hogy valós, nem popjelszavakon alapuló gazdasági válaszuk legyen. az arcok szimpatikusak, tényleg kell a jelenlegi vonalnak alternatíva, de annak erősnek kell lennie és nemcsak kommunikációs vonalon. de szívesen támogatom az lmp-t, ha effelé halad.

Dekatlon 2009.03.24. 15:32:48

@Sade Bárki: dehogynem, max még nem hivatalosan ;)

88wx335dsf 2009.03.24. 15:33:28

@Sade Bárki:

Nagyon egyszerű. Csak a liberálisok fogadják el ilyen zökkenőmentesen az ellenvéleményt.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 15:36:53

Nem szeretem magam így kifejezni ilyen helyeken, de a tömörség kedvéért mégis azt mondom, ilyen szintű marhaságot, átgondolatlan álérveket még eddig nem láttam talán egy poszton sem. Ez mindent ver. Ami nem jelenti azt, hogy az LMP-t támogatom, egyáltalán nem.
Hasznos szempontok, helyzetmagyarázat, tennivaló vázlat (szerintem!) itt:

www.kibulizottorszag.net

A posztíró figyelmébe különösen ajánlom.

88wx335dsf 2009.03.24. 15:38:03

@Dekatlon:

Nekem meg az, hogy ne csak egy LMP feliratot gőzborotváljanak a lépcsőkbe hanem pucolják le az egészet rendesen.

Persze attól a kis tudálékosan orrhangú hülyegyerektől még ennyi munka is kivételes teljesítmény.

88wx335dsf 2009.03.24. 15:39:28

@A Nép - Te vagy!:

Felfogadhatnál már egy spambotot, hé!

Az nagyobb hatásfokkal terítené a baromságodat te meg közben dolgozhatnál is.

lemonheart 2009.03.24. 15:40:36

@A Nép - Te vagy!:

szerintem a posztíró valami olyasmit mond, hogy a kedves állampolgárok ne egyszemélyes forradalmárkodásra fecséreljék az energiát (plusz környezetük gyomoridegét)

ha igazam van, úgy nagyon rossz helyen jársz (ezzel az állandó, béna agitációval)

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 15:42:34

@88wx335dsf: nem vagyok liberális, sőt, engem sért, ha leliberálisoznak.
és szerintem csak a buta ember sérteget másokat minden alapot nélkülözve.

88wx335dsf 2009.03.24. 15:44:29

@Sade Bárki:

Mondod ezt te, aki faszparasztozol?

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.03.24. 15:46:37

Na jó. Ez vicc. "A politika elitünk Magyarország hajójának egyik oldalán lélekszakadva húzta az evezőket"... te melyik országban éltél az elmúlt 20 évben???

lemonheart 2009.03.24. 15:47:07

@88wx335dsf:

"@Dekatlon:

Nekem meg az, hogy ne csak egy LMP feliratot gőzborotváljanak a lépcsőkbe hanem pucolják le az egészet rendesen."

no igen. ez az egyik fenntartásom velük (meg a többi wannabe megváltóval) szemben: a PR, az nagyon megy

de ha ránézel a pol. közéletre, arról se nagyon tudsz mást mondani. és itt van egy randa öngerjesztő visszacsatolás

- a pol. energiák és konszenzuslehetőségek tetemes része arra megy el, hogy a pártok gyagyás bábszínházat játszanak a választóknak;
- a választók energiája meg arra, hogy nézik, és kiabálnak fel a színpadra

színház és közönség az egész ország
na de dolgozni/családozni/kultúrázni/egyáltalán: bármi mást csinálni -
azt ki fog?

Dekatlon 2009.03.24. 15:47:39

@Alf: Bizony! :)
@Sade Bárki: Tömegbázis nélkül nincs párt, csak okos emberek kis halmaza. Ez nem jófejségi verseny. A tömegbázist pedig meg kell mutatni, mert a tömeg vonza igazán a tömeget.
off:
Vicces, hogy ez megfigyelhető az élet más területén is: már az oviban is az erőszakos hülyegyerek seggét nyalják a többiek, mert ugye "egy ekkora barom inkább velem legyen mint ellenem" :)
A jószándékú kedves gyerekeket meg leszarja a tömeg, mert ők úgyse lesznek tényezők.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 15:49:14

@88wx335dsf: lefaszparaztoztam azt, aki ezt az egészet elterjesztette minden alap nélkül. mi ebben a hiba?

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.03.24. 15:51:43

@A Nép - Te vagy!: "Ami nem jelenti azt, hogy az LMP-t támogatom, egyáltalán nem."
Időbe telik beismerni az LMP-szimpátiát, értem én ;) Aztán egyszercsak jön majd a coming out... :D

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.03.24. 15:51:56

@Alf:
"LMP-s reklám, jó ötlet, gratula"

Basszus tényleg. Első felindulásomban nem is gondoltam erre, de valószínűleg igazad van, és ebben az esetben tényleg nagyszerű ötlet!

88wx335dsf 2009.03.24. 15:52:50

@Sade Bárki:

Miből gondolod, hogy minden alap nélkül terjesztette? Tisztában vagy az összes információval ami annak a 'faszparasztnak' a birtokában van? Tisztában vagy az összes információval ami az LMP-vel kapcsolatos?

Ha igaz amit állítottál magadról (vagyis nem vagy LMP-s csicska) akkor nem tudhatod mi az igazság.

Tehát minden alap nélkül lefaszparasztoztál valakit.

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.03.24. 15:54:25

@Dekatlon: na igen, tömeg, az kell. pl. egy hősök terényi? lehetmas.hu/kepek

88wx335dsf 2009.03.24. 15:56:13

@Mr. Pither:

További javasolt irodalom:

Elliot Aronson és tsai: A társas lény

Elliot Aronson és tsai: A rábeszélőgép

lemonheart 2009.03.24. 15:57:14

@bnct:

nekem azért nem kell új párt, hogy ünnepeken még két-három rendezvényt kelljen nagy ívben kikerülni

ebből már exportfeleslegünk van, kezcsókolom!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:00:22

@88wx335dsf:

Ebben a dolgozásban nagyon igazad van.

Egyébként meg mondtam már, hogy törődj a magad dolgával. Semmi közöd más tevékenységéhez.

Dekatlon 2009.03.24. 16:00:57

@88wx335dsf: Ha az emberek csak minden megfontolt alappal faszparasztoznák egymást eljönne a mennyeknek országa, de lehet hogy még a gravitáció is megváltozna :D
Te nem azt hívod faszparasztnak, akit érzelmi túlfűtöttségedben valami őszintével akarsz megjutalmazni? Mert én bevallom igen. :)
Jó, hogy nem kéred a csatolt nyomozati anyagot meg négy pártoló tag hozzájárulását egy jóízű lehülyézéshez is ;)

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:01:16

@88wx335dsf: egyszerű,mert nem indokolta meg, hiszen nincsen indoka, alapja. tipikus mocskolódás volt, amihez most te is ragaszkodsz.
szimpla propagandatrükk, ha nincs valódi érv, elég sokszor kimondani.

szerinted pl mitől szdsz utód az lmp?

88wx335dsf 2009.03.24. 16:01:18

@bnct:

Türelemmel várjuk a backdoor SZDSZ-t (azaz LMP-t) Tarnabodon, Sajóbábonyban és Ózdon is, tüntetni az erőszak ellen.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:02:38

"egyszerű,mert nem indokolta meg, hiszen nincsen indoka, alapja."

Te mivel indokoltad meg, hogy neked van? A 'faszparaszt' érveddel?

Pollack 2009.03.24. 16:03:38

@88wx335dsf: Mitől csicskás az LMP-s? Mert valamit változtatni akarna ezen a szemétdombon? Igaz is, naív bugris az összes, hogy azt gondolják jobbá tehetik ezt az országot.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:05:11

@Pollack:

Ezek szerint te LMP-s vagy?

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:07:12

@88wx335dsf: de, nekem van: indoklás nélkül vádaskodott, kárt okozva ezzel másnak. neked mi a véleményed azokról az emberekről, akik alap, indoklás nélkül vádaskodnak, kárt okozva ezzel másnak?

88wx335dsf 2009.03.24. 16:07:30

@Dekatlon:

Én csak felhívtam a figyelmet az ad hominemezés kétélűségére. Pedagógiai jelleggel :-)

Dekatlon 2009.03.24. 16:07:36

@bnct: nini, egy pártkatona! :)
Bár a hajlékonyságom már nem a régi, de teszek egy könnyelmű igéretet: ha a belinkelt képen egymillióan vannak, én leszopom magam :)

fuad 2009.03.24. 16:07:53

Szelektíven gyűjtött hulladék válogatását se bíznám az ilyenre,...esetleg a kapcsolat.hu moderálását, az talán menne neki...

88wx335dsf 2009.03.24. 16:11:12

@Sade Bárki:

Mégegyszer kérdem: miért gondolod, hogy indoklás nélkül vádaskodott az illető? Utánanéztél, beszéltél vele?

Vagy csak kijelented itt, hogy indoklás nélkül vádaskodott és kész?

lmp · http://lehetmas.hu/ 2009.03.24. 16:12:07

@88wx335dsf: Én tisztában vagyok az összes információval, ami az LMP-vel kapcsolatos, így hát tudom, mi az igazság:
Sade Bárkinek van igaza. :)

Az "alternatív igazságért" meg olvass hunhirt.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:14:33

@88wx335dsf:

Ami a munkát illeti, hálás is vagyok. De mint látod, még mindig nem, a fene egye meg! Még válaszolok akinek illik, aztán tűnök el a nap folyamára, DOLGOZNI.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:15:57

@88wx335dsf: mert nem indokolta meg. indoklás nélküli vádaskodásnak nevezzük azt, amikor valaki vádaskodik és nem indokolja meg.

újra megkérdezem, te hallottál bármiféle alapot arra, h "backdoor szdsz" az lmp?

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.03.24. 16:16:39

Azért ennyire letrollozni a magyar kommentelő közönséget már tényleg epikus.

:'D

88wx335dsf 2009.03.24. 16:17:26

@lmp:

Gondolom, ha másképp lenne akkor sem akasztgatnád ide az igazságot.

Köszi a tippet. A 'Mein Kampf'-ot már nem ajánlod? Tudod, egy jó kis reductio ad Hitlerum a vita végére...nos?

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.03.24. 16:17:32

@88wx335dsf:

Köszönöm a szakirodalom-ajánlást. Magamba szállok, és átgondolom, hogy miért vagyok egy béna szürke befolyásolható egyéniség és saját vélemény nélküli robot, és különben is hogy jövök ahhoz, hogy beleszóljak komoly véleménnyel és egyéniséggel rendelkező intellektuálisan felsőbbrendű emberek kultúrált vitájába. Ha lesz eredménye a magamba szállásomnak, azt ... természetesen nem írom meg ide, nehogy a magasröptű társalgásotok megzavarjam.

Dekatlon 2009.03.24. 16:17:32

@88wx335dsf: Nade az ártatlanság vélelme azért mégis az LPM-et védi első körben.
Ad hominem, jó vicc! Ha azt terjeszted hogy dugom a macskámat, és ezért én utolsó szemét gazembernek hívlak, azt nem azért teszem, hogy ezzel támadjam az állításod igazságtartalmát :D

Dekatlon 2009.03.24. 16:18:40

@Sade Bárki: ezt vegyem ajánlatnak, Márki? :)

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.03.24. 16:18:48

@Dekatlon: bizony, valódi pártkatona, egyenesen az elitalakulatból :)
de azt azért nem venném a lelkedre, ha meghúznád a hátad... maradjunk annyiban, hogy nem volt ott egymillió, de a kritikus tömeg nem is annyi. segítsek a bűvös számban, vagy...? kepviselofunky.blog.hu/2009/03/17/200001_negyzetmeter

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:18:52

@lmp: én a kurucot jobban szeretem, annak az egyéni hangvétele látogatottságfokozó tényező, amely növeli a reklámértéket. és még mindig olcsó a banner.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:20:32

@Dekatlon: nekem csak a nevem ilyen, hé!:D
az egymilliótól messze elmaradó mennyiségre gondoltam. amúgy egy egymilliós tömeg bonyolultabb dolgokat is kirakhatna fáklyákból.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:20:44

@Sade Bárki:

Akkor kérdezgessük egymást. Javaslom vezessünk be mnemonic-okat, nem kell annyit gépelni.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:22:28

@Mr. Pither:

Nem kell megsértődni, jóindulatúan ajánlottam azt a két könyvet.

Nagyon jókat fogsz röhögni olvasás közben, azt garantálom :-D

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:24:20

@lemonheart:

Én azt képzelem nem került el a poszt értelme. Mint más helyesen rámutatott, dolgoznom kellne. Ez úgy jön ide, hogy semmi kedvem több oldalas magyarázatot mellékelni ide arról, hogy miért egészen félrecsúszottak a poszt szerző szempontjai. Egyszerűen alkalmazhatatlanok, értelmetlenek. Mégegyszer: nem az LMP védelmében mondom. Károsaknak tartom őket egy kívánatos kibontakozás szempontjából. Zsákutcát jelentenek, reményelvonást, elvesztegetést.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:26:23

@Sade Bárki:

De a kérdésre kérdés sem az.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:27:21

@A Nép - Te vagy!:

Észrevehetnéd már te is, hogy az egész poszt lényege az "ellenségem ellensége a barátom".

sourcerror 2009.03.24. 16:29:16

@88wx335dsf: @Sade Bárki: " most meg jött két hónapja valami faszparaszt jobbról és kiadja az ukázt az opinion leadereknek, h az lmp meg a humanisták az szdsz mentőkabinja és ezek ész nélkül mantrázzák:(
"

Nyilván Centrum pártról meg senki sem hallott. Hát ilyen rövid az emberek politikai emlékezete.

Komolyan, tegye fel a kezét, aki szerint TGM egy hiteles, független értelmiségi.

Most az tegye fel a kezét, aki szerint György Péter az.

Most az tegye fel a kezét, aki szerint Kéri László az.

Hát ilyen a mi értelmiségünk, és ebből én nem kérek. (Nem akarom azt sugallni, hogy Kéri, vagy György Péter benne van az LMP-ben, de én már nem hiszek abban, hogy van Magyarországon pártfüggetlen humán értelmiség. Az LMP meg állítólag ilyenekből szerveződne. )

Dekatlon 2009.03.24. 16:29:24

@bnct: az egymilliós rendezvény csak az én personal küszöbszámom, korábban írtam, hogy ennyitől kerzdve van +1 szavazójuk. Én nem a bekerülési minimumra hegyezem ezt ki. Ekkora célok reális eléréséhez az kevés.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:29:29

@bnct:

Ettől nem indokolt tartani. Tök nem bánnám ugyan, ha kiderülne, tévedek, de ha őszintén magamba nézek akkor nem tudom őket előrevivő valaminek látni. Lelkes jószándékúak vannak köztük, de ezt el lehetett mondani az eredeti kommunista pártról is. Amivel nem azt akarom mondani, hogy ők olyanok, csak azt, hogy a jószándék önmagában nem jelent semmit.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:31:31

@88wx335dsf:

Nem értem, miért mondod. De arról volt szó, hogy menjek alkotni, nem?

Martian (törölt) 2009.03.24. 16:34:12

Valóban nem lehet más a politika... négyévente föltör a szennyvíz alulról, utána a következő négy évben szagoljuk a bűzt... pedig jó lenne egy idő után, ha már nagyon unjuk a szart, alaposan feltakarítani.

elfelejtette 2009.03.24. 16:34:51

@88wx335dsf: Semmi bajom Hajóssal, mint humoristával vagy zenésszel, sőt! Az Emil Rulez zenéje még tetszik is. A politikai térben való mozgása viszont kezd bizarrá válni.

Ha kicsit megpiszkálnánk a dolgot, szerintem nagyon sok további személyeket találnánk, akik az SZDSZ-t is tolták, Progresszív Intézet, meg ki tudja, még hány ilyen műhely, meg személy bukkan fel. Lehet, nekik is a Geszti fog kampánydalt írni. :) Pedig már ez a hirtelen támadt nagy sajtófigyelem is gyanús, de a szerelem vak. Az oké, hogy vak, de hülye is? :D

Olyanok irkálnak ide politikai véleményt, akik a bölcsészképzőben azt nem tanulták, mi az a holdudvar. Pedig most az egyszer megszívlelhetnék Babarczy Esztert:

"a politika lényegét értettem félre, értelmiségi illúzióktól hajtva."

hvg.hu/velemeny/20090320_gyurcsany_reform_bukas.aspx

Sajnos nem először, és nem is utoljára.

sourcerror 2009.03.24. 16:35:25

"Itt szakértőkre van szükség, olyanokra, akik már értenek a politikához, mert már 18 éve, vagy régebb óta ezen a területen dolgoznak. Lehet, hogy nem a legtökéletesebb az elitünk, ezt aláírom. De az is biztos, hogy ezerszer jobban értenek a dolgukhoz egyenként is a 386 képviselő, mint akár az LMP összes EP képviselő-jelöltje együttvéve."

Ez a szakértői kormány dolog az amitől a leginkább falra tudok mászni. (Azért mert ez csak üres PR lózung.)

Személy szerint persze szívesen látnék valami operációkutatásban jártas matematikust a pénzügyminiszteri, de akár a miniszterelnöki székben, csak szerintem nekik meg nem volna hozzá gyomruk.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:36:34

@A Nép - Te vagy!:

Azért mondom, mert szerintem felesleges azon agyalni, hogy a poster mit írt, hogyan érvel stb. amikor az egész arról szól, hogy mutassuk fel az LMP elképzeléseinek nevetségességig eltúlzott mását és ezzel kiválthatjuk az olvasók LMP szimpátiáját.

Ergó írhattak volna arról is, hogy az LMP feliratot inkább fogkefével érdemes a lépcsőbe dörzsölni mint anno a laktanyákban - az intelligens ifjúság pedig 'igen, ez az!' felkiáltással konstatálná a szellemes hasonlatot.

Az LMP szó azért bekerül, pontosítva a mérleg túloldalát.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:39:58

@elfelejtette:

Köszi, lusta voltam kikukázni de ezekre gondoltam én is.

Hajós pedig még zenészként is gyalázatos de ez maradjon az én kimondottan személyes véleményem (és titkom is).

sourcerror 2009.03.24. 16:40:16

"Amíg a politika elitünk Magyarország hajójának egyik oldalán lélekszakadva húzta az evezőket, addig a másik oldalon, a mindenféle civilek az ellenkező irányba eveztek, és emiatt pörög egy helyben az országunk már több éve. Őszintén szólva nekem már nagyon elegem van. Elegem van abból, hogy valakiknek az szúrja a szemét, ha a Strabag magyar pártokat támogat például."

Le az imperialista ügynök szabotőrökkel!

Elegem van a politikai sárdobálásból! Ezért szavazok az MSZP-re. (Ismerős valakinek?)

glassjaw 2009.03.24. 16:40:26

Gondolom ezt a kis irast senki sem veszi komolyan. Aki megis annak ajanlom Eszak-Koreat, ott nem zavarjak a csunya civilek a politikusok aldasos munkajat, uj partok meg aztan vegkepp nem.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:41:31

@88wx335dsf: tisztességgel megválaszoltam a tiédet, majd feltettem egy újat. maszatolsz 88, maszatolsz csupán, mert valszeg te is érzed, ok nélkül vádaskodni nem helyes és az enyémhez hasonló reakciókat válthat ki.

igen, vannak a magyar politikai életnek ilyen pártjáró celebjei, akik mindig az aktuális nyertes oldalon fészkelnek. sőt, egész pártok csinálnak néha hátraarcot a többség érdekében, lásd a ballib fidesz egyszerűen nyomott egy hátraarcot a kilencvenes évek közepén. az szdsz, az egyik legnagyobb rendszerváltó gondolta úgy, hogy pont az utódpárttal kell koalícióra lépnie, ami szintén elég gusztustalan volt. vagy a jobbik, akinek tagjai között vannak exfideszesek is.
de pont ez az lmp az, akiknek a jelenlegi prominensei ilyen szempontból feddhetetlenek, a humanistákról nem is beszélve, mert azok húsz éve ugyanazok az arcok, semmi változás. lehet őket vádolni szakértelem,program hiányával, lehet kétségbevonni a szándékot, de szdsz utódpártnak azonosítani egy olyan alakulatot, amely az utóbbi éveket pont az szdsz ötletei ellen való tiltakozással töltötték, nem túl etikus, különösen úgy nem, hogy a kijelentésnek semmi alapja nincs. vagy van?

88wx335dsf 2009.03.24. 16:42:50

@A Nép - Te vagy!:

Bocsánat!

"hogy mutassuk fel az LMP elképzeléseinek nevetségességig eltúlzott mását"

helyett

"hogy mutassuk fel az LMP elképzeléseinek nevetségességig eltúlzott ellentétét"

Elnézést ismét.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:43:17

@sourcerror: a centrum miért bizonyítja, hogy nem lehet pártfüggetlen értelmiség hazánkban? nem értem.

nem nemsiker_s 2009.03.24. 16:44:00

Vazze először azt hittem komoly, már kezdett az agyam elszállni :))).
A szomorú az, hogy hasonló dumát hallok eleget komolyan előadva a lúzerektől, akiknek nincs saját gondolatuk, így aztán a ballib sajtó könnyen emészthető szellemi hulladékát fogyasztják.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:44:10

@88wx335dsf:

Ez pontosan így van, de tököm mélyen teli az ellentétpárokba merevedéssel és egyszerűen nem fogadom el a csapdát. Egyébiránt, most némi ugrással, azt is hozzátehetném, teszem is, hogy a talán legfőbb oka az LMP elutasítésomnak, hogy a PUSZTA LÉTÜKKEL, a megalakulásukkal viszik tovább azt ami eddig volt. A téyek számítanak, nem a szavak, szándékok. Ezeket a kereteket nem lehet (ha az emebr jót akar) elfogadni és a továbbélésüket meghosszabbítani. Minden újabb párt alakulása csak viszi tovább ami van.

sourcerror 2009.03.24. 16:44:36

@Sade Bárki: Ez elég nagy baj, ha nem érted.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.24. 16:45:17

Kedves gyermeteg, ostoba posztíró.

'Szerintem azért tart itt ez az ország, ahol, mert nem tanították meg az embereket arra, hogy dolgozni kell, és semmi sincsen ingyen.'

Ki adott adókedvezmény helyett alanyi jogon járó családi pótlékot? Ki fedezte mindezt nemzetközi kölcsönből? Az a kormány, akit te szakértőnek nevezel.

Nem mondom, hogy húzd ki a fejed a fenekedből, és nézz körül. Azt mondom inkább, hogy térdepelj a sarokba és halj meg.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:46:08

@88wx335dsf:

Kösz, de nem volt akadálya az értésnek. Az öszefüggésből világos.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.24. 16:46:58

Homokba a fejünket, a végén minden jó lesz. Istenem... miért kap ez főoldalt?

sourcerror 2009.03.24. 16:48:07

Az a sok rohadt szabotőr, milyen kár hogy megfúrták az egészségügyi reformot is, pedig milyen jó is lenne most egy olyan egészségügy, mint Amerikában:

21% of Americans scramble to pay medical, drug bills

Denise Prosser, 39, has battled cancer since she was a toddler.

Yet Prosser can't afford her next cancer treatment — a radioactive therapy that she's supposed to receive once a year — because she and her husband lost their jobs in December. Without insurance, she has postponed the radiation indefinitely and is taking only half of her asthma medications — sacrifices that often leave her gasping for air and could allow her cancer to come surging back.

www.alternet.org/blogs/peek/131158/cancer_patients_die_while_%27new_dems%27_help_bankers_get_billions/

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:48:55

@sourcerror: a nagy baj inkább az, hogy meg sem kísérled elmagyarázni. talán nincs is mit.

88wx335dsf 2009.03.24. 16:49:04

@Sade Bárki:

Nem válaszoltál meg semmit, mert az első probléma a személyeskedés körül merült fel. Te nehezményezted, hogy én személyeskedem, én felhívtam a figyelmed arra, hogy éppen te is azt teszed.

Te legitimáltad a saját személyeskedésedet azzal, hogy mivel a másik indokolatlanul állította hogy az LMP=SZDSZ ezért te is faszparasztozhatsz.

Én ebbe kötöttem bele, kérdezve, hogy miből gondolod, hogy az állításod igaz. A válaszod az volt, hogy az állító nem indokolta meg az állítását tehát az nem igaz. Ez nyilvánvaló logikai hiba.

Itt tartunk most.

Dekatlon 2009.03.24. 16:50:36

@A Nép - Te vagy!: Bizony! Inkább egy velem egyérdekű potens gazember, mint egy jóindulatú idióta. Főleg, hogy a mezőnyben a többi potens gazembert készülnek legyőzni :/

Az én "rossz forgatókönyvem" a LMP-re (a semmi nem lesz-en kívül) az, hogy szétesnek abban a másodpercben ahogy megerősödnek:
1. az okos emberek gondolkodnak, ezt annyifélén teszik, ahányan vannak, mind azt gondolja, hogy az övét kéne követni. Tehát ha elérték az elemi célt, szétesnek maguktól. Az individuum nem tud tömeget képezni csak vész esetén, ez van :)
2. a tömegbázis is széjjelszalad, mert addig ok, hogy ezt ne, abban egyet lehet érteni, de ha rátérünk a "de akkor mit?" kérdésre, kinek ez tetszik majd, kinek meg az.
Ne legyem igazam, de ez sose lehet nagy párt. Max egyszer, egy nagyon rövid ideig.

sourcerror 2009.03.24. 16:51:02

Éljen a többiztosítós modell, éljen a Párt!

Government and private health and public policy analysts have compared the health care systems of Canada and the United States.[1][2][3][4] The U.S. spends much more on health care than Canada, both on a per-capita basis and as a percentage of GDP.[5]In 2006, per-capita spending for health care in the U.S. was US$6,714; in Canada, US$3,678.[5] The U.S. spent 15.3% of GDP on health care in that year; Canada spent 10.0%.[5] In 2006, 70% of health care spending in Canada was financed by government, versus 46% in the United States. Total government spending per capita in the U.S. on health care was 23% higher than Canadian government spending, and U.S. government expenditure on health care was just under 83% of total Canadian spending (public and private).[6]

en.wikipedia.org/wiki/Canadian_and_American_health_care_systems_compared

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.24. 16:53:43

Szerintem elég terméketlen ez az egymás dobálása, hogy az LMP most az új SZDSZ vagy sem, úgyhogy megmondom az igazat.

VANNAK az LMP-ben liberálisok IS, akik korábban az SZDSZre szavaztak (mint ahogy baloldallal jobban szimpatizálók, és konzervatívok: a közös nevező nem a "pesti értelmiségi" környezet, hanem a fenntarthatóság, az igazságosság és a részvétel melletti elköteletettség). De az SZDSZ politikájával, képmutatásával, és főképp kritikátlan piacpártiságával az LMP szemben áll, viszont vállalja, hogy az emberi jogok tisztelete (a szólásszabadságtól a kisebbségi jogokon át a gazdasági emberi jogokig) fontos (még akkor is, ha az SZDSZ is ezt gondolja).

De attól, hogy egyes liberális gondolatokat integrál magába, az LMP nem lesz liberális párt.

Persze akiknek egy gramm liberalizmus is sok, azok mindent ballib összeesküvésnek látnak. De velük nincs is dolgunk.

sourcerror 2009.03.24. 16:53:59

@Sade Bárki: Persze, nincs bizonyíték arra, hogy az LMP-nek köze van az SZDSZ-hez. Bizonyíték majd akkor lesz, ha visszalépteti a jelölteit, de akkor már késő lesz.

sourcerror 2009.03.24. 16:55:18

"Persze, nincs bizonyíték arra, hogy az LMP-nek köze van az SZDSZ-hez. Bizonyíték majd akkor lesz, ha visszalépteti a jelölteit, de akkor már késő lesz."

Hisz a "fasisztáknál" bárki jobb.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:57:11

@88wx335dsf: ez nem egyszerűen állítás, hanem vád. egy vádhoz minimum jár egy indoklás.

mondok egy másik példát, aki pl a szélsőjobboldaliakra azt mondja, hogy mind látens buzi és ezt leplezendő képviseli azt az értékrendszert, az faszparaszt, mert ez indoklás nélküli vádaskodás. nem? attól még persze lehet igaza, de ezt minimum meg kell indokolnia. nincs igazam?

sourcerror 2009.03.24. 16:57:15

Azért nyugodtan cáfoljon meg bárki, de legjobb tudomásom szerint TGM az benne van az LMP-ban.

Dekatlon 2009.03.24. 16:57:58

@elfelejtette: LMP jellegéből adódóan gyűjtőpárt. A kiábrándultak gyűjtője. Ebbe nekem belefér, hogy korábban más pártokban úgymond kompromittálódott, de későb kiábrándult arcok is feltünjenek.
Más kérdés, hogy bölcsésznaívságtól mentsen meg a jóisten, mert ő maga befolyásolható ráadásul tömegeket képes befolyásolni. Veszélyes párosítás :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 16:58:08

88wx335dsf 2009.03.24. 16:36:34

De tudod mit? Ez lehet, hogy lassan meggyőz arról, hogy mégiscsak lehet valami közük az szdsz vonalhoz, pedig sokáig ezt így egyenesben nem gondoltam. Azért, mert emlékeztet a „Majd én túljárok a te eszeden” stílus, amit nagyon nem kedvelek.

elfelejtette 2009.03.24. 16:58:27

@Dekatlon: Az nyugodtan jósolható, hogy az LMP soha sem lesz néppárt. Ugyanaz a szellemi holdudvar van a háttérben, és ugyanaz az értelmiségi illúzió a motorja, ami volt az SZDSZ esetében is.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:58:53

@sourcerror: de honnan veszel ilyet, hogy visszalépteti a jelöltjeit? ilyen alapon az is elképzelhető, hogy pl a jobbik visszalépteti a jelöltjeit a gátlástalan, általuk sokat gyalázott fidesz javára? ugye nem.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 16:59:47

@sourcerror: tudomásom szerint nem. a TGM az az attac nevű formáció elnöke.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:01:08

@Lastres:

"viszont vállalja, hogy az emberi jogok tisztelete (a szólásszabadságtól a kisebbségi jogokon át a gazdasági emberi jogokig) fontos (még akkor is, ha az SZDSZ is ezt gondolja)."

Biztos? Akkor ez ellen miért nem szólalt fel:

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_lekerd?P_CKL=38&P_IZON_IG=6925&P_FOTIP=null&P_TIP=null

Mert azt értjük, hogy az SZDSZ is ezt gondolja, nyomott is rá egy full igent, tartózkodás nélkül. De az LMP?

elfelejtette 2009.03.24. 17:01:14

@A Nép - Te vagy!:

1. Pártba kell szervezni az észt, de csakis azt, tisztán az észt!
2. Nem felfedni azt, hogy tkp. kivel is lépnénk koalícióra, meg mit is akarunk, csak néhány népszerű toposzt kell előrángatni (kisebb parlament), meg kitapétázni a Reformszövetség programjával az irodát.

aztán egy lehetséges folytatás:

3. Majd villámgyorsan megmenteni az MSZP-t a bukástól, és azzal hitegetni a választókat, hogy majd az értelmiségi társutaspárt képes lesz racionális viselkedésre rávenni azt a nagy tohonya monstrumot.
4. A vége megint jósolható: ugyanez a reformnak nevezett felemás valami, ami az első világméretű visszaesésre kártyavárként omlik össze.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:02:18

@Sade Bárki:

Vád, persze. Az internet meg a legfelsőbb biróság.

Merre csavarjuk még, Bárki?

készcsók 2009.03.24. 17:02:58

Nem tudom, szóba került-e már, de az lmp honlapján (lehetmas.hu?) fent van egy pdf a "gazdasági/költségvetési" programjukkal. Nem mondom, hogy egy az egybe adaptálni kellene, de van benne egy-két érdekes gondolat.

lemonheart 2009.03.24. 17:03:20

@A Nép - Te vagy!: "Én azt képzelem nem került el a poszt értelme. Mint más helyesen rámutatott, dolgoznom kellne. Ez úgy jön ide, hogy semmi kedvem több oldalas magyarázatot mellékelni ide arról, hogy miért egészen félrecsúszottak a poszt szerző szempontjai. Egyszerűen alkalmazhatatlanok, értelmetlenek. Mégegyszer: nem az LMP védelmében mondom. Károsaknak tartom őket egy kívánatos kibontakozás szempontjából. Zsákutcát jelentenek, reményelvonást, elvesztegetést."

jó, hát az LMP reálpolitikai szemmel egy vicc

elmondom, miért kötöttem beléd (és hagyjuk addig a posztot háttérképnek)

amondó vagyok, hogy súlyos/fenenagy átkunk a mitologizálás. valaki azt mondta (és ha mondta, jól mondta), hogy az '56-tal kapcs. és azt követő történelmet kizárólag primitív mitikus fogalmak mentén tudjuk értékelni. voltak az Ősgonoszok, meg voltak a Hősök. feketefehérigennem, fakocka kis eredetmítosz

azóta is ott tipródunk, h mindenki a makulátlan Hősök ágyékából sarjadt, akit nem nem szeretünk, az mind-mind emberfogvetemény. ezt a kutya se akarja felülvizsgálni (történészeket meg nem olvasunk, mert hosszú, unalmas, sőt még ki is derülhet, h minden kicsit másképp van, és az gáz)

ahelyett, hogy felszámolnánk, azóta is lelkesen újratermeljük a mitológiát. Ősgonosz-MSzP vs Viktor a Hős; a Sötét Semjén nagyúr a fehér lovon érkező Gyurcsány lovag ellen stbstb...

bármit, ami legalább két éve történt, lefordít a jónép erre az ide-oda forgatható mesés sakktáblavilágra. régi dicsőségünk, hellómi!?

a magán-mitológiánktól már egymáshoz se tudunk szólni. aki nem hajlandó sakkozni, azt rákényszerítik

ezt mondod? maszopos vagy, fehér paraszt!
azt mondod? fidesznyik! nesze kapd el, itt egy sötét figura

na ettől faszkivan. ebből elég. nem kell a mese, hazug és unalmas

és ezért húzom a számat, amikor te is előállsz MÉG EGY mitológiával

most mégis - mit vársz? amit BA ír, azzal nem lehet egyről a kettőre jutni. legfeljebb telepítesz rá egy ilyen 64vármegye szintű kis államellenes sejtet, és üvöltözhettek, hogy 'mindenkimonnyonle'

na ilyen kis gengekből és mesékből van már így is épp elég. köszönöm, nem kérem

Pollack 2009.03.24. 17:04:23

@sourcerror: TGM a Zöld Baloldal nevű szélsőbalos kreálmányban van benne.

@elfelejtette: Mitől vagy ennyire biztos magadban? Netán te vagy az ostoba ember megtestesítője? Érdeklődöm, nem vádaskodom :)

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:04:48

@88wx335dsf: az lmp úgy szólal fel, hogy a jelenlegi összes garnitúrával szemben elindul a választásokon.

sourcerror 2009.03.24. 17:05:31

"a Sötét Semjén nagyúr a fehér lovon érkező Gyurcsány lovag ellen stbstb..."

Gyurcsány nem jönne be soha fehér lovon, mert az egy fasiszta szimbólum

lemonheart 2009.03.24. 17:07:43

@sourcerror: "Gyurcsány nem jönne be soha fehér lovon, mert az egy fasiszta szimbólum"

:] oké, látom, működik a dolog

Dekatlon 2009.03.24. 17:08:13

@elfelejtette: Tényleg úgy tűnik, hogy az ideológiai SZDSZ szavazó a megcélzott tömegbázis. Ez darabra kb. összemérhető a Magyarországi Merőkanálgyűjtő Mozgalommal. "Békeidőben" ez totál bukás lenne.
De most nem az van. Jelen van egy kiábrándultság a nagy pártokból, plusz gazdasági válság. Ez okozhat meglepetéseket, ha a tanácstalan tömegeknek megteccik ez az izé.

sourcerror 2009.03.24. 17:10:01

Bocs, nem TGM volt, hanem Bakács. Bár ez sem javít sokat a megítélésükön a szememben:

www.youtube.com/watch?v=p7f7IvP8Bew

Mindenesetre én szívesen eltörölném az 5%-os határt, illetve könnyebbé tenném a frakcióalakítást. (Mondjon valaki értelmes érvet, hogy miért is járnak előjogok a frakcióknak? Obstrukcó elkerülése? Az most van.)

elfelejtette 2009.03.24. 17:10:05

@Pollack: "Mitől vagy ennyire biztos magadban? Netán te vagy az ostoba ember megtestesítője? Érdeklődöm, nem vádaskodom :) "

Megérzés. Miért baj, ha valakinek határozott a véleménye? Láttam már karón varjút, meg olvastam pár könyvet, a 70-es 80-as évek politikájáról is, és nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok, de már egyre kevesebb meglepetés ér.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:10:11

@88wx335dsf: megértem, h kihátrálsz belőle, hiszen az oldaladról védhetetlen. azzal védeni az indokolatlanul vádaskodót, hogy számonkéred azt, hogy honnan derül ki, hogy indokolatlanul vádaskodik meglehetősen vérszegény és demagóg.

várjunk csak.. miért amúgy, az "lmp az szdsz mentőcsónakja" nem vád? akkor mi?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 17:11:03

@lemonheart:

Szent ég! Dehát akkor te teljesen egyetértsz mindennel amit BA mond (vagy ő veled), kivéve, hogy aztán a lényeget félreérted és valami olyasmit tulajdonítsz neki, ami tőle - ez világos a szövegből - manifeszt módon idegen.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:11:14

@sourcerror: igazad van, én máig nem értem, kinek jó az 5%os küszöb.

lemonheart 2009.03.24. 17:11:53

@Sade Bárki: "@88wx335dsf: az lmp úgy szólal fel, hogy a jelenlegi összes garnitúrával szemben elindul a választásokon."

és elér mondjuk... hmm... 10-15% nagyon soknak tűnik, de legyen

mit fog tudni ezzel kezdeni? megforgatja azegé szvilágot?

ugyan. a naiv, fiatalos fejüket előbb darálja be a bizottságok és szívességek rendszere
az erdőbe tévedt kicsi zöld salátát ripsz-ropsz megeszik a nagy, büdös állatok

Dekatlon 2009.03.24. 17:12:32

5% annak jó aki fölötte van. azért ez nem olyan bonyolult :)

Távfosó Előd 2009.03.24. 17:13:54

ez a post egy vicc, nem érdemes vele foglalkozni

valamelyik keményvonalas indexes mikiegér provokációból elindította, hogy bolondot csináljon minden komolyból, mint ezt rendesen szokták, meg hogy aktuálisan most a "bölcsészeket" bosszantsák, s éppen most az LMP-t látták megfelelő céltáblának, tiszta óvoda

egyébként szó szerint ugyanezt mondta tegnap a hosszúorrú a parlamentben: "Február 16-án beterjesztettük javaslatainkat az Országgyűlés elé, amely a reformra és a szolidaritásra épült. Szerintem nem lehet más a politika!" (GYF)

mindenki dolgozzon, oszt jónapot! a kormányunk és pártunk majd mindent elintéz a fejünk felett: íme az egyszerű és problémamentes világnézet

mindenesetre köszönjük ezt a nívós és szellemes postot, ideális anti-reklám, ami csakis használhat az LMP-nek!

88wx335dsf 2009.03.24. 17:14:47

@Sade Bárki:

Légy szíves keresd meg és kopizd ide a vád definícióját.

Utána folytatjuk.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:16:03

@Sade Bárki:

Érveléstechnika, logika.

Tanulj, mielőtt butaságokat beszélsz.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:17:04

@lemonheart: én sem tudom, mi történne akkor. tényleg fogalmam sincs (ez az összes jelenleg parlamenten kívüli pártra érvényes). van olyan lehetőség, hogy nem kapnak lehetőséget és akkor ki sem derül, meg van olyan is, hogy kapnak és akkor meglátjuk. ha a jelenlegi garnitúra marad, akkor nagyjából sejthető, hogy mire számíthatunk.

elfelejtette 2009.03.24. 17:19:03

@Dekatlon:

Azt illene tisztázni egy kis párt esetén, a későbbi meglepetések és végzetes elferdülések elkerülése végett, hogyha tényleg bejutnak a Parlamentbe, melyik oldal néppártjával hajlandóak szövetkezni, esetleg a feltételeiket is megszabhatják. Tudom, hogy nem túl népszerű dolog oldalakat emlegetni, de ez egy ilyen sport, akár tetszik, akár nem.

Aki azt mondja, hogy semelyikkel sem, az vagy hazudik, vagy nem is akar a hatalomban részt venni, és ezzel felelősséget vállalni, csak a médiafigyelem kell neki. Amelyik azt mondja, hogy mindkettővel, az meg nem mond igazat.

lemonheart 2009.03.24. 17:19:21

@A Nép - Te vagy!:

hát... nem mondom, hogy most nem ijedtem meg
mindenesetre mihamarabb átnézem BA-t, hogy el tudjak határolódni (bár kapásból tudok mondani egy csomó dolgot, amitől a frász kivert)

kritikám egyébként nem őt illette. hanem téged, aki mindenhova (pl. az index rendszerváltó-sorozatába) bekommenteled, hogy mindenki hazudik, linkben az igazság!

az a helyzet, hogy ilyen Nagy Inkompatibilis Mézeskalácsszív Igazsága itthon mindenkinek van. akár több is. és mindenképp többnek, mint ahánynak adózott jövedelme

that's the point

NB: egyébként pediglen véleményem az, hogy azt a linket már mindenki meglátogatta, aki akarta. ennyi szivárgott át belőle; ennyire van igény

hogy most felhagysz-e már az áldozatos kopipészttel, azt... na majd enszememmel kiderítem :]

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.24. 17:21:19

@88wx335dsf: talán feltűnt, hogy az LMP még nincs ott a parlamentben...

Miről szól ez egyébként? Bocs, de nincs nagyon időm végigolvasni.

De hogy az idézett állítást komolyan gondoljuk: lehetmasapolitika.blog.hu/2009/03/18/egyszeru_poszt

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:21:22

@88wx335dsf: aha, maszatoljál csak. nézzük csak meg ezt itt:

"az lmp az backdoor szdsz"

hol itt a logika? hiányolom a következtetések rendszerét. abban igazad van, hogy érveléstechnikai elem, igaztalan, hamis vád, amely úgy hatásos, ha nem indokolják meg.

Dekatlon 2009.03.24. 17:21:54

@lemonheart: 15% bármire elég lehetne. Ha lenne kellő tudás és dörzsölt párttagság, hogy utánnajárjanak a dolgoknak. Ha viszont kénytelenek lesznek csak a megszűrt, kozmetikázott, ügyesen adagolt maszlagból dolgozni, szándék marad csupán minden nagy céljuk.
Mert egy parancsra-gombnyomó idiótának nem kell háttérelemzés egy döntéshez, nekik meg kurvára igen. Ha felelősséggel akarnak eljárni. Olyan honatyásan.
Szinte már látom Orbánt Gyurcsánnyal összeröhögni:
Te, szivassuk kicsit őket, nyújtsunk be 400-500 módosító indítványt, hadd küzdjenek :)

lemonheart 2009.03.24. 17:23:07

@Sade Bárki: ... illetve nem légüres térbe kerülnek, és a 'régi garnitúra' fogja őket bevezetni a kormányzás rejtelmeibe. ez innentől necces (hatékonyan csak úgy politizálhatnának, ha távol maradnak a sűrűjétől - akkor viszont kevés lesz a ráhatásuk a dolgokra)

no és velük együtt kisdoboskodik majd a Jobbik (akik - ezt pénzbe is fogadom - egy cikluson belül el fognak kurvulni); aminek egyenesági következménye, hogy hónapokig mindenki csak határolódni fog elfele

ez bizony egy összetett játszma. annyi biztos, hogy hosszas mónikasónak nézünk elébe...

borsikm 2009.03.24. 17:23:18

Azt nem tudom eldönteni, hogy ez az írás most csak önparódia, vagy tényleg vannak még ekkora állatok hazánkban. Egyet viszont biztosan tudok: most első körben azonnal egy előrehozott választásra van szükség! Követeljük együtt az előrehozott választásokat! Csatlakozz az alábbi csoporthoz:

www.facebook.com/group.php?gid=76861195259

Ha elegen leszünk, flashmob is lesz, akár több is, az adott keretek között a lehető leghatékonyabban.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:23:57

@elfelejtette: de miért kéne lepaktálni? miért nem válogathatna ez a kis párt a - tegyük fel - két nagy javaslatai között függetlenül, h mikor melyiket támogatja. nem az lenne az üdvözítő?
ennek inkább van demokráciaíze, mint rögtön beülni valamelyik péniszébe, mint annó a fidesz (szdsz), fkgp (fidesz) vagy az szdsz (mszp) tette.

Dekatlon 2009.03.24. 17:25:45

@elfelejtette: háde mért kéne? Konstruktív ellenzékbe leszek, ez a programom. Ha valami teccik, megszavazom.
Kommunikálni egyszerű, megvalósítani meg csak gyakorlatban nehéz (előző írásom), elméletben nem :D

lemonheart 2009.03.24. 17:25:50

@Dekatlon: "15% bármire elég lehetne. Ha lenne kellő tudás és dörzsölt párttagság, hogy utánnajárjanak a dolgoknak."

szerintem ezeknek híján vannak. az én zsetonom a feketére

"Ha viszont kénytelenek lesznek csak a megszűrt, kozmetikázott, ügyesen adagolt maszlagból dolgozni, szándék marad csupán minden nagy céljuk."

hmm... ehhez még ellenséges politikai brancsok se kellenek. elég egy gyanakvó, maszatoló, sunyizó közigazgatás (adott)

- - -
uraim, egy élmény volt
sajnos mennem kell
jódolgomra

lemonheart 2009.03.24. 17:26:39

@borsikm: ha elegen lesztek, a Föld tengelyét is ki tudjátok billenteni. de inkább ne legyetek elegen

köszi

88wx335dsf 2009.03.24. 17:26:41

@Lastres:

Az a törvénymódosítás ami alapján azt a jogász és történész gyereket elvitték a térről. Azért olvasd el, elég tanulságos és az IGEN szavazatok melletti nevek is.

Az LMP miért nem tüntetett ez ellen? A szólásszabadság pofánrúgása ellen? Hol voltatok, barátaim?

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:26:45

@lemonheart: ez jó:D
máunikasó. csak éppen tök jó lenne, ha végre a lényegi kérdésekkel foglalkozna a parlament.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 17:28:19

@88wx335dsf: biztos vagyok benne, h fog. akkor hitelesnek tartod majd őket?

88wx335dsf 2009.03.24. 17:29:32

@Sade Bárki:

Kérem a vád definícióját. Unom ugyanis, hogy alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Én nem veszekedni akarok, hanem vitázni. Ahhoz meg az kell, hogy a partnerem is tudja mi az a vita és mik a vita alapvető fogalmai.

Te ezeket nem tudod. Összevissza dobálózol kifejezésekkel. Matematikáról sem lehet úgy beszélni, hogy nem vagy tisztában az alapfogalmakkal.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:30:36

@Sade Bárki:


Fogtok. Talán.

De nem az én szavazatommal. Biztosan.

Dekatlon 2009.03.24. 17:30:39

@88wx335dsf: politikáról és fociról lehet :)

S. Annyi 2009.03.24. 17:34:28

Ha neked Vadai Ágnes, szekeres Imre elit, akkor inkább ne.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:35:04

@Dekatlon:

Matekről is lehet, nyugi ;-) Nálunk legalább is igen...

Dekatlon 2009.03.24. 17:35:11

Bekerült a "szar poszt jó kommentekkel" mappába. :)
Én elmentem. Majd jövök.

elfelejtette 2009.03.24. 17:37:58

@Dekatlon: "Konstruktív ellenzékbe leszek, ez a programom."

Jó program. :D

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 17:44:09

@lemonheart:

Megmondhatom, nem hagyok föl. De nem copypaste, lelkiismertesen beírom. Ezért is van, hogy néha rosszul.

Attól, hogy valaki terjeszti még nem lesz olyasmi aminek képzeled. Nem szükséges mindenáron ellentétpárokban gondolkozni.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.24. 17:46:28

@88wx335dsf: ja a galacsindobálás büntethetősége? Ez egy hatalmas baromság. De ezt leírtuk a hivatkozott blogban is. És több képviselőnk is nyilatkozta többször, (Pl. Schiffer András), hogy se az ún. gyűlöletbeszéd-törvényt, se azt nem tartjuk elfogadhatónak.

88wx335dsf 2009.03.24. 17:51:05

@Lastres:

Többek közt. De van ott még más is.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 17:52:42

88wx335dsf 2009.03.24. 16:36:34:

Bánt valami. Nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy azonnal leesett amire fölhívtad a figyelmem. Az első beírásom alkalmával még nem ugrott be, akkor még szószerint vettem. De persze akkor is visszautasítottam a hamis ellentétpárt, úgyhogy tulajdonképpen mindegy.

annacsek 2009.03.24. 17:55:59

Hi!

"Itt szakértőkre van szükség, olyanokra, akik már értenek a politikához, mert már 18 éve, vagy régebb óta ezen a területen dolgoznak."

Ajánlom a poszt szerzőjének figyelmébe az LMP honlapját. Ha tud olvasni, akkor kiderül, hogy a vezetőik már hosszú ideje részt vesznek a politikában, ki innen, ki onnan érkezett. Emiatt tehát nincs oka aggodalomra.

Az a politikai elit, amely civilektől sanyargattatva nem tudja tenni a dolgát, annak eleve annyi. "Annyi szakma van, hát minek nekik ezzel bajlódni?"

összegezve tehát a 2 legfontosabb félelme a poszt szerzőjének teljesen megalapozatlan. Dont worry!

88wx335dsf 2009.03.24. 17:58:04

@Lastres:

Egyébként pedig gáz, hogy nem kíséritek figyelemmel hogy a bűnöző(ite)k mit művelnek az Országház félhomályos termeiben.

Elég sok mindent elárul, hogy egy ilyen horderejű törvénymódosításról - amelyet 2008.12.15-ikén szavazott meg 209 darab jóképességű - most informálódtok, március végén.

Hacsak nem szándékosan fektetitek az ügyet.

elfelejtette 2009.03.24. 17:59:55

@88wx335dsf: Azt magyarázza meg nekem valaki, hogy a fenébe képes kampányolni az LMP azzal, hogy politikára nem adna több pénzt, amikor a pártrendszer egyik hatalmas rákfenéje a pártfinanszírozás rendezetlensége?

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 18:01:02

@88wx335dsf: gondolom arra vagy kiváncsi, hogy milyen értelemben használtam a szót, hisz bizonyára te is tudod, h rengeteg értelmezése van attól függően, h vallási, jogi vagy nyelvi értelemben közelítjük.
az én álláspontom szerint vád (vagy ha úgy tetszik, rágalom), ha egy adott fél egy másikat vlaaminek az elkövetésével gyanusíjta. pl az lmp hazudik és csal, ha úgy határozza meg önmagát, h a jelenlegi politikai elittel szemben meghatározott, önálló szervezet és mindeközben az szdsz prominenseit, politikusait menti át a következő ciklusra. ez egy vád. és a véleményem szerint az ilyen vádat pedig meg kell indokolni. amennyiben indoklás nélkül marad, akkor hamis vád, hamis rágalom csupán. te nem így látod?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 18:01:52

@elfelejtette:

Lényegileg egyetértek. A 3,-asat nem, vagy nem föltétlenül gondolom, de egyébként igen.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 18:02:23

@elfelejtette: pl így, ez a poszt is igen sok emberhez eljutott és valójában nem került semmibe. azoknak nincs pénzük, csak amennyit összetarhálnak a támogatóktól, ez az igazság.

88wx335dsf 2009.03.24. 18:02:39

@A Nép - Te vagy!:

Nem értem mi bánt. Az ilyen trükkök azért hatékonyak mert jól néznek ki a tányéron. Én is beszoptam már nem egyet. Nyomtam is egy igent 2002-ben ;-)

Ajánlom a két könyvet, amit valamelyik kommentemben nevesítettem. Garantált a szemléletváltás.

Ha olvastad őket, akkor tárgytalan.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 18:03:28

@88wx335dsf: te mi alapján választasz pártot, akire szavazol?

Peppone Botazzi 2009.03.24. 18:12:38

Ja kb 20 éve ezt csinálják a rendszerváltás folyamata óta. Csak éppen akkor orvosok, tanárok, bölcsészek, ügyvédek, csirkekopasztók voltak és mivel jó elvtársok voltak ők lettek az első politikai elit, azóta megtanulták a politikai szakmát csak amíg megtanulták elbaszták az egész országot Antalltól kezdve Gyurcsányon keresztül Orbánig. 2 ciklus már elég folyamatosnak tűnik hogy lehessen csinálni valamit szerintem....
Hagyjuk a maszlagot szerintem.

törppapa 2009.03.24. 18:14:51

Elképesztő baromság. Mesélj már, melyik volt a politikai elit, mely lélekszakadva húzta az evezőt? Szerinted a civilek tették tönkre 7 év alatt az országot?
A maszek egészségügyről meg csak annyit: Van Amerikában ismerősöm. A válság miatt megszűnt az állása. Amúgy gyógyult rákbeteg, a biztosítás fizette a műtétet, és az állandó kontrollt is. És most nem mehet más városba, más munkahelyre, mert ilyen előzménnyel (rábetegség) egyetlen más biztosító sem köt vele sehol biztosítást. Amúgy az amerikai emberek nagyon nagy hányadának egyáltalán nincs biztosítása. Nagyon szeretnéd, hogy itt is így legyen? Hajrá tovább ész nélkül...

88wx335dsf 2009.03.24. 18:17:22

@Sade Bárki:

Nem így látom.

Először is hagyjuk a húszféle értelmezést, mert úgy nem lehet semmiről beszélni, hogy neked a kék zöld, míg nekem a zöld piros.

Az LMP=SZDSZ kijelentése állítás és semmiképpen nem vád. Ugyanis ahhoz, hogy vád legyen, az LMP=SZDSZ kijelentésnek bűncselekmény törvényi tényállását kellene megvalósítania.

88wx335dsf 2009.03.24. 18:23:00

@Sade Bárki:

A történelemkönyvekben olvasottak alapján ;-)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 18:26:49

@88wx335dsf:

Az bántott, hogy úgy fogalmaztam korábban, mintha azt akartam volna mondani, hogy átmenetileg sem vettem volna be. Nem szeretem a látszatkeltéseket, szóval tartoztam a pontosítással.

Nem tudom mik azok könyvek. Látnom kellett volna? Nem emlékszek, mondd újból. Bár munkából adódóan, amit mint tudjuk nem mindig elég intenzíven csinálok, nem tudom mikor fogom tudni olvasni őket. Azért nem árt tudni.

88wx335dsf 2009.03.24. 18:30:20

@A Nép - Te vagy!:

Tessék, beszállok a bizniszedbe :-)

bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=Pratkanis_Aronson_A_rabeszelogep&id=41643

bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=Aronson_Elliot_A_tarsas_leny&id=75820

2009.03.24. 18:39:36

Szánalmas próbálkozás ez a poszt.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.24. 18:53:40

@88wx335dsf:

Kösz, majd megnézem őket. De a bizniszt még tanulnod kell, mert ha csak egy részén van hyperlink, nem jön be kattintásra!

zsoltix 2009.03.24. 18:54:10

ez a poszt komoly? humorfesztiválon helyezett lehetnél vele:)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.03.24. 19:03:01

@88wx335dsf:
Tudtunk a módosításról és elleneztük. Hogy a Parlamenti ügyirat-számából nem vágom egyből, miről szól, szánom bánom. Nagyon tudatlan vagyok. De legalább nem vagyok képmutató, aki leguglizza és belinkeli, majd úgy tesz, mintha ő kapásból vágná; sem pedig sunyi, aki tudatos hazugságokkal hitelteleníti saját mondanivalóját (írhattam volna bolsevik módszerű manipulátort is, de az már minősítés lenne).

Kalmár 2009.03.24. 19:09:36

"Amire szükség van, az az, hogy az állampolgárok ne a politikával foglalkozzanak"
Jópofa vagy, jópofán kellene vágni.
Nehogymár gyere ezzel a politika a politikusoké maszlaggal.
Majd ők döntögetnek én meg fizetem a szennyest?
Ezzel a mottóval tiltották az írás-olvasást a XI. században.
Jó lenne igaz? Ti csak nézzétek a Mónika Showt, Győzikét, sörözzetek, szívjatok...majd mi tudjuk mit kell tenni.
Úgy felidegesített ez a népbutitó, ostoba liberális maszlag, hogy hányok.
Az meg a csúcs, hogy a civilek visszafelé eveznek ezért nem megy semmi.
Egy impotens kormány tehetetlenségének az ovodás szintű mentegetése.
Ma döntően 50%+1 szavazattal lehet irányítani a dolgokat, még az ellenzék sem tehet semmit. 7-8 éve totojáznak, törvényeket hoznak, visszavonják, nem működik semmi.
Ha ebben a postban egy gondolatot is komolyan gondolsz (nem nézlek le ennyire) akkor jelentkezz Kunczénál a gyógyszerért.....

kovácske 2009.03.24. 19:49:31

unchangingness: remélem komolan gondoltad, mert viccnek nagyon gyenge. fábrytól tanultad az iróniát?

System Volume Information (törölt) 2009.03.24. 20:53:30

Sajnos tényleg nem lehet más a politika. És nem azért, mert elvben nem lehetne más, hanem azért, mert bármilyen politikai irányzat csak ugyanannak a rossznak az ilyen vagy olyan aspektusa. Ahogy az a hegeli dialektika elvével könnyedén szemléltethető:
Mindegy, hogy ki az úr éppen, ha a pénzt ugyanonnan osztják (World Bank, IMF). Azaz teljesen mindegy, hogy a baloldal nyer (tézis) vagy a jobb (antitézis), úgyis az az akarat teljesül, ami a valódi világszintű hatalmi elit akarata (szintézis), mivel nélküle egyik oldal sem tudna érvényesíteni. A pártok közti különbség csupán árnyalatnyi a hasonlóságaikhoz képest (korrupció, önzőség, hataloméhség, erőfitogtatás).

Nem más politikára van szükség, hanem egy önfenntartó rendszereken nyugvó, a javakat ésszerűen elosztó és felhasználó, tudásalapú társadalomra, amely 100%-ban mentes a pénzügyi és politikai rendszerektől. Ezek a dolgok a mai technológiai tudásunkkal kivitelezhetőek lennének.

Ajánlom mindenki figyelmébe az alábbiakat:

www.thevenusproject.com
www.thezeitgeistmovement.com

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 23:14:27

@88wx335dsf: aha, tehát nincs olyan, hogy mondjuk csalással vádolnak valakit? mert abban az esetben, ha az lmp a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben határozza meg magát, te meg azt mondod, h lmp=szdsz, akkor ezzel a kijelentéssel egyben csalással, hazugsággal vádolod az lmp-t. játszhatsz a szavakkal, definíciókkal, de ez még a te gondolatmeneted alapján is vád. legalább úgy lovagolnál a szavakon, h a végén neked lenne igazad, de lám, nincsen.

miért gondolod, h lmp=szdsz? erre továbbra is kerülöd a válaszadást.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.24. 23:16:26

@88wx335dsf: történelemkönyv? de akik abban "szerepelnek", már rég halottak. aki baloldalinak mondja ma magát, az liberális. aki jobboldalinak, az baloldali értékek mentén politizál. te hogyan választasz a történelemkönyvből?:) szerintem ennél már a "japán étlapról ebédet rendelni" kaland is könnyebb.

Nusy73 · http://egyszeregy.blog.hu 2009.03.25. 09:36:12

Ez itten kérem simán egy f@aszság. Iróniának is gyenge, de a post-oló kommentjeibõl kitűnik, hogy köze sincs ahhoz. De ezt meg minek?

88wx335dsf 2009.03.25. 09:56:16

@Lastres:

Képmutató, sunyi, bolsevik ....:-D

Kezdődik a személyeskedés igaz?

Lehet más a politika, de közben ugyanaz a mocskolódás?

Jópofák vagytok de hazudtok.

88wx335dsf 2009.03.25. 09:56:50

@A Nép - Te vagy!:

A linkelés jó, a blogmotor vágta szét, arról pedig nem tehetek.

88wx335dsf 2009.03.25. 10:00:44

@Sade Bárki:

Nézd, azt hiszem nincs tovább miről beszélnünk. Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, számodra a hazugság csalás, nem vagy képes szavakat értelmezni, definiálni, nem sorolom tovább.

További jó úszást a tudatlanság tengerében.

88wx335dsf 2009.03.25. 10:05:27

@Lastres:

Guglizni pedig nem tudsz parlamenti szavazásra, mivel Google nem megy be a parlament.hu aloldalaira teljeskörűen. A parlament.hu-n pedig csak konkrét dolgok ismeretében tudsz keresni, meglehetősen sok munkával

Ennyit arról, hogyan is követi az LMP a napi szintű politikát. Nyilván nem is kell, a szükséges infókat megkapjátok az anyapárttól.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.25. 17:59:38

@88wx335dsf:
tipikus kihátrálás egy olyan vitából, amelyet teljesen értelmetlenül kezdtél el, mert az elejétől fogva tudtad, h nincs igazad. az ilyen emberek, mint te egész jól elvoltak az utóbbi húsz évben, mert simán lehetett bármit mondani és nem kellett megmagyarázni, indokolni semmit. ez nyilvánvalóan változni fog. ráadásul a kérdést meg sem kísérelted megválaszolni, mert nincs rá válaszod. ha máskor vitatkozni jössz, legyenek érveid, mert a szimpla személyeskedés, a másik minősítgetése egyre inkább nem lesz elég.

Sade Bárki (törölt) 2009.03.25. 18:01:19

@88wx335dsf: te hazudsz és mint egy sarokbaszorított kisállat, most villogtatod az aprócska fogaidat:) jóéjt "elmúlt húsz év" barátom.

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.03.30. 16:45:44

Vitatható álláspont (mármint az eredeti). A kártékony embert hagyni zavartalanul dolgozni? Hogy még több kárt csináljon? A szorgalmas hülye a legveszélyesebb! Ha és amennyiben kártékony és hülye. Van aki szerint nem az. Szíve joga.

P.W.H. · http://p-w-h.blog.hu/ 2009.03.30. 16:47:00

Egyébként, szerintem sem lehet más a politika, de egészen más okból vélem így. Ha érdekel, elolvashatod
p-w-h.blog.hu/2009/03/30/a_hal_a_budos

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.04.30. 02:31:47

Kik ezek a barmok? Hogy kerülhet ez főoldalra?
Úgy értem semmilyen tudásuk nincs. Bemagyarázni szeretnének dolgokat, de megmagyarázni már nem tudják, úgy vélem.
Szánalmas ez a blog! Ha olyan emberek vannak az LMP-nél, mint Jávor, Bodoky, Lányi, stb... akkor én LMP-s leszek!

popeye99 2009.04.30. 20:58:23

@System Volume Information:

Én olvastam. Az általad említett weboldalaknak nem sok értelme van. A szokásos baloldali utópia, új köntösben.

Ugyanakkor sok benne a pontatlanság a szerző tudása igencsak hiányos.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.30. 21:32:21

@Volkert: Hehe, ennyivel lerendezed a Zeitgiestet? Naggyon hüjje lehetsze, he.

popeye99 2009.05.20. 23:43:29

Menj és egyél kvarkokat balfasz. :)
süti beállítások módosítása