HTML

NLMP - Nem lehet más a politika!

Mi így gondoljuk. Nincsen szükség változásra! Nem járatódott le a politikai elit. Nincsen erkölcsi válságban az ország. Mindenki dolgozzon, ahelyett, hogy politizál. nemlehetmas@gmail.com

Friss topikok

  • Vaandor: Én kicsit azért hiányolom az idei kampányból az NLMP álláspontjait. Arnyék nélkül nincs fény. :-D (2010.03.19. 15:12) FELADOM!
  • szinha: Azok a politikusok, akiket megemlítesz, olyan nagyteljesítményű autókkal szennyezik a város levegő... (2009.06.05. 00:41) Ma 1 matrica, holnap 1 öngyilkos merénylő
  • Keer: http://www.hirado.hu/Hirek/2009/05/21/11/Vadplakatolas_A_varosarculati_tanacsnok_kiakadt_a_Jobbiko... (2009.05.21. 19:31) Most én kívánhatok!
  • popeye99: Menj és egyél kvarkokat balfasz. :) (2009.05.20. 23:43) "Szerintem nem lehet más a politika."
  • törzsmókus: ti a földnapi biciklis nemfelvonulás topikjain edződtetek. látom, ne is tagadjátok. (2009.04.30. 01:53) Akadályozzátok a gyűjtést!

Linkblog

A változtatás kábító "mámora"

2009.03.25. 12:27 Igazságot!

Vajon megéri-e demokratikus értékekre hivatkozva elpazarolni azt az emberhez méltó életmódot, azt a jólétet, amit éppen a demokráciával akarunk megvalósítani? Mikor ilyen nehéz időket élünk, el kell döntenünk, hogy mi a nemzet számára a fontosabb: az eszköz vagy maga a cél?

Magyarország mindig abba bukott bele, hogy amikor a nemzetközi helyzet kemény lett, az uralkodó helyzetének jogosságában elbizonytalanodott elitek mindig a társadalom alsóbb rétegeitől vártak visszaigazolást intézkedéseik megerősítésére. Ezekből alakultak ki azok a kapkodó következetlen döntések, amik cselekvésképetellné tettek egy (akkor még) nagyhatalomi pozícióra is érdemes országot. (Bár ebből a szempontból mégcsak nem is Bereznay András a legveszélyesebb.)

Ez az egész tulajdonképpen olyan, mintha a kutyák elé öntenénk egy mennyei izű pörköltet, és csak a bogrács aljába odakozmált, savanyú húscafatokat ennénk meg.

Mindig így vesznek kárba és forgácsolódnak szét energiáink, és az idők előrehaladtával ez egyre csak fokozódik. Meg lehet nézni, hogy évszázadról-évszázadra egyre nagyobb történelmi kudarcokat kell megélnie a magyarságnak. Ezt a tünetet a nemzeti fegyelmezetlenség tumorszerű növekedésének lehet betudni. Pont ezt láthatjuk most is, amikor minden választásnál új pártkezdeményezések próbálják kihasználni ( most éppen az LMP nevezetű)az egyszerű dolozó ember elkeseredettségét, akit csak megkeserít az a tömegdemokratikus vergőés, amit XX. század eleji szociáldemokrata, szélsőséges utópisták ráerőltettek. Ezt a demokrácia testén ejtett sebet már a rend részleges helyreállása után sem tudták Bethlenék begyógyítani.

Tulajdonképpen ma is ezt láthatjuk. A demokráciának csúfolt szélsőséges populizmus elveire hívatkozva lemondásra kényszerítik az ország vezetőjét, úgy, hogy azt sem tudják ki lehetne az utóda.

Álszent módon a gazdasági válság okozta pénzkrízisre hivatkoznak, amikor elkergetik az egész kormányt. Közben pedig a kormánytagok végkielégítésre költött pénzből kórházakat lehetne felújítani, vagy bankokat lehetne megmenteni. Érthetetlen a személyi változtatások erőltetett módon való megvalósítása és ellentmondásos is! Ellentmondásos, hiszen Gyurcsány Ferencnek tulajdonképpen csak az ellenzék és egyes álcivil szerveződések által évek óta szajkózott szimbólikus okok miatt kellett távoznia. Megtette, tehát most már anarchista felelőtlenség választásokat követelni. Ezek a szimbolikus vádak a kormány tagjait pedig még annyira sem érintették. Tehát a jogi alapok hiányán túl egy rendkívűl pazarló dolog ilyenkor elküldeni egy egyész miniszteri gárdát.

Persze megint jön a demagóg válasz, hogy akkor ne kapják meg a pénzüket. Ez az a  tipikus jogbiztonságot a szőnyeg alá söprő magatartás, amit a tömegek szintjén felhíguló erények generálnak.

(szerk.: Igazságot! bloggertársunk ezzel a cikkével debütál a nemlehetmas.blog.hu -n. Mint látjátok, különböző politikai irányvonalak barátságban megférnek egymás mellett.)

10 komment

Címkék: nlmp változatlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://nemlehetmas.blog.hu/api/trackback/id/tr1001024517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unchangingness · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.25. 12:48:45

Sokmindenben nagyon egyetértek veled! Jó gondolatok. A demokrácia tényleg olyan, hogy az odakozmált sötét rétegek a bogrács alján szóhoz jutnak.

Von 2009.03.25. 13:09:53

@Unchangingness: ebben van igazság, viszont azt nem értem, hogy szerintetek kinek a felelőssége az, hogy a zemberek hót sötétek és alkalmatlanok a politizálásra?
mert egy nem demokratikus politikai rendszer leváltása után igenis az új politikai elit felelőssége lenne demokráciára "tanítani" a népet, nem pedig kihasználni a hülyeségeit, ahogy azt teszik.
azt sem értem, hogy mire föl írjátok ezt? mit akartok vele kezdeni vagy ellene tenni?
mert hogy a zemberek szavazójogát nem vehetitek el
de akkor valami megoldást sugallhatnátok

Refuse/Resist! 2009.03.25. 13:22:45

Kicsit túlzásba vittétek a Monty Python nézését, nem? :D:D:D

Samin8 2009.03.25. 14:05:36

Hát nem tudom gyerekek, hogy hogy a fenébe lehet ilyen eszement baromságokat összehordani. Teljesen nyilvánvaló, hogy minden ba azért van mert azoknak a léhűtő mocskopknak adjhuk a pénzt és annak enm jut akio a tisztességes munkából szeretné a családját eltartani. És akkor azt kell itt nekem olvasni, hogy azért ne küldjük el őket a picsába, mert pénzt kell nekik adni. Az embereket meg kirúgják szó nélkül. A politikusoknak egyszerűen nem kéne fizetést adni vegyétek már észre...

elgondolkodo 2009.03.25. 15:59:36

Jól mondod Samin8!

Zavaros, ez az egész.

"Vajon megéri-e demokratikus értékekre hivatkozva elpazarolni azt az emberhez méltó életmódot, azt a jólétet, amit éppen a demokráciával akarunk megvalósítani? Mikor ilyen nehéz időket élünk, el kell döntenünk, hogy mi a nemzet számára a fontosabb: az eszköz vagy maga a cél?"

A nemzet számára az a fontosabb, hogy olyan "ezközt" (politikai erőt) támogassunk, amely, a jó célt valósítja meg.

Mert ezek a most regnálók, rossz ezközök, rossz célért.

Axeptor · http://nemlehetmas.blog.hu/ 2009.03.25. 17:12:33

Nem értek veled egyet elgondolkodó. A mostani politikai elitet nagyon könnyű fikázni egyfolytában, csak bele kéne abba is gondolni, hogy lehet, hogy jól végzik ők a munkájukat (én biztos is vagyok benne) csak nem látunk bele azokba a mögöttes tényezőkbe, amik miatt nem jönnek az eredmények. Ha bele gondolsz magyarországon csak 4 párt van ami számottevő tapasztalattal, és szakértelemmel rendelkezik. Nyilvánvalóan az ő munkájukra van szüksége az országnak, és az ilyen mást csinálni akarók, LMP-sek, istentudja, hogy kicsodák csak kívülről beszélnek, de valójában nem értenek semmihez!!!

elgondolkodo 2009.03.25. 21:35:51

Ha a hozzászólásomból, az derült ki, hogy esetleg az LMP híve volnék akkor szörnyen nem voltam világos.
Kimondom, lehet hogy gázos, de Fidesz érzelmű volnék.
Pontosabban Orbánista.

" A mostani politikai elitet nagyon könnyű fikázni egyfolytában, csak bele kéne abba is gondolni, hogy lehet, hogy jól végzik ők a munkájukat (én biztos is vagyok benne) csak nem látunk bele azokba a mögöttes tényezőkbe, amik miatt nem jönnek az eredmények."

Tudod, a fát, a gyümölcséről ítéljük meg.
Ez a gyümölcs pedíg, ehetetlen.

elgondolkodo 2009.03.25. 21:35:52

Ha a hozzászólásomból, az derült ki, hogy esetleg az LMP híve volnék akkor szörnyen nem voltam világos.
Kimondom, lehet hogy gázos, de Fidesz érzelmű volnék.
Pontosabban Orbánista.

" A mostani politikai elitet nagyon könnyű fikázni egyfolytában, csak bele kéne abba is gondolni, hogy lehet, hogy jól végzik ők a munkájukat (én biztos is vagyok benne) csak nem látunk bele azokba a mögöttes tényezőkbe, amik miatt nem jönnek az eredmények."

Tudod, a fát, a gyümölcséről ítéljük meg.
Ez a gyümölcs pedíg, ehetetlen.

elgondolkodo 2009.03.25. 21:37:09

Bocs.
(Hát maga megbolondult, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?!)

Igazságot! · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.26. 10:45:31

Hogy lehetsz egyszerre Fidesz érzelmű és a orbánista? A kettő kizárja egymást. Orbánt az MSZP tartja fenn, hogy megnyerje nekik a választásokat. Egyébként a mostani stratégiájuk, hogy bénultan reagálnak a miniszterelnök lépésére nagyon helyes, hiszen az átmenet okozta zavarokat úgy lehet minimalizálni, hogy az óriásira duzzasztott szavazótáborukból átadnak az új kormánynak, hogy meglegyen a kellő támogatottságuk.
süti beállítások módosítása